Hejka wpadam z rewizytą.Śliczny już i bardzo dojrzały Ogród,szczególnie bardzo podobały mi się zdjęcia,które okresliłaś jako "już historyczne"
piękne brzózka i buczek już taaakie duże
Widzę tu u Ciebie tonację iglaczkową
Wpadając z pierwszę wizytą nie śmiem się oczywiście bezczelnie wtrącać,ale czy na tej tu oglądanej rabatce nie posadziłaś sobie za gęsto i czy one jak bedą się rozrastac to wzajemnie na siebie nie powłażą?
Ja na pewno częściowo też tak nasadziłam gesto-wyjdzie w praniu
Pozdrowionka
Nie kupuj pojedynczych roślin, gdybyś kupiła 11 jednakowych jeżówek,zrobiłabyś lepiej, a tak, brniesz w misz-masz czyli wszystkiego po trochu
A dlaczego nie włączyłaś lasku brzozowegop w rabatę, tylko brzozy sobie a rabata sobie? Rabatę trzeba dokleić do żywopłotu i zrobić jej linię. Dopiero sadzić na rabacie. Trawnik nie może pojawiać się ota tak chaotycznie gdzieś pomiędzy roślinami
Zaznaczyłam pola obsadzone roślinami, krzyżyki to jednakowe miskanty. Ciemnozielona linia to linia trawnika i rabaty jednocześnie.
Teresa. Zrób boki z folii. Okręć tą siatkę. Od góry zrób na jakimś zawiasie uchylną klapę, też pokrytą folią, tak żebyś mogła ją podnosić i wietrzyć okrycie, a żeby nie odleciała przy wietrze. Dosyp liści i ubij je przy samej siatce. Jak przyjdzie zima na całość dodatkowe ocieplenie i folia. Zasypie śniegiem i powinna wytrzymać. Tak ja bym to zrobił. Liści do pełna.
Zakochana jestem w tym miejscu, skromne i mało znane, ale mi podoba się zdecydowanie bardziej niż Wojsławice. Byłam już kilka razy, nawet na wypad w środku tygodnia (mam niemal rzut beretem).
Chciałam podziękować wszystkim zaglądającym i tym zostawiającym miłe wpisy za fantastyczny dzień z Ogrodowiskiem, Nawet Danusia znalazła czas na miłe słowa pod moim adresem. Zaszczyt to dla mnie.
I wszystkim zaglądającym na dobranoc.
Do jurajskiego na dobranocki nie zaglądam od dawna... i do wielu innych ulubionych.. święta chyba będę nadrabiać .
Szronem malowane.. wizualnie ładne... ale zimno... już-3