Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:38, 12 lis 2015

Do góry
zawitka napisał(a)

Kwiaty Zebrinusa mnie zadziwiły bo jak jest słoneczko to są takie rozchylone a jak pada to zwijają się i te wiechy są gładkie

Witam się
Piękny jest
Wszystkiego po trochu 08:29, 12 lis 2015

Do góry
Magda Twoje Rh już zachwycają,a co dopiero będzie za kilka lat?
Agnieszko zaglądaj, zaglądaj, dopiero zaczynam wspominać

Bersterin Rose

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:23, 12 lis 2015

Do góry

Bukszpan dwukolorowy .Już go rozsadzam, bo jest ładny
Ogrodowy song 08:21, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Coś dla poprawy nastroju jesiennego a może i zainspirowania się...takie moje wspomnienia

Ogrody luksemburskie w Paryżu

ależ cudnie, jaka precyzja
Moje małe królestwo 08:17, 12 lis 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie wylazłam w koszuli nocnej przed dom . A nie mieszkam na zaciszu . Kawałek mojej dekoracji wejściowej, kupiłam ją w wyprzedazy, piękna prawda. Puszysta , rośnie w kępie i ma "wlosy".
Dziś ją jeszcze szybko wysadzę. Wcześniej dzieliłam takie sadzonki.
ładna to turzyca "ptasie łapki" ???
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:15, 12 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niedawno coś takiego też napisałam .. że z katalpy liście spadną na raz ..posprzątam i finito, a z reszty to lecą, lecą i lecą..

Jedna fota i finito.

U mnie w tym roku liście z katalpy zabrał wiatr
Wszystkiego po trochu 08:11, 12 lis 2015

Do góry
Sylwia ,Ewo Rh - to zdjęcie jest sprzed kilku lat, potem obcięłam mu kilka gałęzi bo marne były i w tym roku tak wyglądał, nie mam zdjęcia z przodu, wszystkie są pod kątem

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:43, 12 lis 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kacha - Ambrowce są cudne, dziś właśnie mama przysłała mi zdjęcie tych co sadziliśmy na początku października... liscie tracą, ale dalej imponują! Oby nasze też tak ładnie dawały po oczach w przyszłości! Właśnie dlatego chciałam je posadzić już teraz żeby "kupić" trochę czasu

przecuuudny !!!
Przyjazny ogród 06:22, 12 lis 2015

Do góry
Begonii królewskiej nie znam, nie uprawiam, tym bardziej dziękuje za informacje. Natomiast z tym sposobem rozmnażania wegetatywnego, za pomocą rozmnóżek, spotykam się wśród roślin wodnych np. u tropikalnej lilii wodnej 'Tina' czy jej zimotrwałej kuzynki 'Colonel'.

Nasienniki rudbeki oraz siewki naparstnicy.

Kwitną nieliczne astry wrzosolistne.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 05:47, 12 lis 2015
Do góry
Hortensja napisał(a)

była była, pytałam o nią jakiś czas temu - powędrowała do innego ogrodu

to pytanie też było już pewnie kilka lub kilkanaście razy ale póki co nie znalazłam na nie odpowiedzi - jaka to trawa, na pierwszym planie po prawej - tak soczyście zielona?

myślałam,że ta trawka o którą pytasz to Hakonechloa macra ale po lepszym przyjrzeniu się myślę,że to jednak coś innego bo wygląda na jakąś taką bardziej delikatną.Może jakaś zwiewna turzyca
Kamienny ogród patykiem malowany 23:03, 11 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Jakbyście zobaczyły ile u mnie kretów ......z całej okolicy się zlazły

Tak mam co roku
Już się zaczęło a skończy na wiosnę - ryje nawet zimą
W oflisowym ogrodzie 22:49, 11 lis 2015

Do góry
Powiem Wam szczerze, że mi też najbardziej podoba się wersja z trzema wiśniami lecz obawiam się, że u mnie może to wyglądać trochę od czapy. Mam każde drzewo z innej parafii i nagle taki porządek się trafi
nabazgrałam jeszcze coś takiego (3 drzewo przypadkowe)

i z klonami bordowymi np. te o których pisała Kasia + wiśnia umbra

Kamienny ogród patykiem malowany 22:46, 11 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Dzisiejsze, deszczowe - ale za to aktualne

Nie było mnie kilka dni a brzozy mi taki raj zafundowały...

O, już coś tu rośnie. Z ilością gatunków na jednej rabacie też miałam problem (i mam w pewnym stopniu do tej pory). No, po prostu tyle jest pięknych roślin że każdą chciałoby się mieć. Ale kiedyś przyjrzałam się dokładniej czemuś co zostało zaprojektowane przez zawodowca i bardzo mi się podobało. Ze zdumieniem odkryłam że na jednej rabacie wcale tak mało gatunków nie ma gdyby je policzyć. No, może zamiast dwudziestu było 5 -6 ale to i tak moim zdaniem sporo. Jak się ma 5500 m to na pewno w innym miejscu można wkomponować te, które tutaj się nie zmieszczą .
Co do "mopa" to nie sadź pod brzozami, zbyt duża konkurencja.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:42, 11 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszystkim zaglądającym życzę miłego świętowania.. mykam z kompa ..
To już resztki liściowe..

niesamowity widok .
Ogrodowy song 22:41, 11 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Coś dla poprawy nastroju jesiennego a może i zainspirowania się...takie moje wspomnienia

Ogrody luksemburskie w Paryżu

Uwielbiam to miejsce w Paryżu
Mam bardzo miłe wspomnienia z nim związane ... boszszsze ale kiedy to było ... miałam wtedy prawie 18 lat ... będąc 2 lata temu nie miałam już czasu w napiętym harmonogramie zwiedzania żeby tam wrócić i powspominać Suuuuuper

PS Tylko ławeczek tam nie widzę
Kamienny ogród patykiem malowany 22:39, 11 lis 2015

Do góry
Kamila jedyne miejsce jakie mogę obsadzić - to ten nieszczęsny, wałkowany przeze mnie kompostownik, o reszcie mogę zapomnieć, bo drzewa wysysają caluśką wodę co do kropelki - nawet trawa już zamiera.

Ognika mam, ale on jest wrażliwy na mróz - już kilka razy na wiosnę wycinałam do ziemi, a potem odpuszczał podwójnie a za to kłuje niemiłosiernie.

Choinę kanadyjską mam jedną na podwórku, ale jakoś jej nie zadobrze u mnie. A już po tym lecie - to lepiej nie mówić. Planuję ją przesadzić, bo jest za duża na to miejsce, za dużo słońca dla niej i stoi w miejscu gdzie planuję nowe wejście do ogrodu.
Jak ją przesadzić jeszcze nie wiem - się zobaczy....

Zrobiłam taki niby szkic na szybko o co mi chodzi

Jakieś uwagi?
Malutki pod lasem 22:20, 11 lis 2015

Do góry
Kochani, czasu mam mało ostatnio i mało piszę, ale odwiedzam Wasze wątki codziennie W pracy mam straszny sajgon ostatnio i trochę papierów zabieram do domu, niby pracy więcej, ale i tak jestem zadowolona ze zmiany, bo robię coś co mnie osobiście rozwija, dużo się uczę i robię coś na co ktoś czeka hahaha na moją decyzję
A dziś u mnie były pierogi z jarmużem z przepisu wklejonego kilka stron wcześniej, tyko zamiast dyni dałam cukinie i tylko ją zmiksowałam, jarmuż i kasza były w całości Powiem Wam, że bardzo dobre, polecam i wege, można na wigilię też zrobić

Pomoc miałam oczywiście najlepszą na świecie

Poszliśmy też na spacer, a M zaczął rozwozić kamień na podjazd

A, no i jak zawsze był z nami miś No i jak zawsze Jasio musiał z bardzo bliska zbadać czy wszystko z samochodem tatusia w porządku Jak każdy facet uwielbia samochody
Życie w wiejskim ogrodzie 22:19, 11 lis 2015

Do góry

Widzę że dzisiejsza kumulacja świąt wprawiła Was w szampański nastrój Czasem trzeba oderwać się od rzeczywistości
Dzień rozpocząłem ogrodowo i w ten sam sposób kończę Życzę wszystkim kolorowych snów

Ogródek Iwony 22:04, 11 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pięknie się ogród wybarwia u Ciebie, zawsze mi się kojarzy z czerwonymi barwami a teraz jeszcze bardziej.
Kicia psotnica

Ps. powiązałam dzisiaj moje miskanty

Hi, hi, czyli mam ogród z charakterem

Ja jutro też dokończę wiązanie. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie padać.
Buczek fajnie się przebarwia. Obserwuję to pierwszy raz I jestem zachwycona

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:51, 11 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ech..no to nie wiem jak go umiescic
zauwazylam juz ze wolno rosnie ale nie chcialabym go ciagle przesadzac

Na jaśminowcach się nie znam, bo mam tylko jednego Opisy roślin często..nie graja z życiem......

Szukam po necie i jak widać .. aurea te znosi ciecie dobrze

Foto pożyczyłam z tej strony: http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/krzewy-lisciaste/galeria,6_1055/91056/

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies