Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

lindsay80 17:11, 02 maj 2016

ciekawa już jestem Twojej bylinowej w tym roku, bo efekt na pewno będzie jeszcze lepszy niż w zeszłym roku.

Pięknie się zapowiada ten komplet meblowy, temat dla mnie na czasie bo też robimy coś w tym stylu, tyle, że nie sami, spawarka jest ale eM się nie podejmuje bo doświadczenia nie ma żadnego w spawaniu.
asica 17:37, 02 maj 2016

Luki napisał(a)
Obecnie na tapecie meble ogrodowe, spawarkę udało się naprawić (oby znów nie zaszwankowała) czyli na stoliku w tym roku się raczej nie skończy Uprzedzam, że nie powstaną wcześniej jak w miesiąc bo czas ograniczony, a spawania będzie sporo, do tego gruntowanie, malowanie, materiał gąbki, szycie i drewno... a może i dłużej to potrwa
Będzie modułowo by można stworzyć różne kombinacje, tutaj nie ma wszystkich elementów układanki

Łukasz czy jest coś czego nie potrafisz?
nicol21 18:28, 02 maj 2016

Zdolniacha że hoho!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
21:03, 02 maj 2016
widziałeś dzieło Sebka? na to wychodzi że zmówiliście się
Bogdzia 22:14, 02 maj 2016

Podziwiam Twoje zdolnosci i chęci do ciągłej pracy a podobno faceci są leniwi.
ewsyg 22:53, 02 maj 2016

I inwazja, która mnie załamuje, totalna porażka ogrodowa. Podagrycznik opanował mi na jednej rabacie wszystko, a była w ciągu ostatnich 3 lat czyszczona dwa razy do zera. Teraz atak z potrójną siłą CHyba została mi tylko chemia...

Chemia nie pomaga Tylko ręczne usuwanie. Ja też wyczyściłam do zera i jest. Trzeba usuwać na bieżąco jak się tylko pojawi to plewić.
Możesz jeszcze grzecznie poprosić, żeby się wyniósł. Ja chyba nie jestem przekonywująca bo wrócił
Luki 22:56, 02 maj 2016

Olu ola la będzie jak zrobię o ilę zrobię. Dopilnowanie masy detali będzie trudne, ale się uda

Mateusz troszkę jeszcze sobie poczekasz

Agato tulipany kupowane jako 'fioletowe' więc odmiany nie znam
Jak dla mnie wszystkie turzyce typu frosted CUrls Bronze Form są przekreślone i nie istnieją, ewentualnie jako jednoroczny dodatek do donic nic więcej

Gosiu to się okażę, muszę męczyć mojego tapicera o wycenę gąbek i wkładów, zamówić stal oraz materiał i jeszcze jechać załatwić modrzew na drewniane elementy.

Łukasz już kilka drobniejszych rzeczy powstało przez ostatnie dwa lata, ale takich mebli jeszcze nie robiliśmy, oby wyszło zgodnie z oczekiwaniami.
Sebek 22:59, 02 maj 2016

Gąbkę możesz zamówić w necie albo kupisz gotowe poduchy w Ikei jakby tapicer zaśpiewał za dużo Trzymam kciuki, moje juz stoją i dziś nawet były amortyzowane
Luki 23:11, 02 maj 2016

Edyto mój tata pracował kiedyś jako spawacz i ma te wszystkie zezwolenia czy co tam jeszcze potrzebne i to różnymi technologiami, ale wiadomo do tego sprzęt w domu też potrzebny, a spawarka już leciwa i szwankuje. Ja zawsze jako pomocnik bo jakoś mam lekkie obawy co do tego sprzętu, ale w sumie nauczyłbym się chętnie
Bylinowa gęstnieje z dnia na dzień, chociaż braki po zimie są głównie w trawach i wszystkie ostróżki poszły..

Asiu wielu rzeczy nie potrafię nie da się umieć wszystkiego

Ewelino do prostej koncepcji nie trzeba być zdolniachą, a jeszcze nic nie zrobiłem

Justynko tak widziałem, moje troszkę inne. Miały powstać w zeszłym roku, ale funduszy nie było, ale mimo wszystko to nie pierwsze spawalnicze wyroby, już kilka było

Bogdziu w tym rzecz, że ja bardzo leniwy, ale jak czegoś chcę to robię do upartego marudząc przy tym okropnie, dobrze, że nikt mnie nie słyszy jak np przezywam na łopatę

Ewo mało pocieszające bo powrastało mi to dziadostwo w miskanty i inne rośliny

Sebek z Ikei nawet nie biorę pod uwagę bo pod wymiar wszystko mi potrzebne tapicer zawsze załatwiał mi troszkę taniej, więc myślę że teraz też się tak da, jak nie będę zamawiał gąbki przycięte na miarę by były idealnie równe.
Meble widziałem i ważne, że już się spłacają
Luki 23:15, 02 maj 2016

Dzisiaj przesadziłem sporo rzeczy, nawoziłem się gruzu i ziemi, mam dość, więc dzisiaj szybciutko na forum i spać
Kolejne trawy dzisiaj niestety dopisane do listy strat...