Wszędzie królują teraz ciemierniki, u Ciebie też są. Ten jest przepiękny i kwiatki nie są zwieszone w dół, prawdziwe cudo. Ja dziś przesadzałam u siebie ciemierniki wysiane dwa lata temu. Nie są jeszcze okazałe, bo to młodzież, ale z tych kwitnących całą zimę.
No napatrzeć się nie mogę.
Mirko ciemierniki masz piękne, szczególnie te pełne mi się podobają, ale bardzo też lubię takich uciekinierów. Mają gorsze warunki niż na rabacie, a walczą o przetrwanie jak największe terminatorki.
U mnie dziewanny ogrodowe z upodobaniem sieją się między kostkami w placyku okrągłym. Nie podlane, w spartańskich warunkach, ale rosną i kwitną.
U nas dziś było trochę cieplej, ale przymrozek narobił szkód. Magnolia ma przemarznięte kwiaty, drzewa owocowe też nie wyglądają dobrze. Wiatr się rozpanoszył i nie chce odpuścić. W ogrodzie widać już wiosnę, ale trawnik nadal kiepski po zimie. Potrzebny deszcz. W naszym rejonie hortensje po zimie są wyjątkowo słabe, nie tylko u mnie. Rzadko się zdarza, żeby hortensje bukietowe odchorowywały zimę, ale ta zima chyba im zaszkodziła. Anabelki mają się dobrze. A jak w Waszym regionie Aniu poradziły sobie bukietówki?
Dziękuję bardzo za tyle pochwał, bardzo mi miło, że się spodobało Ewo.
Dziś przesadzałam młode ciemierniki , które wysiałam dwa lata temu. Bardzo potrzebny jest deszcz u nas.