Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

blyxa 23:25, 04 kwi 2016

Uf...nadrobiłam zdjęcia (było warto!) i nawet część dyskusji przeczytałam
Krokusy przepiękne Widzę, że i tulipany, i żonkile startują.
A najbardziej zazdroszczę.... fiołków. Posadziłam jakieś 4 lata temu pod berberysami i ani się nie rozrastają, ani nie kwitną Przypomniałaś mi, ze powinnam się nad nimi pochylić, co im tak nie pasuje.
Mala_Mi 02:37, 05 kwi 2016

dajana napisał(a)
Aniu czas odebrać Serby proszę ,moje są zdrowe wszystkie i naprawdę ładne .Za chwile będą miały przyrosty i znowu nie wykopiemy .Musze je wykopać bo podbudowuję skarpę kamieniem To już budowla mała, a potem już ich nie ruszę. Nie będzie jak podejść do nich Kiedy możesz po nie przyjechać ? czas nagli Aniu, a ja muszę je wykopać bo niczego nie mogę zrobic. Co ty na to?

Zadzwonię... ustalimy szczegóły...
Urszulla 07:21, 05 kwi 2016

Aniu, bardzo ładnie uciachałaś róże. Taki wiosenny ład lubię. Sama jestem ciekawa co pokażą dalejmacham
Kawa 08:09, 05 kwi 2016

Ania super wyglądają te ucięte róże i kapciuszki góralskie mi się podobają bardzo to takie jak u mnie hihi
12:05, 05 kwi 2016
od dechy do dechy prawie studiować będę,uwielbiam Twój dowcip,momentami ciety języczek i poczucie humoru,na razie do stronki dziesiątej doszłam 0kopalnia info o trawach
12:22, 05 kwi 2016
Mala_Mi napisał(a)

Masz swoje piękne trawy i moje Ci do niczego nie potrzebne

Jeszcze ze 2 tygodnie wiosny i będziemy ciąć.. i będzie łyso...buuu, ale odsłonią się piękne RH Coraz większe

i o to chodzi w tej zabawie.Łyso nie będzie bo triumfowac bedą piekne Rh akurat wtedy kwitnące,kiedy trawki niewidoczne bedą,a potem jak Rh za tło robic mają do głosu dojdą falujące na wietrze kłosy trawi kwiaty horti

Tak właśnie robic trza,gdy jedno jest przy głosie niech drugie czeka na swoją kolej,niech nie przeszkadza solistom gdy do powiedzenia nic jeszcze nie ma

Ja w tym roku w Pinokia sie bawię,oszukuję,zwodzę widza,żeby myslał,że u mnie wiecej przestrzeni jest,że wiecej do zwiedzenia jest

ułuda to motyw przewodni w mym ogrodzie w tym sezonie
Pszczelarnia 12:28, 05 kwi 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

i o to chodzi w tej zabawie.Łyso nie będzie bo triumfowac bedą piekne Rh akurat wtedy kwitnące,kiedy trawki niewidoczne bedą,a potem jak Rh za tło robic mają do głosu dojdą falujące na wietrze kłosy trawi kwiaty horti

Tak właśnie robic trza,gdy jedno jest przy głosie niech drugie czeka na swoją kolej,niech nie przeszkadza solistom gdy do powiedzenia nic jeszcze nie ma

Ja w tym roku w Pinokia sie bawię,oszukuję,zwodzę widza,żeby myslał,że u mnie wiecej przestrzeni jest,że wiecej do zwiedzenia jest

ułuda to motyw przewodni w mym ogrodzie w tym sezonie

Ułuda - bardzo mi się podoba takie planowanie przestrzeni.
Pszczelarnia 12:30, 05 kwi 2016

Konstancja30 napisał(a)

Anek tu gdzie jestem wszystkie róże /a jest ich mnóstwo/ ciete bez litości i sądząc po ich mocnych podstawach w tym szaleństwie jest metoda ... buziak

A ja za bardzo obcięłam Reine des Violettes i teraz prawie płaczę ... .
Coś mnie wzięło ... .
Pszczelarnia 12:35, 05 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia.. moje strczykowo wczoraj zamoczone i..udało się złamać tylko 2 pędy To rekord.. nigdy tak delikatnie ich nie odplątywałam do moczenia To jest prawdziwa storczykowa dżungla.. na foto tego nie widać

I to jest prawdziwe i jedyne i warte uwagi! Podziwiam i wspominam pamiętne słowa z programu Mai "chyba mamy gości" - chodziło o pielęgnację storczyków, czyli wypraszanie ziemiórek.
12:35, 05 kwi 2016
Mala_Mi napisał(a)

Byliny... hmm .. mają swoje plusy i minusy. Piękne jak kwitną, czasem ładne i liście, ale mają swoje okresy brzydkie i trzeba to zaakceptować. Nie ma idealnych bylin. Dlatego ciągle walczę jak skomponować rabaty, aby zamaskować te okresy brzydkie. Testuję różne rośliny....
Patrzę w mój katalog (będzie alfabetycznie) i na pewno mogę polecić :

ja znalazłam idealne byliny,tzn.takie,które mi ładnie wygladały mimo mrożnej zimy ;nie okrywaam i nic im nie było choć mróż nieraz był ponad 20 stopni-zima krótka,lecz mrozna

1-macierzanka piaskowa,cały czas była niebieściutka i żółciutka-teraz dopiero ściełam,żeby sie ładnie rozrastała

lawenda taka ze srebrnymi liścmi,cały czas nietknieta w zimie ,kurcze,etykietke zgubiłam ,w LM ją nabyłam

kocimietka po zimie wyglada a fuj ,tak samo ta "inna "lawenda

te dwie w.w. polecam póki co w ciemno jeśli zimą chcecie coś ładnego i wygladajacego na żywe mieć

P.S.ale się u Ciebie panoszę,ale czasem skomentowac muszę i od siebie wrzute zrobić
jestes prawdziwa SKRABNICĄ,spisałam sobie póżniejsze krokusiki białe Joanne d`Arc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies