Ale cudne róże i ostróżki!!! Pokaż ogród w szerszej perspektywie. M należą się pochwaly za mur, zjawiskowy. Ae się niesamowity ogród zaowiada !!! trzymam kciuki za motywację i siły
Ps
Pamiętaj jeszcze tylko rok i będzie mniej chwastów i będzie ogrod i będziesz patrzeć jak rośnie
Małgosia, ty chyba dziś za długo na słońcu siedziałaś..... albo zobaczyłaś to oczami wyobraźni.... bo ja tylko tak patrzę na ten mój ogród....
I jak opowiadam znajomym - tu rosną róże w gąszczu ostróżek, tu będzie wachlarz żurawek, tam poduchy z tawuły, w rogu gaik brzozowy podsadzony funkiami, za ławeczką będzie pachniał jaśmin i róże na pergoli....patrzą na mnie dziwnym wzrokiem....
Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam częściej. Cały czas czekam na cześć roślin więc sadzenie w tym roku nie zakończone
Oj Motylku ja też tak mam ale ostatnio z tym gadaniem sie próbuję powstrzymywać bo mnie w psychiatryku zamkną wolę pisać
Marzenko, ależ ty masz pięknie !!!! Ściana wodna zachwyca, żywopłot z graba zajefajny - szkoda, że tu trafiłam za późno jak już inny żywopłocik posadziliśmy...
Kochana każdy żywopłot jest piękny, natomiast grabowy pracochłonny.... No cóż ja taki stachanowiec jestem i na kanapie nie potrafię leżeć
Marzenko żywopłot z grabu to moje niespełnione marzenie.Miejsca już nie mam
W "moim"ogrodniczym ,jest cudowna ściana z przejściem w kształcie łuku z graba - jestem nim zachwycona od lat.
Odnośnie ściany wodnej - mega wypas!!!
Lena ja marzyłam przez kilka lat o takim żywopłocie grabowym i miejsca przy szeregówce nie mialam
Wpadłam, żeby z rewizytą, ale nie mogę powiedzieć tak jak Ty
"Znalazłaś się zaraz cię przeczytam "... Bo "Zaraz" musiałby trwać dobrych kilka godzin... Poraziła mnie ilość stron I to wszystko od lutego...?..... O matko.. jednak to uzależnia!
Utknęłam wczoraj na 20 stronie i padłam w nocy przed komputerem. Ale niebawem mam urlop - wszystko nadrobię Masz piękny, oryginalny dom!... A ogród dopełnia całości
Ev
A ja Ciem nie zdązyłam przeczytać, obiecuję po zlocie u mnie
A ja obiecuję, ze dużo czasu Ci nie zajmę.. U mnie bezruch
Edytowałam, bo zapomniałam z tego wszystkiego zapytowywać Ciebie - jak długo rośnie taki piękny żywopłot z grabu?...
Mój ma dokładnie dwa lata i 1 miesiąc. Rośnie bardzo szybko i o to mi chodziło, może kiedyś go puszczę do 4 m wysokości na razie będzie 1,5-2 m
Więcej zdjeć nie będzie bo mi się komputer ze zdjeciami rozładuje a po kabel nie chce mi się iść
A ta róża jest ze starego domu. Przez dwa lata zadołowana w marnej donicy, nie nawożona, zaniedbana. Posadozna w byle jakim miejscu.... I jak wystrzeliła teraz pąkami a obok jest jeszcze jedna stara, nie wymarzły...
Marzenko widzę, że uleglaś pstrokatemu bukowi, faktycznie śliczny, zastanawia mnie jak wysoko szczepiony? Na temat ściany słowa nie powiem bo .... grabki zauważyłam, widzę że mieśnie klatki piersiowej ćwiczyłaś.
bawcie się w ten weekend miło, będę podglądać
Aniu szczepiony na ok 1,7 m - bo w donicy jest wyższy ode mnie
Nie ćwiczyłam miesni bo sekatorkiem akumulotorowym po nim pojechałam
Zagladaj, szkoda że CIę nie bedzie ale masz baaardzo daleko...
Jaka nuda ja już pisałam, że mam niedosyt zdjęć z Twojego ogrodu. Parę ujęć z lewej , parę z prawej , w dzień i w nocy i nie ma nudyy.
Ale po zlocie to sie pewnie napatrzę, jak już powstawiacie Miłego spotkanka
Ja się nacharowałam przy cięciu grabu a nikt nie widzi buuuu
I dla tych, którzy nie dojadą w niedzielę ściana wodna wieczorem
Acha, czyli czekaja nas atrakcje, może kąpiel przy ścianie wodnej jak będzie upał!
szkoda, że wieczorkiem tego się nie zobaczy, wrażenie jednak inne wtedy
Irenko zawsze sobie mozemy powtórkę imprezki zrobić przy wieczornym świetle, bo teraz to trudno, najdłuższe dni teraz są
O matko dzisiaj się lato zaczęło????
już pokazywłam i nie bedę jej codzinnie pokazywać bo nudna
Chyba że ją stalą obłożę.... ale na to nie ma szans bo M zazyczył sobie letni wypoczynek..... i stali nie będzie.... Może kiedyś
Anno I Izabelo chciałam nadmienić, ze zdjecia ściany wodnej były już w maju
Ale skoro nalegacie to powtórka odcinka Zapraszam bardzo serdecznie na sprawdzenie paluszkiem plumkającej wody
Faktem jest, ze wieczorem jest to przemiły efekt plumkającej wody i delikatnego światełka. W dzień nie jest taka ładna..... i drażni mnie jej szum.... chyba dla tego, ze wpracy też mamy meeeeega fontannę.....która szumi cały dzień.....