Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 14:02, 27 lut 2016

Do góry
U nas troszkę wiosny już widać. Trzeba się przyglądać, bo kwiatuszki malutkie. Ale są .
Ogród z pergolą 13:55, 27 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ania, wracam do tej fotki i może byś się zdecydowała na zrobienie trzech poziomów z wydzielonymi sektorami roślin?
Róże, jedną pnącą proponowałabym na pergoli na ścianie domu, na takiej samej, jak przy altance
Blisko tarasu Miskanty, może tym razem niższe ML? Ładnie na wietrzyku by falowały?
A niżej przy zejściu z tarasu lawenda - po obu stronach?

Pamiętasz tą inspirację,co ci wkleiłam z tym spadkiem przy zejściu? Coś takiego:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387134201/

fajny pomysł, ale to myślisz krawężnikami takie obrzeża zrobić?
lawenda po jednej i drugiej stronie schodów, a dalej moje zamówione okrywowe tak?
na altance będą linki poprowadzone miedzy slupami z drewna altany a tutaj myślałam żeby teść mi wyspawal pergole z poziomymi przęsłami tylko z tego pręta co obeliski
Pogubiłam się po drodze... 13:51, 27 lut 2016

Do góry
aż chce się żyć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:49, 27 lut 2016

Do góry
Mimo nocnych przymrozków kwiatki jakoś dają radę ale ni powalają na kolana5

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:48, 27 lut 2016

Do góry
Sesleria ruszyła na całego

a te chore laurowiśnie (albo grzyb albo opuchlaki- przekonam sie za tydzień gdy je pociagnę za gałazki) do wymiany

Wycięłam trochę miskantów, a rozplenice i resztę miskantów ciacham za tydzień. teraz ma być jeszcze zimno i przymrozki a w następny weekend u nas zaczyna się wiosna - ma być po 17-18 stopni i słońce.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:46, 27 lut 2016

Do góry
Widok patrząc od warzywniaka z tyłu:

Widok z warzywniaka na stronę południową:

A tutaj widok z tyłu na dom:

I tu jest też ważny widok to jest od miejsca gdzie miałaby się zaczynać rabata tutaj widać że tam będzie ciasno między tarasem zostanie tylko miejsce na ścieżke i wydaje mi się to troche blisko. :

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:45, 27 lut 2016

Do góry
Wiosna

Te bukszpany tak mnie wnerwiają, ze po przkewitnieciu krokusów bedzi znó rewolucja. Mam dość ich kapryszenia, chorowania, wymierania, wymarazania...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 13:41, 27 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Mnie to wygląda na rabarbar, ale ręki nie dam sobie uciąć

BRAWO!!! To jest rabarbar, a na dowód - następne zdjęcie:
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:32, 27 lut 2016

Do góry
I dalej :
Tyły za domem.tu już jest widok patrząc na wprost od tarasu. Wokoło tarasu jest skarpa na wysokośc ok. 0,5-0,7 m. więc taras jest trochę zawyżony w stosunku do całości.

i bardziej na prawo

Tutaj jest ważny widok ! To jest patzrąc na wprost od kotłowni skąd by mogła być ścieżka prowadząca do warzywnika:

Tutaj widok na drewutnie miała by kolor szary ale M chciał brąz i niesteety brakło miejsca na drzewo i trzeba bylo chwilowo coś powiększyć i tak wyszło jak widać:

W cieniu - zacieniona 13:16, 27 lut 2016

Do góry
Trochę niecierpliwego oczekiwania na werbenę...wystarczyło dwa dni słoneczka i jest!!!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:11, 27 lut 2016

Do góry
Ale dobra przespałam sie tym wszystkim . Byłam troche na ogrodzie i wyżyłam się na grabiach W nocy był mróz i u mnie ziemia zmarznięta trochę.
Dorwalam aparat i porobiłam trochę zdjęć żeby był jasny obraz jak moja działka wygląda z szerzszej perspektywy bo takich kadrów to było mało. I tak :
1)front zdjecie robione z samego początku podjazdu:

2)druga strona frontu z wiśniami

3) strona lewa frontu tu ma być ta rabata z cisami

i tu widok bardziej w głąb działki od wykuszu

i jeszcze bardziej :

Skarbonkowy ogródek 12:57, 27 lut 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Następny w kolejce: Roślinka nr 4

A to chyba forsycja. Ale nie wiem na pewno.powinna już u Ciebie lada dzień kwitnąć. O ile to ona.
Skarbonkowy ogródek 12:55, 27 lut 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Za cisem rośnie coś takiego: Roślinka nr 3

a tu zbliżenie na gałązki

To chyba kalina.
Skarbonkowy ogródek 12:54, 27 lut 2016

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Potrzebuje ratunku. Mam w ogrodzie roślinę. Jest duza i pięknie choć krotko kwitnie. Wydaje mi się ze to magnolia. Ale w czym problem. Wczoraj zauważyłam na tej roślinie plamy prawie na wszystkich gałęziach. Wyglądają jak plamy pleśni lub jakiegoś grzyba. Co z tym zrobić? Roślina jest piękna i chyba się zapłaczę jak ja stracę. Jak ja ratować?

Tak, to magnolia. Duży piękny egzemplarz to i pewnie lata swoje ma. Moja też tak wygląda. Nic z tym nie robię. Kwitnie a wiec dałam jej spokój.
Gardenia 2016 12:33, 27 lut 2016

Do góry
Jestesmy
Ogród pewnej ogrodniczki 12:29, 27 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
I na koniec wybrałam się porobić kanciki. Tu juz nie było tak przyjemnie.
Podziwiam wszystkie dziewczyny które mają kanciki /te w ogrodzie oczywiście/.
Tak się wzięłąm za nie że obruszałam kostkę. A dokładnie to trawa na obrzeżach kostki miałą tak ogromne korzenie, że musiałam podważać...no i podważałam...razem z kostka... Nie jestem pewna czy mój mąż będzie zachwycony z tego powodu. Raczej mu o tym dzisiaj nie powiem
Dokopałam się dość głęboko i musiałam pouzupełniać ziemią gdyz zrobił mi się Rów Mariański a chyba nie o to chodzi z kancikami
Ale jestem dumna.

Oj kogo ja tu widzę, pracującą kobietkę, co to żadnej pracy się nie boi
U mnie niestety jeszcze śnieg zalega.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:07, 27 lut 2016

Do góry
I ja potrzebuje pomocy

Plamy na drzewie magnolii. Co to może być i jak z tym walczyć? Więcej zdjęć w moim wątku.

Gardenia 2016 12:02, 27 lut 2016

Do góry
Pozdrawiamy

Ogród pewnej ogrodniczki 11:58, 27 lut 2016

Do góry
I chyba czas zdjąc z drzwi wianek bożonarodzeniowy. Jak sądzicie??

Plan wykonany. można udać się wieczorem na karty do znajomych

Ogród pewnej ogrodniczki 11:56, 27 lut 2016

Do góry
I na koniec wybrałam się porobić kanciki. Tu juz nie było tak przyjemnie.
Podziwiam wszystkie dziewczyny które mają kanciki /te w ogrodzie oczywiście/.
Tak się wzięłąm za nie że obruszałam kostkę. A dokładnie to trawa na obrzeżach kostki miałą tak ogromne korzenie, że musiałam podważać...no i podważałam...razem z kostka... Nie jestem pewna czy mój mąż będzie zachwycony z tego powodu. Raczej mu o tym dzisiaj nie powiem
Dokopałam się dość głęboko i musiałam pouzupełniać ziemią gdyz zrobił mi się Rów Mariański a chyba nie o to chodzi z kancikami
Ale jestem dumna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies