Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 08:47, 05 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a i coś dla miłosników lukru plastycznego - wspominałam kiedyś, że robiłam córce roczek w pirackim stylu i wtedy pierwszy raz pracowałam z lukrem - fajnie powspominać

Cudności
Sprzeczność w ogrodzie 08:43, 05 sty 2016

Do góry
Podpowedź techniczna. Między zdjęciami, a tekstem rób spacje, wtedy tekst nie włazi na zdjęcia i nie są przesunięte. Patrz

Przed

Z kolejnym miesiącem jest lepiej

po

Z kolejnym miesiącem jest lepiej

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:34, 05 sty 2016

Do góry
Co tu kombinować, ... sadzić
Nie mogłaś kobieto jakiegoś prostego zdjęcia wstawić? żeby drzewa prosto posadzić było można??

Prosty (skośny) schemat

1- trzmielina na pniu 2-3 szt na wysepce w żwirku (łezka)
2- wrośce, trawki albo żurawki w nich krokusy białe lub żółte 30 szt
3- miskanty Variegatus lub Morning Light
4- dwa paski dwóch kolorów wrzośców lub żurawek lub host małych )w nich tulipany białe lub burgundowe 25 szt
5- miłorząb Mariken lub inne drzewko pienne o małej koronie, w korzeniach trawki 5 szt jednakowych w nich tulipany inne niż burgundowe 25 szt
6- iglaki niebieskie np. Picea pungens 'Glauca Globosa' lub inne iglaki jednakowe karłowe jakieś świerczki, pod nimi przebiśniegi plus macierzanki cytrynowe
7- żurawki Berry Smoothie
8- hortensje bukietowe
9- kolumnowe drzewo albo nie kolumnowe, ale o bordowych liściach, kombinuj jakie
10- żółte kwiatki
11- lawenda jeśli słońce tam jest
Ogród z koniczynką 08:10, 05 sty 2016

Do góry
Możesz rónomiernie ucinać sekatorkiem mu na rozgałęzieniach pędów każdą gałązkę.

albo ciachnąć mocno nożycami szpalerowymi w kulę. Najpierw będzie źle wyglądał, ale zarośnie.

Za zielonym płotem 08:01, 05 sty 2016

Do góry
Zapewne nie jesteś zadowolona z tego miejsca, drzewka nie powinny tak rosnąć w trawniku, a w dodatku wystające "brody" sprawiają wrażenie niestarannie dociętej trawy. Kije są za słabe, za niskie. Przy sporym wietrze będzie się korona wyginąć, może przeważyć i drzewko się złamie

Wytnij trawnik, albo przynajmniej kwadraty czy kółka. To drzewko w środku nie pasuje. usuń je a w zamian posadź hortensje bukietowe, jednakowe, dowolnej odmiany np. Vanille Fraise a przed hortensjami posadź żurawki (jednakowe) albo trawki albo hosty.

Białe kwiaty hortensji będą doskonale komponowały się z bordowymi liśćmi śliwy czy jabłoni?.
Tysiąc radości i utrapień 23:18, 04 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)

Pożyteczne ziółko i ładnie wygląda . Kwiaty dodawałam do napojów.
Rozsiał się i już jesienią były nowe roślinki. Nie wiem tylko czy przeżyją, czy może z nasion, które nie wykiełkowały będą nowe rośliny wiosną. W razie czego mam też zebrane nasiona

prawda, że ładny.. krasnale czadowe i muszę powiedzieć, że fuksje są piękne....czyżbyś już zamawiała przez internet? Myślałam nad tym ale nie wiem czy to nie za wcześnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:57, 04 sty 2016

Do góry
Agania napisał(a)

w zimie lubię go najbardziej

To jeszcze nie do końca szron, zimowy jest w bieli, a ten jest prawdziwie srebrzysty

W słońcu jest najładniejszy, ale tej bieli brakuje
Też chciałbym być w kinie, Wojny gwiezdne lecą"

To co dzisisaj w ogrodzie zastałam, same kryształki z nieba lecą

Jak ślicznie Lubię takie posrebrzone widoczki. Skąd Ty tyle tej słomy nabrałaś? Świetnie to wyglada! A co to jest za małe drzewko w głębi, na oczkiem po lewej stronie tych dwóch snopków ? I to wysokie szczypłe? co to jest?
Ogród MUZY 22:55, 04 sty 2016

Do góry
Filomena napisał(a)

Witaj Agnieszko noworocznie
Zdradź proszę co to w prawym rogu?- takie fioletowe kłosy?
Siedzę cichutko i nieustannie czerpię inspiracje z Twojego cudniastego ogrodu

Jak mi miło Filomeno,zawsze zapraszam
Filomeno to jest budleja dawida krzewik uwielbiany przez motyle i stąd jego inna nazwa motyli krzew
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:52, 04 sty 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

]

Jak ja uwielbiam to Twoje oczko O każdej porze roku ma w sobie czarującą moc
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 22:46, 04 sty 2016

Do góry
Moje otulone mroźną szatą ale na wiosnę się wybudzą i pokażą swoje piękno
Oto kilka z nich;

Tysiąc radości i utrapień 22:46, 04 sty 2016

Do góry
Gosiu, zamówiłam trzy fuksje:
- Fuksja Die Schone Wilhelmine
- Fuksja Breevis Lucina
- Fuksja T.C. Grootenboer Droger

I nie pytaj czym się kierowałam w wyborze, bo nie umiem powiedzieć.

Edit: Gosiu, najpierw wstawiłam linki, żeby łatwiej Ci było szukać, ale wykasowałam, bo to chyba byłaby reklama

A ku pokrzepieniu serc moje fuksjowe panienki z 2015 roku:

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:42, 04 sty 2016

Do góry
Witam w nowym roku i podziwiam wasze ogrody
U mnie -18 było dziś, roślinki narzazie w dobrej kondycji. Oby do wiosny, bo chyba niedaleko.
U mnie w tym roku nic nie zabezpieczone przed zimą, może brak czasu to spowodował,
sylwester miną szybko w pracy i rok starsi jesteśmy. Czekam na wiosnę i aby wyjść do ogrodu i zobaczyć co gdzie wypuszcza co trzeba zrobić, zmienić...
Jakieś plan mam ale narzazie nie wychylam czubka nosa za drzwi dziś tylko poleciałem obfocić trochę ogród, bo dawno nic nie dodawałem...
Pozdrawiam i do usłyszenia.

Typografia ogrodu 22:42, 04 sty 2016

Do góry
kwiatki na dobranoc zostawiam
Typografia ogrodu 22:41, 04 sty 2016

Do góry
a i coś dla miłosników lukru plastycznego - wspominałam kiedyś, że robiłam córce roczek w pirackim stylu i wtedy pierwszy raz pracowałam z lukrem - fajnie powspominać
Za zielonym płotem 22:37, 04 sty 2016

Do góry

Typografia ogrodu 22:36, 04 sty 2016

Do góry
a tak przy okazji jak juz odpaliłam dysk - pamiętacie moją skarpe z irga? w tym roku i trochę ponad dwa lata wczesniej

Ogród MUZY 22:32, 04 sty 2016

Do góry
MUZA napisał(a)

Witaj Agnieszko noworocznie
Zdradź proszę co to w prawym rogu?- takie fioletowe kłosy?
Siedzę cichutko i nieustannie czerpię inspiracje z Twojego cudniastego ogrodu
Ogród MUZY 22:22, 04 sty 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Agnieszko widzę, że i u ciebie ożyły piękne kolory lata fajny mikroklimat
pozdrawiam

Aniu jak to dobrze,ze możemy powspominać ciepłe kolorowe chwile
Typografia ogrodu 22:17, 04 sty 2016

Do góry
ok wzięło mnie na warzywnikowe wspomnienie. Zaznaczam warzywnika juz "niebyłego". Jak juz pisałam i co widac na zdjęciach poza warzywnikiem i domem nie było na działce nic (2012). ziemia do warzywnika pochodziła z wykopów pod dom. Wszystko przesialiśmy przez sita. trwało to kilka tygodni. Nigdy tej roboty nie zapomne. wyjaechała przyczepa przesianych śmieci.

a i oczywiście sadziłam z linijką

Ogród MUZY 22:15, 04 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ślicznie. Ja żałuje ze dopiero od niedawna sadzę byliny. No ale lepiej późno niż wcale.

Karolu nic straconego, na szczęście byliny szybko rosną i na efekt nie trzeba czekac zbyt długo [img size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/102/1023317[p-=p
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies