Cisy dosadzone. Pan znalazł na polu w takim samym wzroście i kolorze jak poprzednie.Kupiłam też grujecznik ale nie miał etykiety a Pan zapewniał, że to normalny jest. Niestety Danusia mnie uświadomiła , że chyba jest bordowy. Nie chcę bordowego.
Teraz cięcie bzu czarnego Eva, właściwie to bardzo niewielkie cięcie. Jak na złość zdjęcie nie ostre ale coś tam widać.
Wycięłam dwie gałązki i wyrwałam większość młodych czarnych listków - kilka zostawiłam żeby nie było całkiem łyso jeśli zaczną przeszkadzać to je potem usunę
Agatko! Narysowałam w powiększeniu tę część zaznaczoną na zielono - skupiam się teraz na tym.
1 - 3 serby
2 - 3 choiny kanadyjskie jako szpaler
3 - 7 szmaragdów
4 - 3 sosny czarne
5 - zywoplocik z cisów-będzie strzyzony -dookoła żwirowego placu na ławeczkę
6 - świerk Hoopsi - może być do przesadzenia
7 - oj. na rysunku są 3 kropki z cyfrą 6 - to 3 szczepione na metrowych pieńkach świerki globosa
Chciałabym posadzić grujecznika - czerwone kółeczko z literą G,
- poza tym są hortensje i trawy ale trzeba będzie je poprzesuwać (krzyżyki i kropki,
jako obwódki od lewej kosodrzewinki, żurawki bordowe, cyprysiki nana,
zielone kulki to bukszpany.
U mnie nic ciekawego nie było ale niestety i mi się nie wyświetlają .
Pąki magnolii Iolanthe dla Irenki:
Na drugim zdjęciu pąk ten wyżej po lewej jest kwiatowy a ten niżej po prawej liściowy - chyba taki jak na Twojej magnolce.
Przy okazji zauważyłam że moja magnolia zrzuca pąki , z kwitnienia w tym roku nici , wygląda na to że przemarzły.
smardza? mam i jaw szoku byłam jak go zobaczyłam. miłorząb się ruszył, nie potrzebnie panikę siałam i chyba ambrowiec tezta kora mnie tylko zastanawia ale na wątku o ambrowcach widziałam zdjęcia ambrowca z podobna kora jak ma mój, to może taki ich urok, ta kora się z wiekiem nie łuszczy przypadkiem?