Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z tatarakiem w tle 10:59, 06 lis 2015

Do góry

A moze dac obwódke z bukszpana po całości, tylko już nie ruszac tych kamyków, ale wyciąć pas 0,5 m i wsadzić sadzonki plus kora?

Ogród z tatarakiem w tle 10:57, 06 lis 2015

Do góry
lena napisał(a)

Maam tylko dylemat...

Czy lawenda pasuje do tych bordowych żurawek naprzeciwko?
Róże trzeba kopczykować, a tutaj żwirek-będzie mało estetycznie.
Ogród z tatarakiem w tle 10:56, 06 lis 2015

Do góry
lena napisał(a)
a moze twoje ukochane i moje tez kimonki wokol pnia powiedzmy 4 sztuki na wisnie? za nimi mozna dac obwodke z lawendy? i wkoponowac pomiedzy roze kule z bukszpanu.?

Piękne!!!
Patrze i sie usmiecham

dziekuje.
Tu ma być ogród :) 10:53, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też mam jedno, ale przy toaletce w sypialni - możecie się domyśleć, że niezbyt często używane, toteż jeszcze skrzypieć nie zaczęło No i ten design

A ja właśnie będę zmieniać sypialnię (z pomocą siakowej) ... i też będzie takie krzesło
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:52, 06 lis 2015

Do góry
Edytko, skowronku jesienny, samo Twoje przyjście to już uśmiech na twarz wywołuje. Energii i mnie brakuje, ale ja taka zawsze w listopadzie. Po intensywnym lecie i części jesieni przychodzi zmęczenie, i już nic się nie chce. Dobrze, że jest O, Przynajmniej dziewczyny nakręcają, a to do zakupów, a to do majsterkowania przy ozdobach, a i ogród jeszcze nie całkiem zamknięty.

Również życzę wszystkim pogodnego nieba. Miłego weekendu.

Tu ma być ogród :) 10:50, 06 lis 2015

Do góry
ja też mam jedno, ale przy toaletce w sypialni - możecie się domyśleć, że niezbyt często używane, toteż jeszcze skrzypieć nie zaczęło No i ten design

Skąpana w słońcu 10:50, 06 lis 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Ewcia, Twój ogród od początku z jeżówkami mi się kojarzy. Dziś zaglądam po dluższej nieobecności i na co trafiam? Na piękny pokaz cudnych kwitów Musze sobie nowy folder założyc i skopiować te Twoje pięknoty

Kopiuj do woli a potem wybieraj którą kupić

Jeżówka Papallo White

To niska jeżówka, dobra na obrzeża rabat. Białe pojedyncze kwiaty są osadzone na sztywnych łodygach. U mnie pierwszy rok, ale już widzę, ze będę z niej zadowolona. Na pewno nie będzie się pokładała i nie będzie wymagała podwiązywania. Z kępy wyrasta dużo kwiatów.

Tu ma być ogród :) 10:49, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak z cisa - namiar Ci mogę podać, ale to nie plantacja, tylko szkółka.
Zakup cisów to w przyszłym roku będzie najpoważniejszy wydatek roślinny, dlatego zależałoby mi na dotarciu do plantacji, gdzie ceny są przystępniejsze.

A jeśli chodzi o wnętrza, to te tematy od wczesnej wiosny całkowicie zaniedbane, teraz zaczyna się taki okres w roku, że można to znowu ruszyć.

Remoncik będzie polegał na przemalowaniu kilku kolorów, które okazały się nietrafione, położeniu cegiełki na ścianę i jeszcze parę drobiazgów.
eM już mnie chce ukatrupić, że lampa do salonu ciągle nie wybrana, ale za to w końcu zamówiłam drzwi przesuwne do wiatrołapu i może wreszcie kupię krzesła do jadalni bo waham się już prawie od roku, a jak przyjdzie co do czego to ciągle wracam do jednego modelu

Fajne te krzesło
Ogród w cieniu brzozy 10:45, 06 lis 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Agatko, co to za roślinka ta szczepiona na pniu ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:44, 06 lis 2015

Do góry

2)sanseviery:

przeglądnełam Twój wątek od początku bo myślałam, że nie byłam u Ciebie (ja już sie gubię gdzie pisałam a gdzie nie )

a ja byłam u Ciebie, pamietam te donice bo juz takich szukam , podobają mi się. Kwiatki moja mama ma takie, już u niej zamówiłam sobie. A jak sie zdziwiła, że ja jakieś kwiatki doniczkowe chce bo do tej pory nie chciałam
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:40, 06 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)

ha ha zaraz się biorę, wolne mam ale musiałam rano jechać na krew i inne jeszcze pierdoły załatwić

sadzenia mam mało bo to tylko pięć sztuk, ale takie ciężkie, że sama chyba nie dam rady
tak na szybko, jeszcze przed posadzeniem

a z różami to Was okłamałam nie 30 a 15 mam rozmawiając przez telefon Pani powiedziała, że dorzuci mi pęczek 10 sztuk i jak wczoraj zobaczyłam trzy pęczki to za głowę się złapałam. Dzisiaj je wyciągam a tam w pęczku po 5, ale i tak nie mam ich gdzie wsadzić

jessssssssssu jakie olbrzymy nie no masakra!!!!!!!!!!!!!!
Kiedyś będzie tu ogród 10:34, 06 lis 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Agatko A Brandywine nie mam wcale i nie wiem czemu. Tzn wiem, był w donicy i ze względu na przeróbkę przechowalni został eksmitowany gdzie indziej. I zapomniałam o nim.

Miałam nie cytować, musisz siem poprawić

anka_ napisał(a)

A takie boki wychodzą w stawie. Chyba nie jest za stromo?

Okropnie wolno posuwają się roboty. Ale tak to jest jak człowiek zaczyna głupoty wymyślać.

Jest inspirka, to prace polecą, super rozplantowany brzeg...skarpa musi być, bo lepiej i ciekawiej całość wygląda, na płaskim nie ma takiego efektu, kręciło mnie usypywanie skarpy u nas

Jeszcze bym trochę spłaszczyła i może postaraj się poziomą półkę utworzyć, czepiam się, ale u mnie brzeg sknocony i wiosną muszę poprawić
anka_ napisał(a)
Ogłaszam wszem i wobec, że mam kompostownik.

Gratuluję sposobu na eMA, cuuudo skrzynia i czekam na c.dalszy twoich forteli
Ogród przydomowy - Hosty 10:33, 06 lis 2015

Do góry
adom1206 napisał(a)
Ciekawe jak u ciebie będzie z pysznogłówką bo u mnie mączniak co roku jà strasznie męczy i chyba za rok wymienię.

U mnie też jest.
Skąpana w słońcu 10:32, 06 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękności pokazujesz.
Przyszłam powiedzieć, że mój dostawca feralnych róż uznał reklamację i przysłał mi nowe, ładne krzaczki.

To miałaś Dorotko szczęście bo różnie z tym bywa.

Jeżówka Meringue

Pierwszy rok u mnie. To niska jeżówka, delikatna, subtelna zarówno w budowie jak i kolorze. Nie mam dużo jej zdjęć bo jest u mnie pierwszy rok. kolor kwiatów to delikatny krem. Kwiaty osadzone są na delikatnych łodyżkach, u mnie nie wymagała podwiązywania. Dobra na obrzeża rabat

Ogródek Iwony 10:31, 06 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Irenko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Nie wiem,co powiedzieć
Irgę dla ciebie wstawiam Mam ją na pniu szczepioną, w tym roku ma sporo korali

Iwonko od zeszłego roku dumam gdzie znaleźć dla takiej miejsce przed domem. Jeszcze jej nie zakupiłam. Na pniu jest wyjątkowa. Piękna ozdoba zimą
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:30, 06 lis 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Iwonko ile już posadzonych?

ha ha zaraz się biorę, wolne mam ale musiałam rano jechać na krew i inne jeszcze pierdoły załatwić

sadzenia mam mało bo to tylko pięć sztuk, ale takie ciężkie, że sama chyba nie dam rady
tak na szybko, jeszcze przed posadzeniem

a z różami to Was okłamałam nie 30 a 15 mam rozmawiając przez telefon Pani powiedziała, że dorzuci mi pęczek 10 sztuk i jak wczoraj zobaczyłam trzy pęczki to za głowę się złapałam. Dzisiaj je wyciągam a tam w pęczku po 5, ale i tak nie mam ich gdzie wsadzić

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:28, 06 lis 2015

Do góry
Powinnam już posprzątać warzywnik, ale jak... jeszcze kapusta chińska Pak-Choi, młody koperek, kapusta pekińska sobie rosną... Zbieram kolejne rzodkiewki, które u mnie jesienią rosną o wiele lepiej niż wiosną.

W sobotę dosadziłam nowe krzaczki malin. Żeby je zmieścić, musiałam przesadzić po raz kolejny porzeczki i aronie.
Tu ma być ogród :) 10:26, 06 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

idę luknąć, a na napływ energii serwuję domowe ciasteczka na bazie masła orzechowego
Smacznego

to teraz ja pisze priv
Tu ma być ogród :) 10:25, 06 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
piszę priv!

idę luknąć, a na napływ energii serwuję domowe ciasteczka na bazie masła orzechowego
Smacznego

Tu ma być ogród :) 10:12, 06 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
piszecie o stożkach z cisa? chyba wiosną wyruszę na śląsk w poszukiwaniach bo u mnie nic a nic...
czytam że za remonty domowe się bierzesz, nieustannie podziwiam Twój zapał i energię, jak nie w ogrodzie to w domu, możesz mi trochę odsprzedać bo ja coś bez energii

Tak z cisa - namiar Ci mogę podać, ale to nie plantacja, tylko szkółka.
Zakup cisów to w przyszłym roku będzie najpoważniejszy wydatek roślinny, dlatego zależałoby mi na dotarciu do plantacji, gdzie ceny są przystępniejsze.

A jeśli chodzi o wnętrza, to te tematy od wczesnej wiosny całkowicie zaniedbane, teraz zaczyna się taki okres w roku, że można to znowu ruszyć.

Remoncik będzie polegał na przemalowaniu kilku kolorów, które okazały się nietrafione, położeniu cegiełki na ścianę i jeszcze parę drobiazgów.
eM już mnie chce ukatrupić, że lampa do salonu ciągle nie wybrana, ale za to w końcu zamówiłam drzwi przesuwne do wiatrołapu i może wreszcie kupię krzesła do jadalni bo waham się już prawie od roku, a jak przyjdzie co do czego to ciągle wracam do jednego modelu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies