A chcesz mieć tak geometrycznie mocno?
Ja bym pod dzrewami dała łan traw- mogą być rozplenice czy molinie , a buksy z trawami- sesleriami bym pomieszała. tak jakby ktos sypnął swobodnie bukszpanami, czyli gdzies 1, gdzieś kilka, nierówno. To w futrze z seslerii ( ale poczatkowo za wysoka bedzie troche do nich), albo w hakonehoa lub hakonehloa tez punktowo a reszta to dywan runianki ( bo tam półcień, tak?). Albo coś kwitnacego jak nie hakone.
Super wózeczek, deklarację eM spelnił....majstersztyk...gratuluję talentu
Ja chcę skrzynki na warzywa, mój eM powiedział, że to nie problem, bo każdy potrafi je skręcić, nie wiem czy to była jego deklaracja....ale mnie na razie pozostają na siewki parapety...zamówiłam pelargonie....wszystko przez Ciebie, a właściwie dzięki Tobie
ta część ogrodu jest już zrobiona, więc nie będe jej zmieniać, najwyżej mogę tylko podosadzać jakieś rosliny - ta gruba kreska co oddziela prawą strone od lewej - mam nadzieje, że kiedyś będzie murek
a prawa część wygląda tak i jest troszke wyżej, dlatego wydaje mi się, że murek by pasował - jak na razie jest trawa
Hmm... Moje kulki są zielone. Zaraz idę je sprawdzić. Gdybyś nie podpisała, pomywlałabym, że to piękna Miriam
Piękne rysunki Sylwia zostawiła.
Zanim zaczniesz działać, pokażesz jeszcze wszystkim do analizy, gdybyś miała wątpliwości.
Mam pytanie co do zawijasków w rabacie z kostki. One majæ być takie niesymetryczne? Czy może już są?
Na dobry dzień dla odwiedzających i zmykam do pracy
To jest ta rabata, gdzie na wiosnę jest sporo tulipanów, potem troche lili, irysów, i sami zobaczcie co tam jeszcze
Mirella ma pąki, ale to są pąki z których wyrosną pierwsze liście. Dopiero wtedy wyrastają kwiatowe. Mam nadzieję ze zakwitnie bo temperatury bardzo sprzyjają.
Alicjo podziwiam za cierpliwość w szukaniu. To jest najzwyklejszy modrzew przyniesiony z lasu 15 lat temu. Posadziłem go tak jak widzisz na skraju działki i przy drodze. Za chwilę miał już 2 metry i się zorientowałem że będą z nim problemy.
Tak po prawdzie zona podpowiedziała rozwiązanie. Ciachnąłem go na wysokości 1,7 m
a boczne gałęzie tak na średnicę 0,8 m. Zaczął się zagęszczać i tak cały czas wygląda. Tnę go 2 razy w roku - w maju jak wypuści odrosty na długość 10 cm i w jesieni. Chyba się już przyzwyczaił i nie protestuje.
Dzięki
Tak kwiaty liliowców utrzymują się ok, 24 godzin.Ale jak jest większa kępa. to kwiatów jest więcej
.Moje liliowce jeszcze dużo są małe.ale co roku podrosną.
Chociaż w tym roku trochę ich przeczeszę i co się da rozsadzę do nowego ogrodu .
Tutaj też chcę mieć ładniej i kolorowo.Bo kolorów tutaj nie było.
To kolejne moje liliowce
Zwykły rdzawy też jest ładny
Hejka. Przyszłam z rana pooglądać fotki kwiatków, a u ciebie mrozik
Fajna kotka ... Na pewno kotka???
Bo nasza Kicia po 6 miesiącach okazała się być kotkiem z jajami Pawełek był mocno dociekliwy i odkrył. Teraz, kiedy woła kotka z ogrodu, woła Kiiiiciaaaa- Leooon... Ha, ha
Witaj Ewo, od razu mam pytanie, zaczynajac spacer w Twoim ogrodzie, zobaczylam juz na samym poczatku te roze. Piekna jest, masz moze ja gdzies na innych fotkach, moze w zblizeniu? I nazwe? Dziekuje z gory