Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, mydło i powidło. 22:27, 15 lut 2016

Do góry
Aniaaa - cieszę się, że się na coś przydałam . Na tej stronie jest dużo ciekawych artykułów nie tylko o clematisach ale i o innych pnączach a są i filmy:
http://www.clematis.com.pl/pl/filmy
Bardzo przydatne są te o cięciu powojników.
No i u mnie widać pierwsze zwiastuny wiosny:

Wydaje mi się, że róża zabiera się do startu. Czy powinnam ją teraz przyciąć?

Basia - Mój Świat 22:27, 15 lut 2016

Do góry
basia3 napisał(a)
róże z lawendą

Wiem, że już to wcześniej słyszałaś. Ale i tak powtórzę. Bardzo mi się podoba ta kompozycja. Szkoda, że już jej nie ma.
Bawarka 22:24, 15 lut 2016

Do góry
Po prostu witajcie Mam nadzieje ze wiosna juz tuz tuz i wspolnie zaczniemy kolejny sezon ogrodowy

Widac kamienie i lopaty? Widac. Widac ze sie bedzie robic

Wizytowka mojego ogrodu, clematis montana Rubens. Mamy osobny watek poswiecony temu clematisowi.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4070-clematis-montana-rubens-wart-grzechu

Nasz przydomowy ogródek 22:22, 15 lut 2016

Do góry
modrzew czeka na fryzjera bo zarośnięty okrutnie jest.

Witaj Zbyszku, kiedyś widziałam u Ciebie tę fotkę, a dzisiaj przekopałam wiele wątków, aby ją znaleźć. Jednak się udało

Podoba mi się ta forma prowadzenia modrzewia, możesz zdradzić jak go prowadziłeś aby tę formę uzyskać. A może to specjalna odmiana?
Pozdrawiam.
Kolorowy ogród na piasku 22:18, 15 lut 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Też nie spotkałam nigdy oczarów w sprzedaży. Żółty jest fajnie widoczny, czerwony mi się bardzo też podoba ale nie rzuca się w oczy z daleka.

Czerwone to odmianowe, z dłuższymi frędzelkami i też widoczne
Może uda Ci się spotkać.
Majowo

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:17, 15 lut 2016

Do góry
Kasia Gluca jeżeli wystartuje to minie sporo latek a do tego czasu daj jej towarzystwo wg uznania

Alicja

a to taki wiosenny przyspieszacz

Ogrody Appeltern- De Tuinen van Appeltern 22:16, 15 lut 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)

Super relacja, ciekawe zdjęcia,masa inspiracji - dziękuję
oba wątki obejrzałam nie wiem czy Danusia gdzieś opisała ten ogród - czy jak to nazwać
zauważyłam tam sporo bodziszków i wlaśnie przywołałam ten na pierwszej fotce rewelacyjny
będę rozmnażać na potęge bodziszki i przywrotniki bo też ich sporo i w dużych lanach super wyglądają
pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 22:11, 15 lut 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie!
Oczara kwitnącego na żółto mocno szukałam w zeszłym roku. Może w tym uda mi się gdzieś go kupić. Twój jest piękny. Pozdrawiam

Nie wiem dlaczego nie oczarów w sprzedaży. To są mało wymagające rośliny.

Nie oczar ale też coś żółtego... azalia pontyjska

Kolorowy ogród na piasku 22:07, 15 lut 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Śliczny i duży już Twój oczar. Od razu był większy? A jeśli nieduży, to ile lat trwało rośnięcie?
Maj zachwycający, chociaż nie było róż. Zdecydowanie mało zdjęć wstawiałaś w zeszłym roku, poprawisz to?.

Gabrysiu, odszukałam w notatkach i nasz oczar był kupiony wiosną 2010 roku jako mała sadzonka. Były dwa ale jeden padł, bo posadziliśmy w takim miejscu, gdzie wiosna długo jest mokro. To jest oczar wirginijski albo omszony (takie kupiliśmy ale zgubiłam etykietkę) i jest to siewka. W tej chwili najwyższe gałązki mają około 180 cm. Był raz przesadzany. Wydaje mi się, że odmianowe rosną wolniej.

Gabrysiu, w maju były też już róże A o tym, że maj jest zachwycający wiemy od dawna
Jako pierwsza zakwitła Therese Bugnet. Zdjęcia z 25 maja

Ranczo Edy 22:02, 15 lut 2016

Do góry
Izabelka pacz ...

Kolorowy ogród na piasku 21:57, 15 lut 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Z przyjemnością nasyciłam oczy kolorami jak co roku, od późnej jesieni czekam na wiosnę )

Serdecznie pozdrawiam

Kasiu również pozdrawiam całą Rodzinkę

O tak czekamy na zielone

Kolorowy ogród na piasku 21:53, 15 lut 2016

Do góry
Hogata napisał(a)
Viva a możesz pokazać winorośl pachnącą co masz na tarasie.
Czy nie ma problemu z jej owocami, nie zaśmiecają tarasu?

Z owocami winorośli nie ma żadnego problemu, bo prawie nie owocuje. Pierwsze znikome owocowanie pojawiło się po kilku latach. W tym roku zauważyłam tylko kilka kiści, które mocno siedzą do tej pory. Jeśli jest jakiś problem ze śmieceniem to spadające drobniuteńkie kwiatki. Odnosimy wrażenie, że to pszczoły je strącają. Jest ich niesamowita ilość. Jeśli ktoś się boi brzęczenia pszczół to może być problem Dodam, że przez miesiąc cudowny zapach unosi się daleko

Znalazłam takie zdjęcia, nie wiem czy o takie Ci chodziło.

Środek lata

w listopadzie, kiedy spadła większość liści (nie mam takiego kiedy jest złoto)i tak jest do dzisiaj. Jutro będę przycinała winorośl i wyczyszczę resztę liści

Szmaragdowy Zakątek 21:50, 15 lut 2016

Do góry
Wpadłam dzisiaj na chwilkę do „szmaragdowego”, żeby rozejrzeć się co i jak… I aż mi się ręce trzęsły, żeby zacząć sprzątać, grabić, wycinać, przycinać !!! Ale że to dopiero połowa lutego więc pohamowałam swoje zapędy. Za to cyknęłam parę fotek, bo coś mi się wydaje, że Pani Wiosna przespacerowała się po moim ogrodzie i ….obudziła krokusy z zimowego snu

tulipany też powoli odliczają się po zimie…

i żonkile poczuły już wiosnę

żurawki wypuszczają młode listki

a szafirki takie duże jakby w ogóle nie zapadły w stan zimowej hibernacji

Lilak też ma nabrzmiałe pączki, cisy pozazdrościły krokusom zieloniutkich listków i gdzieniegdzie wypuszczają już młodziutkie przyrosty, nawet jeżyna bezkolcowa przymierza się żeby wystrzelić listkami. Jednym słowem…idzie wiosna ! Nie wiem jak tam doniesienia meteorologiczne, ale mam nadzieję, że przymrozków nie zapowiadają. Zimo akysz !!!!
Ranczo Edy 21:43, 15 lut 2016

Do góry
koniec...

zaraz będzie mój dzisiejszy wesoły zakup to już zwiastun ciepłych dnii...
Ranczo Edy 21:42, 15 lut 2016

Do góry
c.d

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:41, 15 lut 2016

Do góry
A tak sobie siedzę przy winku i rysuje ale u mnie to jakoś tak wszystko geometryczne wychodzi nie wiem czemu i takie coś mi wyszło . To jest rabat między garażem a domem . Kule bukszpanowe pomiędzy nimi sesleria posadzona w prostokąty. Jakoś mi tam wychodzi te 3 drzewa narysowana fastigiaty ale może brzozy tam dam doorenbosy. I tam w nogi tych drzew trawy jakieś. Trochę zdjęcie kiepskie bo komórką robione ale zarys jest
Ranczo Edy 21:41, 15 lut 2016

Do góry
mam sobotnio porankowe fotki ale mało optymistycznie wiosennie mam nadzieje że ostatnie takie w tym czasie....

Moja bajka 21:27, 15 lut 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu nie wiem jakie tam są roślinki teraz, ale może coś takiego? Po lewej te zimozielone drzewka już masz masz też to co jest obok nich u mnie pomarańczowe i potem po prawej te krzewy z przodu, a reszta to już moja radosna pomoc dla Ciebie.......ja bym to tak widziała
tylko w trawie nie ma tego drzewka z kulkami .......program za ubogi

Sylwus, ales zaszalala . Ja tylko chce cos w te dziure posadzic, a glauca globosa to mkje marzenie. Wydaje mi sie,ze z czerwonymi zurawkamivfajnie sie zgra. Z prawej str jest borowka amerykanska, a z lewej, ciut w tyle aronia. Te zurawki co tam sa to tylko przedszkole, wyladuja gzke indziej.
Rozpoznawanie traw 21:25, 15 lut 2016

Do góry

Ponawiam prośbę o identyfikację, już jej nie mam zmarzła a chcę ją mieć znowu, dlatego znajomość nazwy jest dla mnie taka ważna.

tutaj mam kwitnącą niestety nie jest to najlepsze zdjęcie ale może komus coś do głowy przyjdzie

Moja bajka 21:24, 15 lut 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Kasia śmiało a że przez jakiś czas będzie jeszcze pustawo to dołóż mu jakieś towarzystwo iglakowe, nie muszą być takie szlachetne(i drogie) -nie będzie żal ich z czasem przesadzić

możesz tak jak tu pod Hoopsii wrzucić kontrastowy jałowiec Lime Glow (5szt) i chyba dwa jałowce Blue Chip

Ja sie balam, ze napiszesz, ze za malo miejscq na niego, a tu prosze, jeszcze propozycje towarzystwa dla mojego slicznego niebieskiego . Dla mnie bomba Zbysiu, dzieki .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies