Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

magnolia 21:27, 22 cze 2012

żurawki mają masę małych listków, ale duże,też, a jakże. Są dorodne
agniecha973 21:37, 22 cze 2012

Ale ładne żurawki będziesz miała!
abiko 21:50, 22 cze 2012

czyli dokupić tych czerwonych tak? akceptacja pełna?
te od Ciebie to pomyślałam, że może posadzę tam koło tego wystającego kabla (zniknie kiedyś, tak jak pisałaś 4 i 2..? a dwie może w to miejsce co została ta jedna.. matko ale namotałam
Madzenka 23:13, 22 cze 2012

Agnieszko piękne kulki. Skoro pierwszy raz to jakie będą za kilka lat?????
abiko 11:54, 25 cze 2012

weekend minął, dziewczyny wypoczywały na zlocie, ja nic nie zrobiłam.. tzn. w ogródku
zauważyłam tylko, że hosta ie będzie rosła na tej patelni co mam z rh..zaczęło jej przypalać liście. Stąd, jeśli jałowiec ma zniknąć, to może w to miejsce dać jakąś kosówkę, co by grało z kosówkami na skarpie - mają być. A może jakąś thuję??
I wzdłuż linii trawnika, berberysy adm. tylko jak wtedy te moje wrzosy..

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/16/164701/original.JPG
magnolia 12:13, 25 cze 2012

Abiko chyba nie trzeba kombinować, tylko jesienią- we wrześniu przesadzić rododendrony tak, żeby zajeły miejsce po jałowcu. Wydaje się że jeden z nich mógłby 'zejść' ze skarpy bliżej srodka, wtedy ten koło niego jeszcze bardziej na środek. Zrobi się plama rododendronów, podsadzone wrzosami i berb Admiration i będzie grało. W razie gdyby ię znalazło miejsce , można wsadzić jakis nie duzy akcent z delikatnych traw- carex Frosted Curls, Carex montana czy Stipa Pony Tails- ze sztuki 3 jakiś 'włosowatych'.
abiko 12:57, 25 cze 2012

Magnolio, jałowiec wypadnie, tylko nie wiem jeszcze gdzie, a w to miejsce faktycznie posadzę jeszcze jeden rh, który czeka w donicy obecnie. Posadziłabym te berberysy, bo mnie drażnią w tych doniczkach. Mam 3 dokupić jeszcze ze 2, tak aby wyszła taka linia pomarańczowa, czy może dać do nich te 2, które tez mam - kurcze też jakies karłowe, gdzieś pisałam jakie. Nie za dużo będzie tych berberysów, tak jedne koło rh drugie pod bukiem..? tak berberysów..ja nic przeciwko nim nie mam, lubię, tylko wydają mi się takie jednakowo kolorowe..

Jeszcze tak patrzyłam na to moje dzieło..i wiem, że nawet funkiową muszę przerobić..masakra..
abiko 12:59, 25 cze 2012

Stipa Pony Tails - ale fajna..
magnolia 13:26, 25 cze 2012

abiko napisał(a)
Magnolio, jałowiec wypadnie, tylko nie wiem jeszcze gdzie, a w to miejsce faktycznie posadzę jeszcze jeden rh, który czeka w donicy obecnie. Posadziłabym te berberysy, bo mnie drażnią w tych doniczkach. Mam 3 dokupić jeszcze ze 2, tak aby wyszła taka linia pomarańczowa, czy może dać do nich te 2, które tez mam - kurcze też jakies karłowe, gdzieś pisałam jakie. Nie za dużo będzie tych berberysów, tak jedne koło rh drugie pod bukiem..? tak berberysów..ja nic przeciwko nim nie mam, lubię, tylko wydają mi się takie jednakowo kolorowe..

Jeszcze tak patrzyłam na to moje dzieło..i wiem, że nawet funkiową muszę przerobić..masakra..

Fajnie że jeszcze rh.

Z berberysami- ja bym je ustawiła sobie i zerkneła jak to będzie. I chyba nie rządkiem, tylko po 3,czy po 2 , nawet 1 szt- takie plamy na brzegu wrzosów, a dalej bodziszków.
Te berb Bagatelle tez dodaj.
abiko 13:52, 25 cze 2012

plamy na brzegu wrzośów.. wrzosy chciałam w rzędzie, ale chyba mi nie wyjdzie..tylko gdzie ja tego jałowca wsadzę.. hmm, może na skarpę, gdzieś bliżej kompostownika..o to kolejny temat - niewiadoma..