Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:19, 05 kwi 2016

Jestem ciekawa jak nazywa się ten ptak, jeśli ktoś go zna proszę napisać.

Moje łany żonkili zaczynają kwitnąć.
JoannA 21:22, 05 kwi 2016

To sójka Dorotko
Dorota123 21:43, 05 kwi 2016

EWSYG mamy wreszcie tę wiosnę, a przy tym zmęczenie odpowiednie do radości z jej przyjścia. Wczoraj ogródek po prostu mnie zamęczył. Maluszek to nasza wielka radość.

EWA777 wszyscy nie mogliśmy się jej doczekać, a teraz jak już przyszła to tym ciepłym powietrzem idzie się zachłysnąć.
Maluszek nie znosi nudy, więc jak go rodzice u nas zostawią mamy co robić z mężem i synem.

EWA - Moja pierwsza hortensja.... żebyś wiedziała to nasz taki mały słodki kwiatuszek. Nawet nasz najmłodszy syn mówi, że jakby on tak wlazł na kwiatki to by było gadania, a Arturkowi wszystko wolno.

IVVVONA czy on będzie pomocnikiem to się dopiero okaże, póki co pokazuje swój uparty charakterek. Na pewno mogę liczyć na pomoc w podlewaniu roślinek.

AGCIA nasionka bratków specjalnie wysypuję w kamyczkach, jak rosną w żwirku od nasionka to sobie świetnie radzą, ale u mnie pod żwirkiem jest firanka przez którą korzonki idą w ziemię, a żwirek nie miesza się z ziemią.
Z puszkinią rzeczywiście rośnie mak, ma pełne pomarańczowe kwiaty, tak ciężkie, że łodyga nie może go unieść.

JOANNA maluszek zainteresowany był pomaganiem, bo to coś innego niż zwykle. Z dnia na dzień przybywa kolorków i zieleni, jak ja to lubię. Po tych szaro-burych miesiącach każda roślinka cieszy, a świergot ptaków najmocniejszy rankiem i wieczorem. Altana już wysprzątana, dziś była popołudniowa posiadówka na świeżym powietrzu.

Dorota123 21:49, 05 kwi 2016

JoannA napisał(a)
To sójka Dorotko

Raczej nie jest to sójka, to malutki ptaszek. Mniejszy od wróbelka.Zdjęcia robiłam z bliska, stałam na schodach około półtora metra od niego.
JoannA 21:54, 05 kwi 2016

Dorota123 napisał(a)

Raczej nie jest to sójka, to malutki ptaszek. Mniejszy od wróbelka.Zdjęcia robiłam z bliska, stałam na schodach około półtora metra od niego.

Na zdjęciu wygląda na dużego ptaszka
Iwk4 22:08, 05 kwi 2016

Dorotko, ślicznie u Ciebie.
Ja w zeszłym roku miałam takie śliczne żonkile - jak twoje.
W tym roku nie zakwitły, widać było, że chorują. Wykopałam cebulki,a w środku robaczki były i były podgniłe korzonki. Przypomniało mi się, ze rok temu czytałam o takim przypadku ...
Dorota123 22:37, 05 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Dorotko, ślicznie u Ciebie.
Ja w zeszłym roku miałam takie śliczne żonkile - jak twoje.
W tym roku nie zakwitły, widać było, że chorują. Wykopałam cebulki,a w środku robaczki były i były podgniłe korzonki. Przypomniało mi się, ze rok temu czytałam o takim przypadku ...

Ania -Mała Mi pisała właśnie o jakichś paskudnych muchach, które znoszą jajka w cebulach żonkili. Moje też nie mają tyle kwiatów co przed kanalizacją, ale w tym toku jest więcej niż w ubiegłym. Myślę, że na przyszły rok będzie jeszcze więcej. Moje dopiero dziś zaczęły kwitnąć, więc będą się coraz bardziej rozwijać.
malgorzata_s... 23:43, 05 kwi 2016

Rozkoszna prywata Dorotko Łany żąkili piękne
Ewa777 10:24, 06 kwi 2016

Dorota123 napisał(a)
Jestem ciekawa jak nazywa się ten ptak, jeśli ktoś go zna proszę napisać.

Mi się wydaje, że to Rudzik Ale najlepiej na ptakach zna się Bogdzia
AgataBC 16:41, 06 kwi 2016

Gdybyś mogła zebrać nasionka tego maku to ja jestem chętna