No i to jest odpowiedź czemu tuje słabo rosną.
Wywal te szmatę jak najszybciej!
Sam widzisz , że przez ten plastik korzenie zamiast rosnąć w głąb ziemi są na wierzchu
Jeśli chcesz ekologicznie ograniczyć chwasty to rozłóż kartony/ tekturę falistą taką z marketu ,polej wodą i na to korę.
Ciekawa jestem tych ogrodówek u Ciebie Bardzo się cieszę że masz takie sukcesy w zimowaniu Sprawdziłam w necie, widzę że obie mają płaskie kwiatostany z kwiatami płonnymi na brzegach
A ode mnie tylko You and Me przezimowała? Ta NN nie?
Moja Y and M też późno startuje, i wyjątkowo słabiej przezimowała niż te NN.
Wyniebieszczaj, tylko z umiarem, to trzeba robić kilka lat, najpierw będą miały taki trochę brudnawy kolor, trochę fioletowy,
Teraz Cię uczulam na zimnych ogrodników i Zośkę, jeśli teraz będą przymrozki to..
Ciekawe czy kosmatą można wyniebieszczać, mam ją ma taki brudny róż, tylko czy nie zrobię brudnego niebieskiego, haha
Kopytnik ma matowe listki czy tylko tak mi się wydaje?
Swojego przesadzę, może pójdzie z kopyta
Magnoliowa pomyłka...
Kupiłam w 2021 już po kwitnieniu. W ub. roku nie zakwitła. A w tym - zonk. Miała być Wildcat... : Raczej na pewno nie jest.
Ciekawe, jaka to...?
A to moja ulubiona Match till Frost Magnolie już w zasadzie kończą, jeszcze tylko żółte kwitną, cała reszta sypie kwiatki
Witajcie. Mam 50 tujek, mają około 180 cm. Sadzone były w październiku 2021. Zaraz po posadzeniu położyłem agrowłókninę i przysypałem korą. Wczoraj zabrałem się za wybieranie kory i ściąganie agrowłókniny, bo mam wrażenie że przez nią tuje kiepsko rosną (problemy z nawożeniem itd). Pod agrowłókniną ukazuje się taki oto obraz nędzy i rozpaczy.... Ściągać ją ? Korzenie są przyczepione do włókniny i podczas ściągania na pewno je pourywam.
Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie, To i milion z nieba kapnie, I dziewczyna kocha łatwiej, Jabłonie, kwitnące jabłonie... Wszystkim manna pada z nieba, Ludzie mają, co potrzeba, Darmo światło, gaz, lokaje. Śpią od rana do wieczora, Czasem drepczą do kościoła I nocą zmęczeni śpiewają... Świat nie jest taki zły, Świat nie jest taki mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie. Babcie wnuczkom bajki klecą, Złote zęby z nieba lecą, Jabłonie, kwitnące jabłonie... Oto chmurka na niebiesiech, Zgadujemy, co nam niesie - Biały śnieg czy srebrne złotówki? Wszyscy klniemy: "Toż to skandal! Dzisiaj z nieba - wstyd i granda - Lecą gorące parówki". Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Tak kończymy tę naszą melodię. Wiosną ludzie umierają, Wiosną ludzie się kochają, I dziewczyna z ulicy, i złodziej. Policjanci i poeci, Chuligani, złote dzieci, Wszyscy tańczą do świtu kankana. Śpią od rana do wieczora, Czasem drepczą do kościoła, A w nocy zmęczeni śpiewają... Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie, To i milion z nieba kapnie, I dziewczyna kocha łatwiej, Jabłonie, kwitnące jabłonie...
Wszystko pomału się rozwija bardzo pomału
straty pozimowe: powojnik coś mu ewidentnie jest i żal mi okropnie
cis stożek pada nie wiem czy ida się go uratować
i jeszcze trochę innych pomniejszych roślin