Jeśli to kolekcja róż w jednakowych donicach to powinny być róże podsadzone np lawendą, albo żurawkami ale wszystkie jednakowo.
Bo ja zrobisz każdą różę z innym towarzystwem to będzie chyba za dużo dobrego.
Można podsadzić też zwisającym bluszczem obrzeżonym na żółto-biało. Mogą być turzyce niskie.
Musisz zobaczyć czy rosną, poczekaj aż ruszą, nie tnij teraz bo możesz je nawet wyrwać z ziemi i naruszyć tym cięciem. Obserwuj ich stan, czy nie gniją.
Mam serdeczną prośbę i piszę to także na prośbę naszych forumowiczów, abyśmy życzenia świąteczne wklejali wyłącznie w wątku Życzenia, a nie w wątkach ogrodowych.
Chodzi o to, że ważne informacje ogrodowe utkną, przeminą gdzieś w powodzi życzeń.
Składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych od całego zespołu Ogrodowiska. Tradycyjnie mokrego, nie śnieżnego dyngusa, i smacznego jajeczka I dużo radości w czasie spotkań z Rodziną i przyjaciółmi
To niewłaściwe pytanie. Tuje zastaliśmy, nie sadziliśmy ich lecz przycięliśmy żeby ładnie wyglądały.
Ich wygląd można poprawić w każdym momencie. Twoje tuje są małe, więc najpierw skup się na ich pielęgnacji, podlewaniu, ściółkowaniu, nawożeniu, żeby nabrały "tłustego" i ładnego wyglądu. Jak osiągną koło 80 cm, można zacząć je równać., Teraz bym ich nie ruszała jeszcze, choć gdyby to był mój żywopłot, to pewnie już bym zrównała końcówki.