Patrzcie co dzisiaj kupiłam Dawno chciałam mieć na tym placyku takie mebelki ale trudno było coś fajnego znaleźć w przystępnej cenie.
teraz się zastanawiam czy nie zmienić nasadzeń w tych oczkach w kostce, mam tam funkie i liatrę, ale teraz myślę że powinny tam być albo stożki bukszpanowe albo jakieś kwiaty kwitnące jak Rh przekwitną. Macie jakieś pomysły?
To tak wygląda po strzyżeniu
to 4 letnie kostrzewy
nazwa ELIJAH BLUE
jestem oczarowana Amazon Mist
cały rok piękne i nie wymagające, więc ja te wybrałabym
będę inne na nie wymieniać
chyba rekord z fotami
ale to też kalendarz ogrodniczy
kwitna jeszcze krokusy
sadzone rok temu, te pewnie dlatego
są do przesadzenia, że wcelowałam
na bukszpanie
Z gipsu działam takie cuś... Jeszcze mokre, jak wyschną to pokażę w aranżacji Dzisiaj zamówiłam rury, jutro będę zalewać betonem na świeczniki a dzisiaj może uda się zrobić duzą betonową donicę z wiadra
I to jest prawdziwe i jedyne i warte uwagi! Podziwiam i wspominam pamiętne słowa z programu Mai "chyba mamy gości" - chodziło o pielęgnację storczyków, czyli wypraszanie ziemiórek.
Dla zobrazowania stan trawnika z soboty (02.04) po pierwszym w tym roku koszeniu.
Trawnik założony w czerwcu zeszłego roku. Też słyszałem o tym, że przez pierwsze dwa lata nie robi się wertykulacji. Czyli w sumie dwa pytania czy to prawda i czy mój trawnik zostawić jaki jest czy mu w jakiś sposób jeszcze pomóc?
Aha - w marcu był nawożony.
pod murem pełno Rubensów i jakieś 2 inne powojniki, czekam
rosną od ub.r. na razie słabiutko idą
też nowe nabytki, świetnie rosną
obok Rubens, ale go przesadziłam, kiepsko z nim
tu konwalniki w super kondycji
trawy czuby pokazują
no i cudny bez koralowy Aurea Gold
i bez koralowy BLACK LACE EVA
dostałam malutka sadzonkę od Justyś i urosła już wielka