Dziś prawdziwa wiosna, cieplutko jak w kwietniu, a u nas cięcie choinki i wędzenie mięs. Choinka jest piękna - jodła z długimi niekłującymi igłami, pachnąca lekko cytrusowo. Zdjęcia jednak nie oddają jej uroku.
Dziś u nas było bardzo ciepło. Sadzenie zajęło mi ponad 1.5 h zastanawiam się jaka będzie wiosna oby wszystko ładnie zakwitło to byłby efekt
dosadziłam czosnki do innych a tulipany tam gdzie znalazłam jeszcze miejsce czyli w kupie raźniej
Witaj Tamaryszku Obserwuję laurowiśnie w mieście, z zazdrością, bo mają się na osiedlowych rabatach wręcz doskonale. Nikt ich nie zabezpiecza na zimę, może mają 'podłogowe' dogrzewanie?
Skoro się pokazałam, a Ty zajrzałaś, to może odpowiem na pytanie z którym wiszę już parę miesięcy?
Byłaś ciekawa, czy zrealizuję pomysł na furtki ogrodowe, cięte w metalu.
Tak wygląda próbka tej roboty.
Tak przymiarka do osadzenia jej w płocie.
Sporo z tym jeszcze roboty, bo trzeba wyciąć i zabezpieczyć otwór w sztachetach, a element umieścić po drugiej stronie, tak, aby światło mogło się przez ten ażur sączyć. Miałam pomysł, aby tą samą techniką, cięcia plazmą, wykonać jeszcze dwie furtki.
Teraz mój entuzjazm osłabł, po pierwsze trudno mi przekonać się do korodującego metalu, po drugie koszty wykonania są trochę...szokujące, bo liczone za centymetr cięcia plazmą.
Jaki jest twój stosunek do rdzy na elementach dekoracyjnych ogrodu? Ja początkowo zachwyciłam się, teraz jednak nabieram dystansu.