U mnie sa i płotki i siatka,i różne drzewa i na ten rok mam zadanie ogarnąć to wszystko .Z racji tego ,że mamy gospodarstw rolne chcę aby to był ogród wiejski ,ale czy uda mi się połączyć to wszystko w jedną całość.Z drugiej strony domu też mam duze drzewa
Sylwia. dla Ciebie mam tę rabatę. Cały czas wydaje mi się gołą, taka niedokończona. brakuje mi średniego piętra. Chcę ją zmienić. Bergenia tu zostanie, jest zimozielona,ale może zmienić miejsce, wrzosów nie jestem pewna, najwyżej pójdą na obwódkę, a środek trzreba czymś wypełnić. Może zrobić tu kulkowisko? Tylko wtedy irga na pniu mi nie pasuje. Może ją przesadzę. Tłem są hortensje na podwyższonej murowanej ocieplonej donicy. Sadziłam je rok temu. W tym spodziewam się, ze będą jeszcze ładniejsze: Lime Light podsadzone rozchodnikiem i carex Frosted Curls
Zastanawiam się nad poprawieniem linii,aby była równoległa do przeciwległych rabat. musiałoby być coś takiego.
Jesienią jest pusto.
to moje "cudeńko" w wersji podstawowej (Glauca) kupione jako patyczek bo starsze już nie na moją kieszeń o ciekawszych odmianach już nie wspomnę
po 5 latach nareszcie ruszyła z przyrostami
Agatko, pracuję jeszcze nad niektórymi rabatami. Do przeróbki poszła ognista rabata. Zostawiłam na niej czerwienie, kolor wina, odcienie fioletu, wprowadziłam porcelanowy róż róży pnącej. Dosadziłam więcej barona i bukszpanowe kulki i czekam na efekt, bo nie jestem pewna, czy wszystkie kolory zagrają. Żółty i pomarańczowy poszedł na nową rabatę niebiesko - żółtą.
Ognista rabata zmieni jeszcze kształt, chcę w całości zagospodarować to miejsce. Muszę wytyczyć miejsce na sporadyczny parking i dziś wymyśliłam, ze przy tej rabacie nie będzie trawnika, tylko żwirek. Dojdzie w tym roku woda.
Kasia sosna 100% prawdopodobnie drobnokwiatowa, może Pinus parviflora 'Glauca',
moja sosna drobnokwiatowa 'Glauca
a może 'Bonsai' lub jeszcze inna, przy nich nawet z bliska ciężko powiedzieć
to drogie i rzadkie rarytasy z którymi nie jestem oswojony