Zaleta irysów... one nawet w pochmurne dni są rozwinięte Tylko te długie liście potem
Największa kępa dopiero ma małe pąki .. a w ogrodzie mam irysy tu i tam..najczęściej z powodu przesadzania innych roślin..
Zamówione rośliny dzisiaj zostały dostarczone.
Wszystko fajnie zapakowane, kłącza i cebule z wypuszczonymi pędami, dołożone gratisowe cebule.
Zamówiłam różne odmiany lilii, przetacznik, jeżówki, dalie i malwy.
O kunach nie dyskutujemy, bo w mojej okolicy są od kilku lat. Na szczęście do domu nie wejdą bo mam podbitki blaszane Ale w autach robią zniszczenia. Przegryzła kable zapłonowe... taka zdolna bestia. Wiedziała co rozbroić by auto nie ruszyło z miejsca
Z braku czasu i by nie produkować postów.. nie odpisuje każdemu na pozdrowienia.
W ogrodzie pochmurno i zimno.. krokusy czekają na słoneczko .. i ja też. Prognozy każą mi czekać do czwartku...
Kilka fotek aby przełamać słowo pisane.
Wstawiam zdjęcie mojego Hippeastrum (amarylis lub zwartnica - jak zwał tak zwał ale to to) już ma pierwszy pęd. Wkrótce powinien pojawić się drugi.
Okno ma wymiary 100X140cm. Liście po 80cm długości. Ale to chyba normalne rozmiary
Witaj Anax
Przeczytałam Twój wątek i ogród zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Jest przepiękny, szczególnie na zdjęciach z 2015 roku, taki dojrzały Prześledziłam z dużym zainteresowaniem, jak ogród zmieniał się na przestrzeni dwóch ostatnich lat. Wszystko tak szybko urosło.
Pozwolisz, że zainspiruję się Twoim kamiennym ciurkadełkiem.
Jestem także ciekawa Twojej opinii na temat pięciorników, bo widzę, że masz bardzo ładne. One raczej nie są polecane na ogrodowisku. Jak byś w tym sezonie mogla im także zrobić zdjęcie, byłabym wdzięczna
Pozdrawiam, zaznaczam i będę zaglądać
Ot spryciula
Ja czekam na nowy sezon u ciebie, bo pamiętam te zmiany, chcę zobaczyć to w pełni sezonu, bo oryginalne i wyjątkowe
Akwarium masz super, ciut tylko zachodu z tym...ja mam uraz do wody po powodzi, ale myję się ha ha i nie capię