Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 21:28, 06 lis 2015

Do góry
A taki różanecznik katawbijski wegetował przed oknem kuchennym w roku 2001 (po prawej).

Ocalał jakoś w trakcie prac budowlanych, 2008 r.:

Przesadziłam i doszedł do siebie w towarzystwie bergenii.

Zaczął kwitnąć.

A i to miejsce wzdłuż chodnika do domu się zmieniło:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:23, 06 lis 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Właśnie przed zmrokiem skończyłem podlewać różaneczniki, a pod żywopłotem sucho, miejmy nadzieją, że zima będzie śnieżna i wody nieco zostawi .

Zanim się wpisałeś, to poleciałam po bezcenną pamiątkę od Ciebie o irysach bezbródkowych, żeby napisać , że nie mogę się doczekać u niej tych nasadzeń w stawiku i zobaczyć jak te irysy same się rozejdą i zagęszczą tak cudowną przestrzeń, ale twardo sobie powiedziałam, że to u mnie zrobię wiosną i zabiorę się za sadzenie tylko, że irysów nie mam na tyle...ale podzielę żółte, bo tych mi nie brakuje i zacznę obsadzać, jak się zjawisz u mnie na wiosnę i pogrozisz mi paluszkiem, to dostanę kopa do roboty

Obiedki i smotrawy podlewam częściej niż bukszpany

Ogród piękny, to ogród podlany, szacun Mariusz
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:18, 06 lis 2015

Do góry
Wszedzie w necie ceny sa dosc spore ja za sztuke placilem 20 zl jakos wydaje mi sie podejrzane ,to bd takie drzewko?Zdjecie Zapozyczone od:Magda70
[img
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:18, 06 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jedna wiśnia na ulicy kwitnie różano na biało, inna na kremowo.

Danusiu co to jest za róża? Szukam i nie mogę znaleźć .
Pozdrawiam M.
Hortensjada 21:17, 06 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Czy ten krzew z lewej z biało-zielonymi listkami to rozchodnik??...mam podobną odmianę u siebie.

Bożenko,kiedy okrywasz hortensje i jak to robisz?? mam pierwszy rok i boję się popełnić błąd.

Tak , to rozchodnik pstry, moja roślina mateczna, zrobiłam już z niej sporo sadzonek

Moich hortensji nie okrywam bo bukietowe i drzewiaste tego nie potrzebują a ogrodowych mam mało, większość w donicach, które przenoszę do garażu ( tych, które rosną w gruncie też nie okrywam), jeśli coś zmarznie- znaczy nie nadawało się do mojego ogródka.
Ogród w deszczu 21:16, 06 lis 2015

Do góry
... i po przymrozku. A było tak zielono. tak zarosło winoroślą okno sypialni, na lato doskonałe zacienienie.
Kiedyś będzie tu ogród 21:14, 06 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Rysunek wskazuje bardzo elegancki trójkąt, dla mnie to wizytówka, główna arteria, centrum komunikacyjne/nie widzę całego planu/tak odbieram, ja zostałabym przy pendulach, bo są eleganckie i mają wyniosły, kolumnowy pokrój, bez podkrzesywania, bo to miejsce to nie gąszcz, w gęstwinie można sobie ciachać jak komu wygodnie...tak Aniu, chyba, że się mylę

Przełamanie żółci, możesz zastąpić berberysami, czyli niższą formą...

Agato tutaj ta rabata w szerszym planie.

Ja mam jednego serba pendulę i on taka szkapa, całkowity cienias. Pozostałe drzewa to jednak masywne będą, to czy takie chudziny nie będą gnąć w tym gąszczu? Ile taki pendula ma szerokości- pół metra?
Tysiąc radości i utrapień 21:12, 06 lis 2015
Do góry
Hejka dziewczęta co to za smutne wpisy z tym listopadem?
Uszy do góry będzie niedługo wiosna
Znajdżmy pozytywne strony listopada-może będą deszcze i podleje nam porządnie rośliny.
Piękne te ptaszki w Waszych Ogrodach

Na zmianę nastroju kwitnąca właśnie w listopadzie wiśnia-nie dajemy się ok?
Pozdrówka dla wszystkich
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:01, 06 lis 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Ale słodziak....już go kocham....SUPER! Też takiego chce!!!!!!
Moja bajka 20:53, 06 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

a to niwaki z miniaturowego jałowca - też mizerny jeszcze, ale mam nadzieję, że wiosną się już troszkę zagęści i bardziej będzie go widać .

Kasiu dziękuje za poświęcony czas i wyszukanie niwaka
Bardzo ciekawa forma, pierwszy raz się z taką spotykam. Im oryginalniej tym lepiej Wydaje mi się, że ten mój cis jest gęściejszy ale może tylko mi się wydaje
Takiego małego też mam zrobiłam ze zmarzniętej tuji brabant
podlewaj go dużo będzie rósł przez 12 miesięcy
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 20:52, 06 lis 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Powinnam już posprzątać warzywnik, ale jak... jeszcze kapusta chińska Pak-Choi, młody koperek, kapusta pekińska sobie rosną... Zbieram kolejne rzodkiewki, które u mnie jesienią rosną o wiele lepiej niż wiosną.

W sobotę dosadziłam nowe krzaczki malin. Żeby je zmieścić, musiałam przesadzić po raz kolejny porzeczki i aronie.
warzywniak robi wrażenie, u mnie już pustki bez widziałam, faktycznie bardzo ładny będziesz mieć malinowy chruśniak
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:49, 06 lis 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jeszcze jedna poza mojego ogoniastego.

piesek sliczny ale to zdjecie jest rewelacyjne poooodoba mi sie
Ogród z pergolą 20:47, 06 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

to fakt zimą szału nie bedzie. okno ma 4m szer, taras 6m, pergole myslałam dać tak 2,5m szer (od lewej strony tarasu)a na końcu altana ok 5m obsadzona oczywiście rabatami.
na spotkania mocno liczę

Ja jak patrze na to zdjęcie, to wydaje mi się, że za krótki dystans, żeby te elementy prowadzące do pergoli zrobić, takie coś może być fajne przy długaśnych działkach, w tym wypadku niekoniecznie.
I myślę, że Bogdzia ma dużo racji pisząc, żeby dać tą altanę w którymś narożniku działki.
Kiedyś będzie tu ogród 20:38, 06 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Mariuszu ty jak zawsze czujny. Dzięki za konkretne wyjaśnienie.
Staram się narazie po całości złagodzić tak jak na fotkach. Na półki nie bardzo jest miejsce. Kłopotem jest przebiegający obok z dwóch stron wodociąg. Ale pociągnę tak po całości i poddam ocenie.

Dlatego dużo foci zadawaj
Kiedyś będzie tu ogród 20:34, 06 lis 2015

Do góry
Mariuszu ty jak zawsze czujny. Dzięki za konkretne wyjaśnienie.
Staram się narazie po całości złagodzić tak jak na fotkach. Na półki nie bardzo jest miejsce. Kłopotem jest przebiegający obok z dwóch stron wodociąg. Ale pociągnę tak po całości i poddam ocenie.
Ranczo Edy 20:22, 06 lis 2015

Do góry
spokojnej nocki dziewczynki paaaaaaaaaaaaaaa

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:15, 06 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Mój trawnik w końcu doczekał się koszenia

Dywanik masz śliczny obiecujesz więcej fotel oj serce sie raduje jak Malý ? Lepiej ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:13, 06 lis 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Wzdłuż ogrodzenia/u mnie też z 80m/ mam mieszane nasadzenia, żywopłot, potem rabata, znowu żywopłot, rabata lub szpalery np. z magnolii, wiśnii Pissardii, Derenii jadalnych, rozłogoych, miłorzębów..oddzielanych jakimiś iglakowymi...tak myślę....po części tak mam

Ten super sprzęt zrobi Ci wiele dobrego, my zaczynaliśmy od trawnika tym sprzętem rządzić i ziemię spod oczek, spychara usypała u nas wyspy, ja tylko tą ziemię rozplantowałam kształtując rabaty.

Co 3,5m wychodzi i wiesz mi mam szerokostożkowe i tnę na dole skracam, ale sadź rozsądniej ode mnie
Dobranoc, bo jutro do pracy nie wstanę

U mnie niestety wynajęcie kopary nie wchodzi w grę, kasy brak w budżecie na taki wydatki. Pozostaje szpadelek i taczka. Pod trawnik zaorane, czeka jeszcze zabawa z kultywatorem itd.
Mówisz, że sadzić rozsądniej od ciebie...

Dzięki za rady.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:13, 06 lis 2015

Do góry
Takie cuś miałam ale szybko padło więc rozczytaj co i jak bo szkoda by było bo jest piękny
W cieniu - zacieniona 20:11, 06 lis 2015

Do góry
...przebarwiają się żurawki...skimmia ma pączki...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies