Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:06, 26 lut 2016

Do góry
Dzis w przedszkolu byla Bajka o Przebisniegu. Dzieciom sie pobala a niektore nawet zalapaly sie na wlasa prosbe na drugi raz.

Maz wyciaga mnie na trening z kijami, mam zamiar go przeciagnac po okolicy i pokazac gdzie co kwitnie. Biore aparat szykujcie sie na wieczorny przeglad wiosennych fotek.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:54, 26 lut 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Dzisiaj o 7 rano

u nas tak bylo wczoraj, no moze ciut wiecej tego bialego brrrr
Plaża w ogrodzie 15:41, 26 lut 2016

Do góry
Ja mam plażę w realizacji i sobie radzę, wygrabiam fiskarsem grabiami albo zbieram odkurzaczem. Tutaj jest listopad - liście z olchy lecą a plaża czyściutka. Ale wymaga to sporej pracy.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:36, 26 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Moje rysunki zdjęcie ciężko zrobi bo już ciemnica ale coś widać . Poprawiona grabowa frontowa:
Z tyłu graby
w moliniach ( nie narysowane) i buksy kule w hakone w dywanie z runianki:

I cisowa :
Tutaj na rabacie nr 1 od góry są carexy bronze form i rozchodniki różowe ( wyobrazcie sobie ten róż) i cisy w moliniach moorhexe. Tylko nie wiem jak z tymi cisami Magnolio czy ilośc jest odpowiednia i tylko takie rozrzucenie jak na opcji 1 wchodzi w grę? A takie ustawienie jak na 3 i 2 nie bardzo?Ja jakoś tak mam problem z tym swobodnym sadzeniem. A te molinie to tak sadzić na mijankę jak narysowałam te plusy + czy bardziej swobodnie? I jaka ilość cisów tam będzie odpowiednia?

frontowa grabowa- zmień troszkę hakone- nie dawaj jej tak konsekwentnie wokół buksów. Zrób też buksy bez niej, z nią z boku.. itp. I samą hakone w runiance.
Tak będzie lżej .
Chyba że tak właśnie chciałaś i koniec, to nie dyskutuję.

Cisowa:
molinie na mijankę- dobrze, szybciej zadarnią.

a układem może jeszcze bardziej swobodnie?
Nie będzie Cię drażnić?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:28, 26 lut 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
I coś dodam z 2015r bo na polu narazie szaro ponuro.
Nawet na pole nie che się wychodzić.

U Ciebie te widoki zawsze powalaja ,magnolia cudo .Ciekawa jestem jaka bedzie u mnie w tym roku .W zeszlym roku wsadzilam .Niezla paka zakupow
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:26, 26 lut 2016

Do góry
Magnolio O tą odległośc zaznaczoną strzałką mi chodzi tu będzie z 10 metrow pewnie za szeroko i nie proporcjonalnie do całości mi się widzi.
Borówcowy raj 15:19, 26 lut 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
A teraz patrzcie na sad.
Przed cięciem:

I po:

Pozostało tylko rany zasmarować albo Miedzianem prysnąć tylko jak to kurka wodna zrobić? Cztery pory roku mam dzisiaj. Na fotce po cięciu ledwo grad stopniał.

Sad wyjatkowy ,bardzo mi sie podoba ze wszystko tak trzymasz w rydzach
wymienię mieczyki 15:15, 26 lut 2016

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:14, 26 lut 2016

Do góry
dzisiaj i ja spotkałam takie ciemierniki jak i Ty. Cena nie była aż tak powalająca, choć i tak duuuża- 123 zł

jeszcze była świetna misa z narcyzami. Pewnie z 50 cm średnicy

i taki widoczek

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:03, 26 lut 2016

Do góry
Widoczki, Nuvara Eliya i okolice

Grand Hotel i prawie angielski ogrod obok. Cala okolica nazywana jest mala Anglia.

Starenka Magnolia Grandiflora

Datura, miala ze trzy metry
Moje początki z ogrodem - pomocy 14:58, 26 lut 2016

Do góry

tak wygląda działka z przodu
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:54, 26 lut 2016

Do góry
Sklep z herbata

Dzieciaki szkolne, obowiazkowo w bialych mundurkach, na wycieczce w Nuvara Eliya

Poletka tarasowe, wszystkie prace wykonywane recznie, zero maszyn... I owoce na targu

Warzywa na targu, bardzo sie ciesze ze za dwa dni konczymy objazdowke i gotowac bedziemy sami warzywa taniutkie i jaki wybor, a swoje jedzenie tak przyprawiaja ze procz ostrosci niewiele smaku czuc
Ogród z pergolą 14:52, 26 lut 2016

Do góry
uaktualnielam plan na tyły, uwzgledniając pomysły jazzy i makao

muszę jeszcze pomiary w terenie dokladne zrobić i nanieśc na papier milimetrowy
jakieś pierwsze uwagi się nasuwają?
na środku kolo altany myślałam dać ambrowca bo uwielbiam jego przebarwienia a po bokach 2 x grujecznik i 2x buk dawyck purple lub klon crimson sentry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:47, 26 lut 2016

Do góry
Widoki po drodze

Zakaz plucia w fabryce herbaty mysle ze dla Chinczykow, oni maja takie zwyczaje

Hala produkcyjna, tu oddzielanie lodyzek od lisci i gotowy produkt w workach 35kg
Ogród w szczerym polu 14:46, 26 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ja mam ja w dalszej części ogrodu i podsadzoną wrzosami, które nie wiem czy mi teraz nie zmarzły - powiem szczerze, przy domu bym jej nie sadziła - tutaj powinnas mieć rośliny reprezentacyjne ładnie wyglądające

no właśnie szukam, szukam i nie ma nic ciekawego pasującego... chyba dam się przekonać do bukszpanu- on jeden jest reprezentacyjny i "bezpieczny"
zrobiłam nawet taką symulację na starym jeszcze zdjęciu (przepraszam za bałagan )

i tak:
w donicy bukszpan na pniu (pytanie: czy może być podsadzony skalnicą?? straasznie mi się ona podoba)
hotrensje- 3szt tu anabelle (program nie daje dużego wyboru ) ja myślałam o bukietowej Magical Moonlight
rozplenica japońska herbstzauber
pomiędzy czosnki
przed: hosty 2szt(jakieś mniejsze np.Whirlwind Tour), konwalie pomiędzy i kostrzewa przy donicy..
Przy rynnie tu postawiłam donicę ale chciałabym żeby była duża beczka do zbierania deszczówki najpewniej jakoś zakryta, ale wiadomo, trzeba to będzie zmontować

Oczywiście na razie to taka luźna koncepcja

PS. niewątpliwie im więcej Ogrodowiska tym bardziej zmienia się koncepcja z ogrodowego "buszu" na "ogrodowiskowy ład"
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:34, 26 lut 2016

Do góry
I doszła dziś paka z nowymi roślinkami co pisałem

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:33, 26 lut 2016

Do góry
Na przekór wszystkiemu na różowo
wianek wiosenny na drzwiach i w donicy pierwiosnek

Przylaszczki i miodunka 14:32, 26 lut 2016

Do góry
o takie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 26 lut 2016

Do góry
Irenko jestem u Ciebie na bieżąco piszę komentarze i coś je zjada
ostatnio korzystam więcej z internetu na tel, i miałam problem ale zgłosiłam do ronina mam nadzieję, że teraz będzie lepiej

świetna impreza rodzinna za Wami,
wspomnienia obejrzałam super sprawa to NASZE FORUM !!!
zakupy też bardzo fajne poczyniłaś już mnie ciekawi widoczek, jak to wszystko posadzisz i zakwitnie będzie raj dla oczu

dobrze, że ciemierniki się wysiewają dopiero teraz kupiłam dwa

jestem ciekawa widoku Twoich kwitnących hiacyntów, co to w ubiegłym roku sadziłaś

miłego popołudnia Irenko

Moje początki z ogrodem - pomocy 14:20, 26 lut 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies