Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 07:22, 17 mar 2016

Do góry

tak w połowie kwietnia 2014 wyglądała - jak dla mnie cudowny, głęboki błękit, podobny do kwiatków brunery
Dżdżownice kalifornijskie 07:17, 17 mar 2016

Do góry
Tutaj roznica pomiedzy mala dzdzownica a wazonkowcem. Bo czesto poczatkujacy mysla, ze to im sie dzdzownice namnozyly

wazonkowiec

Kiedyś będzie tu ogród 07:04, 17 mar 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
... że nie wspomnę o roślinkach które dostałam ku wielkiej mej uciesze. Aniu. Wiosna co prawda człapie jeszcze, ale zaraz zacznie truchtać bliziutko i zawita do nas. A wtedy wszystko ma wiosenne i jasne barwy.

Romciu od rana świeci słonko i wszystko wygląda inaczej.

Marlenaa napisał(a)
Jak na razie z bobrami spokój W tym sezonie zamierzam obsadzić jeden brzeg stawu. Jak się uda będzie super Bo tak jak piszecie boku sobie nie wyrwę A na tym brzegu ma być: kosaciec syberyjski, śmiałek darniowy, trzęślica modra, tarczownica tarczowata i kilka drzew i krzewów.

A widzisz, ja o molinii nad staw nie pomyślałam. A mam Variegate na liście zakupowej. Dobrze, że wreszcie z tymi bobrami daliście radę.
Ogród Mirelli 06:55, 17 mar 2016

Do góry
Przyjechałam wczoraj od rodziców, a tu niespodzianka, zaczyna być kładzona kostka. Najpierw na podjeździe do drugiego garażu, następnie w przedogródku

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:51, 17 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Irenko jak patrzę na poczynania twojej suni to przypomina mi się jak kiedyś wrzosy sadziłam. Szykowanie terenu, postawione w donicach kilkanaście sztuk- przymiarka. I trafiła się przerwa obiadowa. Wychodzimy później a wrzosów nie ma. Ba- razem z doniczkami zniknęły. A nasz piesek zaciągnął wszystkie do siebie i porozrywał na takie kawałeczki, że nawet nie było z czego sadzonek zrobić. I jak jakiś kwiat zakwitł to od razu obgryzał. Nigdy nie miałam tak pięknie rozkrzewionych krzaczków.

A czy mówiłam już jak pięknie wykiełkowały rozplenice z nasionek od ciebie?

O rany...ale historia!
Aniu, dobra nowina, niech szybko rosną
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 06:27, 17 mar 2016

Do góry
Jak w donicy na zewnątrz to wody polej, bo może sucho?
Do raju daleko - u Ewy 06:05, 17 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
A teraz kwitną u mnie w domu takie storczyki

Cudne
Mój 4 arowy azyl... 06:02, 17 mar 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wychodzą hiacynty, a te 'piórka' za nimi, to czosnki główkowate.

I to wszystko co warto było sfocić.

U mnie podobnie, na te czosnki czekam, podobne stadium, ale pierwszy raz u mnie
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 05:44, 17 mar 2016

Do góry
Wszystkim zaglądającym, życzę miłego słonecznego!

Ja i mój ogródek, a może ogród 05:18, 17 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no to jeszcze u mnie nie było nic świątecznego - nie będą to takie piękne wieńce czy stroiki jak u niektórych, ale nam się podobają

jajeczko nr 1 - strona prawa i lewa

jajeczko nr 2

Przesliczne i bardzo oryginalne
Tu ma być ogród :) 02:00, 17 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mnie też nie oszczędziło.
Jakoś to trzeba przetrwać, bo wyjścia za bardzo nie mamy ;-/

Pokazywałam e-Mowi twój śnieg i nie wierzył, u nas nie było...
Krowy, staw i my... 00:01, 17 mar 2016

Do góry
A wiosenka idzie bardzo powoli ale do przodu

tulipanki, ciekawe co z nich wyrośnie?

piwonia powoli się pcha

borówka
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:59, 16 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Piękne są te Twoje ozdoby! Podziwiam za staranność i cierpliwość przy pisankach Ja bym się nie nadawała do takiej pracy Świetnie!

Hi hi hi
Ja u Ciebie a Ty u mnie

Nic mi nie mów o cierpliwości
byłam u Ciebie i widziałam co nie co

Zrobiłam jeszcze pojemnik na chusteczki
Tylko nie sfociłam

Kupiłam azofoskę 2 worki.
Wykorzystam w ogrodzie...

Od nowa ... na przekór wszystkim 23:27, 16 mar 2016

Do góry
Udało się bez dekoracji więc tylko kawałeczek, na dowód ze ja się tak łatwo nie poddaję i żaden gips w nosie mi nie straszny

Na Łowieckiej 23:27, 16 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)

(...)
Witaj Ilonko!
Jak dobrze, że do Ciebie dotarłam Wreszcie wiem co zrobić z naszym winobluszczem, który kiedyś posadziłam wzdłuż długiego boku płotu-siatki.
Niestety bluszcz średnio rośnie po siatce ale za to wybija z ziemi nawet 1 metr od płotu. Wypija wodę roślinom, które tam rosną. Chcę pociągnąć na płocie matę wiklinową a bluszcz miałam wyrzucić. Dwie, trzy sadzonki puściłabym na sosnę.
Teraz wiem co mogę jeszcze zrobić, Twoje trejaże super wyglądają.
Jesteś z nich zadowolona?
Były kupione czy masz jakiegoś artystę, który ci je wykonał?
Tak poza tym to piękną masz działeczkę.
Jutro poczytam sobie więcej. Zapraszam do mnie
Pozdrawiam
Hania
Blyxa i elipsa 23:25, 16 mar 2016

Do góry
I trzeci post tym razem z cyklu "muszę bo się uduszę". Naoglądałam się pięknych kompozycji w doniczkach i też zachciałam. A u mnie bida z nędzą. Prymule jedynie w kwiaciarniach i to za taką cenę, że mimo wszystko podziękowałam. Aż wreszcie wymyśliłam - pojechałam na cmentarz. Nie aby wykopać , ale zaopatrzyć się na straganach. Zgodnie z przypuszczeniami prymulki były. Dobre i to.

A tu nieogrodowiskowo bo nie moje, ale kupione.

Z kwiaciarni

i przypadkowy zakup z biedronki

Czeka mnie kula do obsadzenia, mech mam - w weekend mają być wreszcie kwiaty w ogrodniczych (mamy cały czas duże przymrozki w nocy - dlatego jeszcze nie ściągają, ale na święta będą).
Blyxa i elipsa 23:15, 16 mar 2016

Do góry
Drugi post będzie idealny aby ponarzekać.
Nie podobają mi się białe krokusy. Oczywiście to nie byłby problem, gdyby nie fakt, że mam ich cała masę

Z założenia mój ogród miał być biało-czerwony. Trzymam się prawie ściśle tej koncepcji - zrobiłam wyjątek dla lawendy, żonkili i jednego z powojników. Fioletowe krokusy ze zdjęć powyżej to dzieło przypadku (miały być białe). I prawdę mówiąc one właśnie mi się podobają. Białe po prostu giną na tle wciąż jeszcze suchej trawy i badyli.Niby jest ich dużo, ale nie ma tego efektu "wow".

Hm... dosadzać fioletowe czy wprowadzić jeszcze żółte. Nie umiem się zdecydować - a to jest moment, gdy powinnam podjąć decyzję i zapisać "do zrobienia we wrześniu".

I trochę bieli. Niby ok, ale mogłoby być lepiej (z okien białych krokusów nie widać).

Za to objawiły się krokusy w trawniku. Trzy/cztery lata temu chciałam sadzić, ale wepchnęłam 5 cebulek i zrezygnowałam. Zrobienie dziurek to była jakaś masakra Rok później się nie pojawiły a teraz - całe pięć sztuk żyje, a cztery nawet kwitną. Na biało - na tle suchej trawy zupełnie ich nie widać. Dawno nie miałam tak chybionych nasadzeń oczywiście gdybym chciała mieć jakiś efekt to minimum stówkę musiałabym tam wepchać. A takiego zacięcia to chyba jednak nie mam
DD czyli działka Danki :) 23:15, 16 mar 2016

Do góry
Działka pusta, więc wydaje się duża ,ale już wiem, że za mała na wszystko, co chciałabym mieć . Posiadanie działki w ROD niesie ze sobą pewne ograniczenia w nasadzeniach, sporo zależy też od stosunków z sąsiadami-jednym przeszkadzają gałęzie nad płotem, innym nie.Brak tam również intymności- nim tuje podrosną i coś zasłonią, minie kilka lat
To tu... 23:08, 16 mar 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Się jajka zachciało. Cholera jasna. Się z koleżanki śmiało, że jej balon pierdyknął... Kurza dupa. To się ma.
Gdzieś mam jajko, jajka. Bojkotuję! Wielkanoc bez jajek w tym roku. Jakichkolwiek. Uraz mam.

Dziękuję za uwagę. Idę sprzątać.

Faken!

o masz...ja bym w kuchni takich rzeczy nie robila tylko na dworze

ale zainteresowal mnie kolor na scianie
DD czyli działka Danki :) 23:07, 16 mar 2016

Do góry
Sucho było okropnie, ale swojskie ogórki, pomidory były . Co do pomidorów- dawno nie jadłam tak słodkich i smacznych. Zdjęcie z 15 sierpnia 2015, kiedy to przyszła wytęskniona burza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies