nie wiem dlaczego niektóre trzmieliny mi pomarzły, a niektóre nie... w ubiegłym roku też tak miałam, na szczęście po tym jak listki opadły, wypuściły nowe, młode. myślałam, że to może trzmielina japońska, ale raczej nie.
a tu proszę trzmielina, którą dostałam od Gosi z Ciociogrodu, piękna, zielona
a pod stipą mnóstwo "dzieci"
w ub roku chuchałam i dmuchalam na te wysiane z nasion i tak mi padły. a tu proszę, niespodzianka najlepiej zostawić matce naturze
poza tym jak widać, zima zimą, ale chwasty rosną w najlepsze...
Aniu dobrze kojarzysz.
Strona garażowa jest od północy-pas zieleni od ściany do tujek ma 3,6(ale 60 cm wystaje winkiel kostki brukowej i tyle obrzeżyłabym z tej strony-a chcę to zrobić także dlatego, że jak widzisz winkiel od kostki jest trochę wysoko i nie chcę, żeby taki kant wystawał-dołączenie do tego obrzeża zniwelowałoby to).Czyli pod odjęciu opaski zostaje 3 metry-to jakieś 1,8m mogłaby mieć z tej strony rabata pod tujami.
Z drugiej zaś strony-czyli od wykusza mamy południe, tam wymiarowo wygląda to następująco:
Plus realIdąc za dom:
Wracając:
Bylam chwile w ogrodzie, wywalilam niby zapominajki i odkrylam w okolicy nore jakiegos zwierza, mam nadzieje, ze mi za bardzo nie nadgryzl korzonkow takiego ladnego kwiatka, ktory rosnie nad Nora. Postawialam brzeczyk moze pomoze.
ja jak natrętna osa drążę ten temat dalej
juz wiem co to kulkowanie
teraz zapytam :..czy można kulkować wszystkie róże z wyłączeniem wielkokwiatowych, czy jestem błędzie ?
pokaż tą ze zdjęcia kwitnącą?