Odmachuję wszystkim odwiedzającym
Dzisiaj zaczęłam sezon wiosna 2016, bo inaczej nie zdążę z pracami przed nadejściem prawdziwej wiosny. Mam kłopot z fotkami ale za 2 tgodnie będę już miała najprawdziwszy ( full wypas) aparat fotograficzny więc nie dam Wam juz spokoju
Pierwsze kwiatki już są
Wiciokrzew prawie cały w zielonych listkach
Jeśli chodzi o porządki zczęłam od klonu Flamingo bo tylko w tym czasie nie "płacze" przy cięciu, jest bardzo wdzięczny i łatwy do cięcia, corocznie przycinany ma bardzo ładną, zwartą ,kulistą i oczywiście pstrokatą koronę
Zupełnie zapomniałam o pnących trzmielinach dzięki za przypomnienie Kamila
Dzięki Kasiu już nic nie zmieniam bo tak to można w nieskończoność i tak pewnie po jakimś czasie będą rewolucje. A niech roślinki urosną... bo na razie są tylko na projekcie
Dzięki dziewczyny za pomoc ostatecznie zostaje tak zobaczymy jak wyjdzie w praniu, najwyżej będę przesadzać
Tak, tak, te marketowe tak mają, bo sprzedawcy o nie nie dbają. Kasjerka kasy pilnuje, a ci co towar układają terminy ważności sprawdzają. Kto by się kwiatkami martwią, najwyżej się przeceni, albo wyrzuci.
Witaj Magda. Też uwielbiam róże ,dość dobrze u mnie rosną i jak dla mnie są jednymi z mniej wymagających roślin. Więc jak znajdziesz dla nich miejsce w swoim ogrodzie, to na pewno dadzą ci dużo radości.
To jest Cyclamen hederifolium .
Poniosłam porażkę kiedy posadziłam bulwy.
Natomiast tym razem zakupiłam kwitnące w doniczkach.
Posadziłam je bardzo późno jesienią bez większych nadziei, że przetrwają.
I tym razem się udało.
Więcej zdjęć powiadasz
To może coś, co lubisz.
Rosarium Europa, Niemcy. Obszar 12 ha, ponad 8500 odmian, 75000 krzewów.
Zwiedzanie tego ogrodu przypłaciłam bólem głowy.