Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 18:43, 04 lut 2016

i z Malkulkiem?
Mala_Mi 13:47, 05 lut 2016

Przyleciałam jak tylko usłyszałam, że skatalogowałaś swoje hosty
Pokaźna kolekcja, a jak jeszcze się rozrosną to będzie MIODZIO

Ja kocham hosty pomimo tego, że ślimory też je lubią.

Info dla Jankosi.. z host o białych kwiatach polecam starą odmianę plantaginea, hosta babkolistna. Czysty biały kolor, duże kwiaty i pachnące Kwitnie jako ostatnia z host.. ale biel jest biała
Sebek 14:01, 05 lut 2016

Na katalogu może i ja skorzystam?
Rench 19:57, 06 lut 2016

I ja przyleciałam na pokaz podpisanych host,może dzięki Tobie moje nn dostaną imiona
Twoja YELLOW POLKA DOT BIKINI jest idealna,moja okazała się pomyłką,muszę znowu polować na nią
Nikita 13:20, 07 lut 2016

popcorn, Margarete – to co kompletujemy ekipę na wspólny wyjazd !!!

yolka – Jolu, jedziesz z nami?

malkul, popcorn – Malkulka też weźmiemy!!!

Mala_Mi – Aniu, ja na pożerające moje hosty, ślizgacze w skorupkach lub bez (a te są najgorsze…feeeee) mam niezawodny sposób zapożyczony od Margarete: uczę je latać ! Lot tuż nad moim ogródkiem z lądowaniem u sąsiada, gdzie rosną same nieużytki z milionem smakowitych chwastów. Nikt tam nie chodzi, więc nikomu nie przeszkadzają, a i one same mają święty spokój.

Sebek – a korzystaj Sebek do woli, proszę bardzo…po to jest.

Rench – Pomyłki się zdarzają, niestety niektóre są zamierzone, bo YELLOW POLKA DOT BIKINI nie należy do tych najtańszych host i sprzedawcy to wykorzystują.
Reniu, prześle ci na priv adresy gdzie możesz kupić YELLOW POLKA DOT BIKINI, źródła sprawdzone i przetestowane przeze mnie.
Nikita 13:21, 07 lut 2016

A teraz obowiązkowo ...licznik wiosenny

Nikita 13:31, 07 lut 2016

Ponieważ do wiosny coraz bliżej, zaczynam rozkminiać co i jak z rabatką w przedogródku u mojego syna. Już pierwsze ustalenia są:
1. przedogródek ma wystawę północno – zachodnią (…więc tak średnio fajnie)
2. wymiary : 1,60m x 4,5m (…też szaleństwa nie ma)
3. ma być: bezobsługowy, w nowoczesnym stylu oraz trochę minimalistyczny (raczej taki w męskich klimatach, bez kwiatuszków i zbędnych kolorów)
4. rośliny: bukszpany, hosty, jakiś igliczek (nie wiem czy thuja „Danica” da radę…niby toleruje półcień), żurawki i dla odrobimy ruchu w przedogródku jakieś trawki. Myślałam o carex lub miskantach, ale nie wiem czy tym drugim za ciemno nie będzie.
5. żadnego trawniczka, całość wyściółkowana korą

Wymiary znam, wiem jakie stanowisko, rośliny też tyle o ile wybrane… zabieram się do roboty.
Jak coś wymyślę to rozrysuję i wieczorkiem wkleję (bo teraz obowiązkowy spacerek z futrzakiem i jadę na proszony obiadek).
I oczywiście wtedy poproszę o głosowanie na propozycje przedogródkowej rabatki…krytyka i porady mile widziane.

popcorn 13:53, 07 lut 2016

Super, piszę sie na oglądanie Dobór roślin ok, plus te hortensje? Czy jednak nie? Hosty pod nimi spokojnie dadzą radę. Miskanty raczej do słońca, choć u mnie rośnie parę zaraz przy betonowym płocie i mają dużo cienia i jakoś rosną.
Kasik 14:52, 07 lut 2016

Tego zapału to ja Wam zazdroszczę, a tego, że możecie się tak skrzyknąć na wypady to już w ogóle. Może w moje strony swe oponki zapuścicie, to tylko szepnijcie jeden malutki raz.
rozark 15:20, 07 lut 2016

Kasiu, wybieramy się w czerwcu do Forst, może pojedziesz z nami?