Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 16:27, 19 mar 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 16:25, 19 mar 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 16:23, 19 mar 2016

Do góry
rośniesłabo ja widać, na tle jasnych albo grafitowych kamieni będzie lepiej widoczna
Mój zielony świat 16:23, 19 mar 2016

Do góry
Izo, dziękuję Ale jesteś szybka strzała

Sylwio, dziękuję. Gdzież tam pole, kałuża Ranniki szybko przyrastają U mnie mają stanowisko pod hortensją kosmatą. Rozsiały się przez lata z jednej kępki. Obok, kolejną hortensję podsadzilam cieszynianką. Będzie nowa plama podobnego wiosennego kwiecia.

Aganiu, no coś ty, nigdy w życiu, takiego diabła wcielonego! Jest ładna i zabawna, ale temperament - utrapienie. Jeszcze nie przyznałam się hodowczyni. Na wiosnę zawsze dzwoni z życzeniami urodzinowymi dla Gai, to jej wyjawię. Dziękuję za doceniający komentarz, staram się jedynie sprostać mojej wyobraźni

Kasiu, miło Cię widzieć Lubię się bawić z aparatem, tworzyć i eksperymentować z kadrami. W tym sezonie ćwiczę się w stwarzaniu kontekstu. Postanowiłam pobawić się w reżyserkę i scenografkę. I tak latam z kwieciem i patrzę z czym mu do twarzy. Jakie sąsiedztwo najlepiej podkreśla/wydobywa jego urodę. Gdzie są warunki, które najlepiej oddadzą jego piękno. Podążam więc za światłem, kręcę, próbuję z różnych stron. Fajna zabawa na spostrzegawczość i wyobraźnię

Miro, irysy żyłkowane testuję. Mam reprezantacyjną kupkę, tak żeby oczy pocieszyć. Ich przewagą nad krokusami jest kwitnienie niezależne od słońca. W tym sezonie, kiedy w czasie kwitnienia botanicznych na dworze w większości było szaro/buro/deszczowo, w 90% oglądałam krokusy w fazie zamkniętych pąków, takie zwinięte flagi. Tak swoją drogą, to je rozumiem, chcą widzieć tylko słoneczny świat, a nie wystawiać swój cenny pyłek na deszczowy prysznic. Tymczasem irysy są otwarte przez cały czas. Jedna uwaga - iryski sadzimy na słonecznym stanowisku! Za pierwszym razem, mądrala, posadziłam je na cienistym hostowisku. W pierwszym roku zakwitły ładnie z rozpędu, w drugi wypuściły tylko szczypior, a w trzecim już śladu po nich nie było. Dopiero potem doczytałam, że potrzebują słońca i przepuszczalnego podłoża. Katharine Hodgkin jest urocza, taka eteryczna. I to zestawienie kolorów jest takie nietypowe, jak połączenie egzotycznej papugi (jednak trochę wyblakłej, albo inaczej - z romantycznym filtrem) lub tęczowej rybki raf koralowych z gepardem i zebrą Serdecznie

Irenko, ja już posadziłam. Wsparta przykładem Małej Mi. Wczesne wysyłki bywają kłopotliwe:/ Nie potrafiłam inaczej zapewnić cebulom dobrostanu. Bałam się, że przez zaniedbanie tylko je osłabię, więc posadziłam. Siedzą teraz ok.15 cm pod ziemią, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę moje możliwości. Nie mam ani czasu, ani warunków na zabawę w ich przechowywanie (miejsca w lodówce nie mam, sadzenie na raty, najpierw do doniczek nie wchodziło w grę, z przestrzenią na rozłożenie w ciemności i chłodzie też krucho, nie mówiąc już o zapewnieniu wilgotności).
Big Brother będzie na prawdę big! Nieco go dokupiłam i dla sąsiadki też
Ślazówkę muszę przyciąć (przy okazji mogę spróbować ukorzenić patyki), bo jest wielka, odrostów korzeniowych nie wydała.
Wow, bez już taki duży?! Pani idzie jak burza, to i rośliny biorą przykład Cieszę się To odmiana Black Lace Eva.
Buź

Przydatne przedmioty.

Jestem bardzo zadowolona z ostatniego zakupu. Wysoki, szeroki, lekki, składany, z uszami - idealny kosz na ścinki. Po lewo w wersji roboczej, po prawo w stanie spoczynku.

Nabyłam też żeliwne prowadnice. Rabaty mam koliste, podczas podlewania wąż (od studni, ciężki, gruby) wdziera się na rabaty dewastując rośliny. Wcześniej w strategicznych miejscach umieszczałem duże kamienie lub takie kiczowate plastikowe kwiatuszki. Na nowe separatory mogę patrzeć bez poczucia zakłopotania. A po prawej skrobak do butów, też posłuży jako prowadnica.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:22, 19 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ania pozdrawiam

Ja też macham do Ciebie.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:20, 19 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Śliczne bratki w tych donicach. Hi, hi, po jedną sztukę pojechałaś? Jakoś nie wierzę Może jeszcze inną donicę musisz obsadzić ?

Ano pojechałam. Wystarczy już tych bratków. Bratki z przodu przy wejściu, w donicach czarnych oraz w skrzyniach.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:16, 19 mar 2016

Do góry
I ciemierniki z ogrodu
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:16, 19 mar 2016

Do góry
Jeszcze jedno zdjęcie poglądowe na całość ściany z murkiem.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:14, 19 mar 2016

Do góry
Pomimo wietrznej i bardzo zimnnej pogody chłopaki wzieli się za dokończenie murku.

Ja tymczasem uporządkowałam czarne donice. Wreszcie posadziłam niebieskie bratki.

Teraz wygląda to tak z jednej strony murek z drugiej drewniane skrzynie.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:13, 19 mar 2016

Do góry
Te irysy posadziłam na wiosnę w tamtym roku
Skąpana w słońcu 16:12, 19 mar 2016

Do góry
Agatko, chyba się robię romantyczna bo same rże kupuję

Tereniu, według mnie znakomity wybór to przecudna róża, kolor, kształt kwiatu, doskonała, będziesz zadowolona.

Iwonko i tak byłam dzielna, tylko dwie róże w takich kolorach jak mi są potrzebne. Były też inne pięknotki

Edytko, będziemy je porównywać. Czytałam o tej róży na necie i nie ma zbyt dobrej opinii, ale pożyjemy, zobaczymy

Roślinki w mojej przechowalni maja się dobrze

Już niedługo swoje piękno pokaże róża Bremer Stadtmusikanten

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 16:06, 19 mar 2016

Do góry
I jeszcze przez przypadek kupiłam na starociach skrzynkę na narzędzia drewnianą. Muszę ją doprowadzić do ładu- wypolerować i pomalować tylko nie wiem czy na kolor drewniany czy np. szary
Ogród Mirelli 16:05, 19 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dla tych, którzy poszukują mchu do dekoracji - mech z jajami 6,99 zł, sam mech też był w takim samym woreczku.

Dla porównania mech kupiony w Jucce - średniej wielkości woreczek za 17,00 złotych. Ten z J zdecydowanie lepszy

Szkoda że u nas nie ma takiego kompletu mchu i jaj. Wzięłabym z chęcią.

Ten ciemny mech to wygląda jak wodorosty z morza

Zakupy świetne. Ale masz na nie parcie...
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:02, 19 mar 2016

Do góry
Ogród wysprzątany już dziś i chyba tyle prac fotki pokaze wieczorkiem co i jak wygląda dla od kwiatuch i pozdrawiam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:01, 19 mar 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:00, 19 mar 2016

Do góry
Pooglądajcie to proszę

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:58, 19 mar 2016

Do góry
Kupiłam dziś na targu pod zamkiem 3 szt Thuja Golden Tuffet, i 20 szt. bukszpanów kopanych po 2 zł, trochę bratków a primule o bordowych łodyżkach kupiłam na innym targu

Hortensje, patyki i coś jeszcze.... 15:53, 19 mar 2016

Do góry
Witam chętnie wymienię się roślinami :
posiadam
Żurawki :
Lime Rickey – 3szt.
Krwista o zielonych liściach – 1 duża

Hortensja Kyushu -2 szt- duże rośliny najlepiej odbiór osobisty

Patyczki hortensji polar bear oraz limelight

Sadzonkę Yuki kalifornijskiej – 1 szt.
Na
Ogrodowiskową Werbenę
Trawkę: Ice dance
Rozchodnik biały
Perowskie
Białą szałwię
patyczki innych hortek.
Na Łowieckiej 15:48, 19 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Tak jak obiecałam (robione telefonem)

Cudnie :0
A to jajo po prostu prawdziwy majstersztyk z Ciebie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:46, 19 mar 2016

Do góry
moje zmarznięte nowo nabyte ciemierniki i stokrotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies