Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:00, 24 kwi 2016

Jana napisał(a)
jak nie lubię fioletu to jednak ten tulipan bardzo ładnie wygląda kupiłam powojnika Montanę z B, jak go nie zmarnować? czy wystarczy dołek ze żwirkiem i zwykłą ziemią? pamiętam, że kiedyś pisałaś ....

Gratuluję zakupu ja też od niedawna mam górskiego. Ponieważ sadziłam go w warzywniaku a tam ziemia urodzajna to do wykopanego dołka wsypałam wiaderko żwirku i wsadziłam do zwykłej ale jak masz glinę albo piach to lepiej dołożyć kompostu albo obornika przekompostowanego. O wodzie pamiętaj, żeby najpierw pomoczyć z 10 minut z całą doniczką a potem silnie podlać po posadzeniu.

13:50, 25 kwi 2016
ryska napisał(a)
Na dobry wieczór Negrita Double w pąkach cyknięta telefonem w trakcie podziwiania szklarni.

Śliczny,taki fuksjowy.I grubiutki pąk
tulucy 14:58, 25 kwi 2016

Piękny tulipan, ale gdzie zdjęcia szklarni? Nawet z kom by mogły być
gobasia 18:22, 25 kwi 2016

Kurcze, Ty pamiętasz nazwy wszystkich tulipanów? A swoją drogą piękne te tulipany....ja też czekam na fotki z prac ogrodowo-warzywnych
Alicja169 18:36, 25 kwi 2016

A ten zmieniony avatar to tak, żeby zaznaczyć, że ciepło to nie teraz, że jeszcze poczekamy?
Negrita bardzo urodziwa!
ryska 21:36, 25 kwi 2016

Dobry wieczór
Aniu te Negrity Double wypasione są, trochę jak piwonie, tylko im zimno i rozwinąć się nie chcą
Lucy u mnie jest tak mroźno, że zgrabiałymi rękoma nie byłabym w stanie utrzymać aparatu, dzisiaj nawet śnieg był. Co prawda parę chwil ale był.
Basiu pamiętam, bo mam mało. Jak jutro będzie cieplej to zrobię zdjęcia. Jestem zadowolona z efektu. Teraz tylko pomalować
Alicja avatarek już od jakiegoś czasu mam ten. Swoją drogą zdjęcie jest z lipca. Siedzę na wydmach ukochanych ale w ciepłej bluzie, bo we mnie te nadmorskie wiatry wywołują delirkę.
Dziś już nie miałam pomocy, przekopałam ziemię w szklarni, setny raz wybrałam korzenie. To ciekawe ale wchodząc do szklarni musiałam rozbierać się z kurtki, czapki, bluzy a wychodząc znów się ubierać. Zachęcona niesamowitą różnicą temperatur posadziłam pomidory. Były zresztą już takie wielkie, że korzenie przerosły te moje butelki i musiałam je rozcinać nożyczkami.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i udaję się na spacer po Waszych wątkach
11:32, 26 kwi 2016
Hej Reniu jak tam dzionek się zaczął? Pewnie podziwiasz szklarenkę Wszystkie czekamy na zdjęcia W wolnych chwilach siedzę na kompie i podglądam gdzie się da wszelakie szklarnie i ich zagospodarowanie
U mnie chyba cieplej jak u Was.Obywa się bez kurtki,latam po ogrodzie w bluzie i ocieplaczu ale wieczorem czuć nadciągające zimno.
Kawkę już wypiłam to zaraz idę na obchód.Dziś chyba podleję wszystko bo sucho niesamowicie.Ile bym nie sypała kompostu i uzdatniała te nasze piachy to i tak sypka ziemia,najlepiej to chyba by było całą przyczepę gliny skombinować i wymieszać by utrzymać trochę wilgotności w ziemi.
Wczoraj trochę zdjęć porobiłam,wyślę Ci na @.
A to wczorajsze moje koszykowe sadzenie,koszyk poniewierał się już drugi rok,dokupiłam matę kokosową i "włala",kompozycja jest,nasze ulubione skalniaczki Wykombinowałam też tabliczkę by było wiadomo gdzie mnie szukać bo za domem nikt mnie nie widzi i "całuje klamkę"

Miłego dnia Reniu

Mysza 12:46, 26 kwi 2016

Renatko śliczne te tulipanki
ryska 13:42, 26 kwi 2016

Aniaaa napisał(a)
Hej Reniu jak tam dzionek się zaczął? Pewnie podziwiasz szklarenkę Wszystkie czekamy na zdjęcia W wolnych chwilach siedzę na kompie i podglądam gdzie się da wszelakie szklarnie i ich zagospodarowanie
U mnie chyba cieplej jak u Was.Obywa się bez kurtki,latam po ogrodzie w bluzie i ocieplaczu ale wieczorem czuć nadciągające zimno.
Kawkę już wypiłam to zaraz idę na obchód.Dziś chyba podleję wszystko bo sucho niesamowicie.Ile bym nie sypała kompostu i uzdatniała te nasze piachy to i tak sypka ziemia,najlepiej to chyba by było całą przyczepę gliny skombinować i wymieszać by utrzymać trochę wilgotności w ziemi.
Wczoraj trochę zdjęć porobiłam,wyślę Ci na @.
A to wczorajsze moje koszykowe sadzenie,koszyk poniewierał się już drugi rok,dokupiłam matę kokosową i "włala",kompozycja jest,nasze ulubione skalniaczki Wykombinowałam też tabliczkę by było wiadomo gdzie mnie szukać bo za domem nikt mnie nie widzi i "całuje klamkę"

Miłego dnia Reniu

Witaj Aniu, na początku chwalę Twoją kompozycję. Ażurowy koszyk i włókno kokosowe fajnie do siebie pasuje. Sama mam takie zestawienia 3 na balkonie i jeden przed wejściem tylko inaczej obsadzam Pomysł z tabliczką genialny i rozczulający.
Teraz nikt już nie pocałuje klamki
Dzisiaj da się chodzić bez zimowego okrycia, jest nawet przyjemnie
Przeniosłam więc dalie do szklarni i inne kwiatki w doniczkach. Posadziłam w srebrnym czajniku koniczynkę szczęścia jak to nazywa dostawca od którego dostałam je w gratisie przy zakupie dalii.
Ty masz piachy a ja glinę, machniom
Zrobiłam parę zdjęć, zaraz pozmniejszam i wstawię. No i czekam na zdjęcia Twojego ogrodu cudownego. Również miłego dnia i owocnej pracy
ryska 13:48, 26 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Renatko śliczne te tulipanki

Dziękuję dziś w takim stadium