Po prostu mistrzowski ten sad i jakoś mi się z Francją kojarzy
Borbetko, podcinaj starsze iglaki, będzie więcej słońca i miejsca na nowe rośliny. Ja tez juz jałowców nie lubię za bardzo, gdybym dopiero zaczynała, raczej tylko wybrane płożące i wolno rosnące bym wybierała, niektóre są ładne
1 miskant Zebrinus lub Morning Light
2 Żywopłot szczelny nie porozsuwany
3 hortensje bukietowe
4 drzewo na wysokim pniu
5 cyprysik Filifera Aurea Nana
6 ew. berberysy Red Rocket
7 wrzośce karminowe
8 wrzośce różowe
9 ew te same albo nieco inny kolor
10 wrzośce białe albo białe przed Imperata a przed cyprysikami karminowe, będzie lepszy kontrast
Czerwone bez numeru pod drzewem to Imperata 'Red Baron'
mam pytanko a propo materiału na zadaszeniu?
pamiętasz może jaki to?
jakiś przeciwdeszczowy?
czy on jest mocno naciagniety?
nie zbiera Ci się woda w zagłębieniach podczas dużego deszczu?
masz jakies inne zdjęcia?
przepraszam z góry za ilośc pytań ale jednoczesnie proszę o odpowedz
głowie się i głowie jak poprwadzic ścieżkę bo wraca jak bumerang temat wydeptanego trawnika po zimie (zwłaszcza takie deszczowej) na dojściu z budynku do psów..właściwie nie mam tu trawy...najgorzej przy tarasie i przy pasach ale tam powiedzmy może tak być....i denerwuje mnie to przecięcie trawnika na pół po skosie....i cały czas myślałam o ścięzce która jest o tyle problematyczna że nie może przecież iść po skosie a jak zrobie ją prosto to i tak każdy będzie z nij schodzić i iść po skosie...robota na marne ...i nagle olśnienie..tak zrobić rabate żeby wymusić inny kierunek nie ścieżka tylko rabata :
no i zostanie kawałk koniecznej trawy na gre w piłkea własciewie jak zniknie plac zabaw to nawet dwa trawniki
Wiosna piękna u Ciebie :-U mnie też jakiś przymrozek był w nocy, bo trawka rano oszroniona. Roślinki nie chcą wychodzić z ziemi, za zimno im chyba
Napisz mi na priv, gdzie zamawiałaś ciemierniki pełne. Ciągle na nie czatuję i nie mogę znaleźć.