kto pyta nie błądzi muszę poczytać o Teresce Bardzo dziękuje za doradzanie uważam , że masz piekne róże i ładnie skomponowane wiec jak dla mnie to jesteś specjalistą
myślałam też o baronesse piękne kwiaty i myślę , że mogłabym ją pomieszać z Tereską a Ty jak myślisz ?
Zaden ze mnie super doradca ale wydaje mi sie, ze niebieska szałwia pasuje praktycznie do kazdego koloru róż
Z jasno różowych to bonica jest ok , aczkolwiek ja zdecydowanie wolę Tereskę
Kwiaty i liście są wiekszę ( pisałam juz o tym ale doprowadza mnie do szału wybieranie tych małych listeczków ) Tereska decydowanie dłuzej utrzymuje kwiaty, nie osypuje sie jak bonica , przy wiekszym krzaku troche mnie to wkurzało, Tereskę ścinam i nie ma problemu , jak nie zetniesz to tez sie osypie. Na południowej stronie bonica mocno jasnieje , u tereski to mniej widac, i tereska u mnie zdrowsza i krzak tez bardziej kompaktowy.
Parasol z niego dobry...to fakt...i to jedyny powód, dla którego raczej go nie zetnę.Wiewiórki już nie przychodzą, mam teraz koty.Biegałam wtedy z aparatem...też.
po drugiej stronie mam cos takiego. tło serby, potem 4 rododendrony i kulki tuja danica , średnie nawiązanie...ale może stac sie z ta rabata to co z twoja kiedys hortensjowo-grackowo-kulkowo-zurawkową
szer ok 18-19m ale jeszcze trzeba odjąć 2m na zrobienie wejscia z płyt na dalsza część ogrodu
Witam jak fajnie że mnie odwiedziłaś projekt dotyczy długiej rabaty ok 15m przy betonowym ogrodzeniu sąsiada i róg z haczykiem ok 4m szerokość - zakładam 2m. Jeśli chodzi o nasłonecznienie to jest tam przysłowiowa patelnia.
Tak to wygląda teraz:
Pani zima zawitała z ogromnym workiem śniegu, który rozsypywała systematycznie przez cały dzień...tak wyglądają świerki conica...
ten niebieski element, to słupek wys 1,4m...
no i lampioniki...