Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 18:32, 16 maj 2026

LIDKA napisał(a)

No właśnie to chwastnica. My jej nie lubimy i wycinamy nożem teraz bo czasem się pojawia . Ale to taki nasz bzik

Ja też jej nie lubię, ale przegapiłam i tak się już rozpanoszyła, że musiałabym cały trawnik zrywać, a tego już nie zrobię. Wycinanki nożem robiłam, ale i tak wymknęła się spod kontroli
mirkaka 18:37, 16 maj 2026

Juzia napisał(a)

Mam nadzieję, że odpowiadałam
Bo z pamięcią to u mnie średnio

Wątek jak wątek... nie za dużo czytałam ... ale ogród masz pierwsza klasa!

A ja ciągle jestem przekonana, że będę miała mniej roboty niż w dotychczasowym ogrodzie

Z tego co widzę, to jesteś pedantką, myślę że jagodnik, warzywnik, czy inne obszary będziesz utrzymywać czyściutko, jak w poprzednich ogrodach. A potem zbieranie, przetwarzanie wszystkiego, ech,
życzę Ci żeby było jak sobie wymyśliłaś
mirkaka 18:50, 16 maj 2026

Joku napisał(a)
Też mam problem z tym świństwem w trawniku, nie wiem skąd się to wzięło. I widzę że jest go coraz więcej. Chyba pozostaje nam wzajemnie się polubić, innego wyjścia nie widzę.
Pszonak jest raczej krótkowieczny, coś jak roślina dwuletnia, może 3 sezony wytrzyma. Miałam żółtego, siał się jak wściekły. Jeden z egzemplarzy w niewielkiej doniczce próbował opierać się mrozom ale nie dał rady. Ciekawa jestem czy zobaczę w tym roku znowu siewki.

Jola, my już zostaniemy z tymi chwastami w trawniku Na dwuliścienne , szczególnie stokrotki zrobiłam jesienią oprysk, i jestem szczęśliwa bo ich wreszcie nie ma, nie znosiłam trawnika ze stokrotkami
Ojej, to mnie zmartwiłaś, no nie wiedziałam że się tak łatwo sieje, nie lubię zbytnio takich roślin, chociaż jedną taką lubię, to złocieć Maruna, ale ostatnio wrzuciłam go do kompostownika, i wiosną rozwiozłam, a teraz po deszczach widzę te siewki wszędzie Muszę następnym razem pilnować, to tak jak przywrotnik ostroklapowy, też mam siewki wszędzie