Witajcie, czy coś się dzieje z moim tujami? Są regularnie podlewane, rosną w dobrej ziemi, czy to naturalny proces przed zimą? Proszę o informację, to dla mnie niezwykle ważne.
To tuja Brabant.
lawsony do cięcia, robię z nich prostokąty, nie chcę wielkich, a juz znowu przewodniki idą
1 padła, ale zdążyła siewkę mi wyprodukować i siewkę w kulkę prowadzę
tu po lewej ona, koło koniki, która wysoko podcięta
To co proponujesz Toszka?
Zawsze można poszerzyć rabatę, obsypać kamykami ( chociaż nie jestem zwolennikiem kamyczków ), albo posadzić coś innego. A poradź mi Toszka, czy te rozmieszczenie jest sensowne, chodzi mi o całość roślin
czy wiąż holenderski może być z hostami, a jeśli tak to jakie, bo jest ich sporo z odmian, czy lepiej zastąpić go grujecznikiem japońskim?
w płytkich skrzyniach nadal kwitną lawendy , a dalej jeszcze perovska
kwiaty powoli znikają,
wycięłam werbeny, teraz muszę wyszarpać korzenie, dosypać ziemi i posadzę do koniki runiankę
perukowiec ujarzmiany do kuli ładnie się wybarwia, a hakonki pod jego kolor
mam 2 różne Hebe, póki co, obie żyją
te z ubiegłych lat padły wszystkie, ale zimy były mroźne
niskie marcinki skubane przez Misię, ledwo dychają
ta tawuła najdłużej trzyma liście i ładnie się wybarwia, nazwa NN, bo z dawnych czasów
W ogrodzie jeszcze przed wyjazdem zdążyłam posadzić cebulowe, powiązałam większość traw, robią się u mnie już suche, dłużej nie mogłam czekać.
Berberysy przebarwiają się niesamowicie, ale to już ich ostatnie tchnienie. Gubią liście powoli. Dąb zaczyna złocić