Miejsce rzeczywiście jest piękne, ma się wrażenie jakby wsiadło się w wehikuł czasu i przemieściło do innej rzeczywistości. Tam jest jedno zdjęcie pomieszczenia w środku. Gdy je zobaczyłam powiedziałam do syna, że w domu rodzinnym mojego taty tak wyglądała izba. Tak samo ustawione małe okna, łóżka po obu stronach pomieszczenia, stół na środku. Tylko ta różnica, że moi dziadkowie mieli dom murowany, bardzo duży jak na tamte czasy, ale i rodzina była wielodzietna.
Kolbuszowa od mojego miejsca zamieszkania nie jest daleko, przymierzałam się już kiedyś do zwiedzenia skansenu, ale trafiałam na tak nieciekawe zdjęcia, że rezygnowałam.
Miło, że i Tobie podoba się u mnie.
Skansen polecam do zwiedzania, a słodkości u mnie są często. Łapię się na tym, że co raz więcej piekę, a co raz mniej zjadam.
Tak, tak hortensja Dębolistna to wielka hortka i na wysokość i na szerokość.
Tawułki raczej kępowo rośną. U mnie tak jest. Rozrastają się nawet ładnie
Zaraz pójdę zobaczyć jak z tą trawą ci rosną
Filaretka i Nachyłek Zagreb
Dziękuję bardzo
Ja bardzo lubię kwiatowo, kolorowo
Kilka róż w tym roku kwitnie bardzo ładnie, okazale. Ale i inne też zadawalająco w tym roku
Czas liliowców. kolorowy piękny czas w ogrodzie
Tej części chyba nie pokazywałam
To jest fotonowa rabata pierwsza część druga to ta z conikami
Tę część Jeszcze zmienię ale już na jesieni.. chcę to różankę
To prawda , hortensja dębolistna jest już i wysoka i szeroka.
Dla tej damy trzeba zarezerwować sporo miejsca
Fajnie, że twoja już kwitnie
Możesz swoją przesadzić na jesień czy wiosnę
Między kępami z fotki jest jakieś 26 cm. Wykopałam dziś dorosłą kępę, na fotce z grabiami, dla skali. Zmierzyłam stopami, szerokość to trzy moje, czyli ok. 78 cm.
Na fotkach jest zielona, mam jeszcze odmianę Thinny Thin i ona jest trochę mniejsza.
Rusza podobnie jak hochla, w maju i jedna i druga jest już ładna i duża.