Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Rododendronowy ogród II. 09:20, 02 maj 2016

Do góry
Bogdziu kolejne przemiłe spotkanie Z aparatem też jednak się polubiłaś i słusznie bo zdjęcia są świetne, a te szybkie serie prawdopodobnie da się spowolnić o połowę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 01 maj 2016

Do góry
Obecnie na tapecie meble ogrodowe, spawarkę udało się naprawić (oby znów nie zaszwankowała) czyli na stoliku w tym roku się raczej nie skończy Uprzedzam, że nie powstaną wcześniej jak w miesiąc bo czas ograniczony, a spawania będzie sporo, do tego gruntowanie, malowanie, materiał gąbki, szycie i drewno... a może i dłużej to potrwa
Będzie modułowo by można stworzyć różne kombinacje, tutaj nie ma wszystkich elementów układanki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 01 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Żadne zestawienia tulipanów tak mnie nie kuszą do ich sadzenia jak Twoje, to zdecydowanie moje ulubione kolory, a połączenie Queen, maliny i bladego różu jest niebanalnm bardziej wiosną
Widzę, że będzie sporo czosnków główkowatych, piwonie... będzie co podziwiać.
Elewacja w tej odsłonie wygląda świetnie no i elegancko

Oj na piwonie czekam, rok temu do sadziłam ich duuuuuzo. Czosnków główkowatych tez mi było mało ale kamasję wyrwałam, bu uuu.

Bardzo lubię to cieniowanie różu i mnie malina zdenerwowała, bo Paech Bloosom rok temu miały taki fajny jasno-różowy aczkolwiek intensywny kolor. Zobaczymy jak mi wyjdą te kolory w różach i piwoniach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:43, 01 maj 2016

Do góry
Kasiu dość spore mi wyrosły, teraz mają dwa tygodnie, żeby podrosnąć i do gruntu je dam, może tydzień później

Marzenko w tym roku mam troszkę mniej, a też na dwa ogrody pójdą

Gosiu pewnie, że się przyjmą, ja chce wysadzić więcej, ale mniejszych bo zeszłoroczne kępy były za grube i zbyt kładły się na róże. Najdziwniejsze jest to, że mimo tysięcy rozwianych nasion nigdzie nie widzę siewek... nawet dobrze za to werbeny mam miliony
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:31, 01 maj 2016

Do góry
Żadne zestawienia tulipanów tak mnie nie kuszą do ich sadzenia jak Twoje, to zdecydowanie moje ulubione kolory, a połączenie Queen, maliny i bladego różu jest niebanalne i mnie się osobiście podoba tym bardziej wiosną
Widzę, że będzie sporo czosnków główkowatych, piwonie... będzie co podziwiać.
Elewacja w tej odsłonie wygląda świetnie no i elegancko
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:04, 01 maj 2016

Do góry
Ja też zaglądam tulipany ładnie kwitną, ale kompozycje donicowe też nie odbiegają urodą
Coś jeszcze, coś więcej... 19:38, 01 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek a raczej wszyscy oczekujący ze mną w zestawie, chyba sobie troszkę poczekamy bo farba na stali bardzo długo się klei czasem kilka dni i dla bezpieczeństwa materiału lepiej odczekać

Że też nie wiedziałem tego wcześniej...

Nadal się lepi ta farba... Nosz foch z przytupem i melodyjką! Oprotestuję własny wątek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 01 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No jak patrzę na Nigry to mam wielki uśmiech na twarzy, pięknie się zagęściły, kamień z serca bo miałbym dwa drzewa na sumieniu gdyby coś nie tak poszło

Luki jeszcze raz dzięki za konsultacje! Dobrze, ze mnie przekonałeś do tak drastycznego cięcia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:35, 01 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super efekt Poli
Luki widzę chłopak orkiestra i brat idealny i nawodnienie ogarnie i jeszcze na przycinaniu i żurawkach sie zna

Jestem bardzo zadowolona a to wszystko dzięki instrukcji Lukiego, którego bardzo lubię
Coś jeszcze, coś więcej... 13:24, 01 maj 2016

Do góry
Sebek a raczej wszyscy oczekujący ze mną w zestawie, chyba sobie troszkę poczekamy bo farba na stali bardzo długo się klei czasem kilka dni i dla bezpieczeństwa materiału lepiej odczekać
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:16, 01 maj 2016

Do góry
Szafirki w sesleri to istny szał. No i nieustannie zachwycam się ogrodzeniem kamiennym jest po prostu zaje.... wiadomo jakie
Ogród Loczka 08:59, 01 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz koniecznie w majówkę trzeba to odespać.

No nie ma kiedy Luki
Ogród Cioci cz. 3 08:42, 01 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu niemożliwa jesteś ja tusię zastanawiam gdzie ja mam sobie jedno drzewko posadzić i kombinuję, a Ty buch pomysł po drzewa i 4 bez problemu weszły. Chociaż w sumie ja też dzisiaj już opracowałem listę 4 drzew i nawet powoli miejsce na nie się klaruje

Widzisz? My w małyćh ogrodach wszystko zmieściły i nie kombinujemy czy tu, czy tam. Sądzimy w tym miejscu gdzie wejdzie
Ogród Cioci cz. 3 22:41, 30 kwi 2016

Do góry
Gosiu niemożliwa jesteś ja tusię zastanawiam gdzie ja mam sobie jedno drzewko posadzić i kombinuję, a Ty buch pomysł po drzewa i 4 bez problemu weszły. Chociaż w sumie ja też dzisiaj już opracowałem listę 4 drzew i nawet powoli miejsce na nie się klaruje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 30 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu i to jest jak dla mnie rabata na miarę Chelsea, ale takiego Chelsea realnego, które można przenieść do realnego ogrodu rosnącego w ziemi nie w doniczkach.
Ogromne chapeau bas, jestem na prawdę pod ogromnym wrażeniem.
Na buka poczekam bo jest co oglądać
Na Łowieckiej 20:49, 30 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Graby trzeba pochwalić bo jest co Kuszą mnie takie badania gleby, ale u mnie w każdym miejscu co innego i nie wiem na ile byłyby wiarygodne.

U mnie ziemia nawożona była równo i z tego samego miejsca ale trawa rośnie różnie. Pani ze stacji poleciła mi pobrac ziemię z kilku miejsc i ją wymieszać - musiało jej być minimum litr.
Moja codzienność - ogród Oli 12:33, 30 kwi 2016

Do góry
Luki my się musimy w jakieś antidotum na palpitacje serca zaopatrzyć. Grafitowe ramy i szklo uwielbiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:09, 30 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wielkość stipy przy pikowaniu dla Kasi.
Troszkę przetrzymane, ale w zeszłym roku też pikowałem dopiero takie rozgałęzione bardziej siewki.
Jakość kiepska, ale siedziałem w piwnicy

No i jeszcze zeszłoroczne dla przypomnienia zaraz po pikowaniu.

Ale wielgachne, dzięki Lukasz.
Moja codzienność - ogród Oli 09:53, 30 kwi 2016

Do góry
No włąsnie i to jest w tym najgorsze, że to tylko grafitowe ramy plus szkło w takiej oprawie jak to co już stoi Oczywiście olej nasze zdrowie bo zobaczyć i tak musimy jak będzie gotowe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:51, 30 kwi 2016

Do góry
Wielkość stipy przy pikowaniu dla Kasi.
Troszkę przetrzymane, ale w zeszłym roku też pikowałem dopiero takie rozgałęzione bardziej siewki.
Jakość kiepska, ale siedziałem w piwnicy

No i jeszcze zeszłoroczne dla przypomnienia zaraz po pikowaniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies