Nie było mnie na O. od dawna. Mam jednak wytłumaczenie Otóż po dłuższym okresie jesiennej wzmożonej pracy (również w ogrodzie) pojechaliśmy na upragnione wakacje - tylko na kilka dni - ale jakie !!!
Oto krótka fotorelacja.
Proszę Państwa - oto wyspa wiecznej wiosny - wyspa, która poza tym, że ma piękne ogrody - sama jest ogrodem Proszę Państwa: Madera.
Na początek kilka zdjęć ze stolicy Madery - Funchal.
No coś w tym jest! Takie szuranie to jak przywoływanie dzieciństwa. I w końcu zdziecinniejemy na amen!
Ale ja się nie przejmuję. W końcu to nie ja będę miała kłopot, tylko ze mną.
Odpukać, oby nie!
Danusia, napisałaś u Irenki o dogęszczaniu cisów odwódkowych, że będą inne niższe. Bardzo interesuje mnie ten temat "cisowy". Czy chodzi o inny gatunek, czy tylko przycięcie niżej i dosadzenie "na gęsto"?
Ireno, pytam Danusię u Ciebie na wątku ale przecież Ty to wiesz. O co chodziło z tymi cisami?
dzis posadzilam w moim ogrodzie trzy cierniki biale zwane u nas roza sniezna. Ponoc w zaleznosci od sytuacji sniegowej kwitna do lutego, marca.
Popryskalam pestycydem troche kwastow na kostce, nie musza u mnie w zimie rosnac i pozamiatalam porozrzucana wczoraj slome (sprzedalismy polowe z naszych zapasow).
A teraz zmykam do lekarza po tabletki na tarczyce. Jak wroce to juz sie nic w ogrodzie nie da zrobic.
Sąsiedzi pewnie w głowę się pukają. Stara baba z aparatem pod drzewami. Kupy psie fotografuje, czy co?
Ale co mi tam. Ja kilka zdjęć mam, i mogę coś innego około ogrodowego wstawić dla Was, kiedy do ogrodu już nie chodzę.
Witam Was RENATKI bardzo serdecznie Zrobiłyście mi miłą niespodziankę swoimi odwiedzinami wirtualnymi. Dziękuję za życzenia, dodam tylko, że mam dziś i imieniny i urodziny, taki dowcip Mamusi
Piekę dziś serniczek, robię bigos ale Was poczęstuję torcikiem marcepanowym Smacznego
I tak jestem Ci wdzięczna Basiu za nazwę, tę ogólną : złocień Czerwonawy...dla mnie to on jest różowawy Znalazłam nawet o nim wątek u nas i jestem zdziwiona, że Wam się nie pokłada, u mnie opiera się o szczebelki ogrodzenia, inaczej by poległ na całej linii.
Reniu, dziękuję za życzenia Ja na razie urodziny obchodzę, ale coraz częściej zastanawiam się, czy nie pora jednak zacząć imieniny świętować
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie
Podglądałam Twoje rewolucje w przedogródku. Ciekawa jestem efektów Pozdrawiam