Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:35, 20 lis 2015

Do góry
Patrze wstecz na fotkach od kiedy u mnie kwitą ciemierniki i widze że zakwitają już w koncu października.
2011

2013

W tym roku początek listopada
Taki u mnie klimat
Pszczelarnia 17:30, 20 lis 2015

Do góry

W fazie kwitnienia

Begonie królewskie 17:25, 20 lis 2015

Do góry
Witam Wszystkich! Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu begonii. Mam ją w domu już chwile ale mi nie kwitnie. Nie wiem do jakich begonii ona należy? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
Moja bajka 17:23, 20 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak sobie cofam.. i tu lezę.... prawie jak u mnie Prawie bo już ta wiosna go nie obowiązuje Teraz zamiast kwatków szukam fajnych i tanich zabawek dla Muminków... mamy fascynację gotowaniem, wiec zakupiłam wielką kuchnie z bajerami za 30 zł .Cieszy tak jak nowe drzewko Przyjedziesz z Igusia i będą się razem bawić

Haha, każdy sposób jest dobry żeby nową roślinkę wyhaczyć . Mówisz, że rośnie nam nowy Amaro? . W każdym razie przy takim wnusiu głód Ci Aniu nie grozi . Igusia zaczęła sama chodzić . Przez te szelki Pavlika miała trochę obsówy, ale najważniejsze, że bioderka ma zdrowe. To ciekawe co nam ugotują . Też na Was czekamy, buziole Aneczko .
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:23, 20 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
przychodzę od Sylwi ..tam radość tworzenia... na pustym placu...ale u ciebie widzę to samo ...tak więc ...potwierdza się teoria ...że najlepsza w ogrodzie jest radość tworzenia

Przyznam Ci Justynka ze ja wręcz się boja dokończyć dzieła... powstaje takie pytanie wtedy - co ja będę robić? Niby praca w ogrodzie to niekończąca sie opowieść ale tworzenie jest główna siłą napędową.
Teraz patrzę sentymentalnie w historię tworzenia i wiem, że najpiękniejsze są te porównania...
2005

2007 garaż jeszcze jeden

2008 mój lasek

Niesamowite były te przemiany, pasja i siła z jaką sie tworzyło !
Hirutkowy raj:)) 17:22, 20 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Bardzo prosze o podpowiedz co posadzic we wnęce ?

A może coś strzelistego w rogu?? By przełamać bryłę budynku.
Mój 4 arowy azyl... 17:15, 20 lis 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

I na koniec dla zaglądających barwna liściowa kompozycja

Dobrze, że zajrzałam sobie tak na początek pracowitego łykendu (mam niewykopane dalie a idzie przymrozek).
Ogród tworzony z pasją 17:04, 20 lis 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Zdjęcia wiąza dla Mirki.

alez sie usmialam. Pokazuje mojem mezowi Twoj ogrod. Bardzo mu sie podoba och i ach. Po czym jego wzrok pada na to zdjecie i mowi "ale by nasze owce mialy wyzerke" hihi

pieknie u Ciebie
Wilcza Góra 16:56, 20 lis 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
(...)

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:55, 20 lis 2015

Do góry
mam fotki z zeszlego roku tylko gdzies na dysku sa.

Przekrety wlasnie siedza w piecu a tu instrukcja obrazkowa
ja daje ciup wiecej mleka, wtedy latwiej ta mase rozsmarowac. No i nie trzymam sie proporcji orzechowo migdalowych tak scisle. raz dam wiecej orzechow, raz wiecej migdalow a jak czegos nie mam to robie tylko z orzechow...

dzies wycielam chudsze te sztangi i udalo mi sie dwarazy zawinac.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:55, 20 lis 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

To miejsce z lustrem zawsze przystankiem dla mnie w spacerach u Ciebie Kasiu

I pomysleć że to lustro ma już 7 lat! Wcześniej tylko malowałam tą ścianę na 2 kolory, cały tył wyglądał inaczej

A w lecie 2008 przykleiłam lustro i stworzyłam małe oczko

Filomena napisał(a)

i ciągle te niespodzianki: piękny niwak z buka, a w tle wawrzynek, na którego dotąd nie mogę się natknąć w szkółkach
edit: masz dwie pięknotki do krzyżowego zapylania ?

Nie ma drugiej pięknotki, czytałam że zapylenie jest krzyżowe ale na razie nie mam miejsca na drugą Póki co mam ją drugi rok i owocuje niesamowicie! Jak zacznie marnieć to dokupię drugą i gdzieś moze upchnę
Wawrzynek jest w Krzywaczce w szkółce, ale ja mam swojego od kolekcjonera.
Ja swojego dostałam w 2011 r był wtedy taki malutki

Mimo mroźnych zim w 2011, 2012 roku które zniszczyły go niemal doszczętnie, z roku na rok rósł i rósł. Natomiast brak zimy w zeszłym roku spowodował niesamowity rozrost - a rosnie w tym miejscu dopiero 4 lata!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:48, 20 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Joanno Betonowa Królowo
jesteś WIELKA
oto jak twoje betonowe jaja prezentują się u kokosi

MERCI MERCI MERCI MERCI MERCI MERCI

Kurde to już przygotowania na Wilekanoc - czyżbym Bożenarodzenie pominęła?
O....! 16:46, 20 lis 2015

Do góry
pozdrawiam odwiedzające/cych

dla Tamaryszka - podziwiam Twój niezwykle interesujący blog
a co do pytań...
na słupie jest winobluszcz trójklapowy ( na domu też), owszem, przemarzał i dlatego kolejne winobluszcze trójklapowe przy słupie ( pierwsze wymarzły) okryłam dobrze na zimę, ale obecnie po kilku latach nie muszę tego robić...
hortensje też okrywałam na początku, ale teraz zrezygnowałam, robię tylko kopczyki... u mnie to nie góry, raczej pogórze

u mnie w tej chwili jest raczej beznadziejnie, szaro-buro ...i pełno roboty - mam z pewnością warstwę ok 10 cm liści w cz. parkowej, próbuję je usuwać/grabić i wywozić na kompostowniki - mam ich 5 dopóki ich nie wywiozę bez sensu jest grabienie ich z trawnika...

tu widać obecną granicę między w miarę wygrabionymi miejscami a warstwą liści...

makata z liśćmi i nadal liście na trawie...

trochę barw...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:44, 20 lis 2015

Do góry
Joanno Betonowa Królowo
jesteś WIELKA
oto jak twoje betonowe jaja prezentują się u kokosi

MERCI MERCI MERCI MERCI MERCI MERCI
Pszczelarnia 16:26, 20 lis 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
i u Ciebie taka żurawka jest

patrzę i widzę że ona gigantyczna jest!

nie kwitła jeszcze? czy akurat fotek brak?
i też jest zimozielona?

Jest.
Zdj. z początku lipca, zrobiłam w Wojsławicach: też jeszcze nie kwitnie. Zimozielona - jak żurawka, trudno mówić, że zimozieloność to jej cecha.

Ogródek Iwony 16:02, 20 lis 2015

Do góry
OOO i załapałam się na gratki to dołączam z moimi...

Sprawdzony przepis na piernik (ciasto) - nie pierniczki - kto poleci? 16:00, 20 lis 2015

Do góry
Mam przepis a właściwie zlepek przepisów z których robię piernik. Wieczorkiem (późnym) wstawię bo muszę odszukać, teraz zdjęcie:
W cieniu - zacieniona 15:46, 20 lis 2015

Do góry
Vertigo...po przycięciu,podzieleniu rozsadziłam do pojemniczków.Szybko zaczęła ponownie rosnąć{stała na balkonie}...teraz w obawie przed przymrozkiem wyniosłam do piwnicy ...poczeka do wiosny...mam taką nadzieję,bo to mój debiut.
Coś jeszcze, coś więcej... 15:28, 20 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
ale nie na dworze, w gzrazu, chyba?

Dokładnie kotłowni
Widać coś?
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:56, 20 lis 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Sylwia kilka odmian się uzbierało i "dasz wiarę " wszystkie osobiście bez wysyłkowej

Joanna trudno powiedzieć ta chyba 3 lata z małej doniczki
zależy od odmiany te bardziej pokręcone wiadomo wolniej

parę ładniejszych z letniego sezonu

Ślicznie wyglądają nie tylko paprocie ale całe kompozycje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies