Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Sylvana 19:00, 17 sty 2016

Jak będziesz miała jakieś konkrety, to zajrzę....ale raczej cudów nie zdziałam, bo u Ciebie już mi się podoba
Iwk4 19:15, 17 sty 2016

Agania napisał(a)
Iwonko, metamorfozy zdecydowanie robią wrażenie na odbiorcy, żywe kolory, mnogość kwiatów, soczysta zieleń i wyraźnie zaznaczone rabaty...to jest to

Agatko, pracuję jeszcze nad niektórymi rabatami. Do przeróbki poszła ognista rabata. Zostawiłam na niej czerwienie, kolor wina, odcienie fioletu, wprowadziłam porcelanowy róż róży pnącej. Dosadziłam więcej barona i bukszpanowe kulki i czekam na efekt, bo nie jestem pewna, czy wszystkie kolory zagrają. Żółty i pomarańczowy poszedł na nową rabatę niebiesko - żółtą.
Ognista rabata zmieni jeszcze kształt, chcę w całości zagospodarować to miejsce. Muszę wytyczyć miejsce na sporadyczny parking i dziś wymyśliłam, ze przy tej rabacie nie będzie trawnika, tylko żwirek. Dojdzie w tym roku woda.

Iwk4 19:17, 17 sty 2016

polinka napisał(a)
Iwonko, Smaragdy szybko rosną, jeszcze 2-3 lata i będą już zasłaniać Możesz zastosować pinivit do oprysku. U mnie rosły w oczach po zastosowaniu tego nawozu

Polinko, w tym roku też je pryskałam, kupiłam magiczną siłę do iglaków
Twój preparat zapisuję, kupię do nich w tym roku Dzięki za nazwę
olga80 19:21, 17 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Polinko, w tym roku też je pryskałam, kupiłam magiczną siłę do iglaków
Twój preparat zapisuję, kupię do nich w tym roku Dzięki za nazwę

koniecznie muszę wypróbować na swoich cały czas jakieś ciekawostki dostarczasz
Dominika11 19:24, 17 sty 2016

ja też zapisuję
Sylvana 19:26, 17 sty 2016

Ja bez rzutu całości jakoś nie potrafię...masz coś takiego na czym można sobie poskrobać?
Iwk4 19:34, 17 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Jak będziesz miała jakieś konkrety, to zajrzę....ale raczej cudów nie zdziałam, bo u Ciebie już mi się podoba

Sylwia. dla Ciebie mam tę rabatę. Cały czas wydaje mi się gołą, taka niedokończona. brakuje mi średniego piętra. Chcę ją zmienić. Bergenia tu zostanie, jest zimozielona,ale może zmienić miejsce, wrzosów nie jestem pewna, najwyżej pójdą na obwódkę, a środek trzreba czymś wypełnić. Może zrobić tu kulkowisko? Tylko wtedy irga na pniu mi nie pasuje. Może ją przesadzę. Tłem są hortensje na podwyższonej murowanej ocieplonej donicy. Sadziłam je rok temu. W tym spodziewam się, ze będą jeszcze ładniejsze: Lime Light podsadzone rozchodnikiem i carex Frosted Curls

Zastanawiam się nad poprawieniem linii,aby była równoległa do przeciwległych rabat. musiałoby być coś takiego.

Jesienią jest pusto.

Iwk4 19:37, 17 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Ja bez rzutu całości jakoś nie potrafię...masz coś takiego na czym można sobie poskrobać?

Teraz zalega mi śnieg, ale postaram się jutro po pracy zrobić pomiary i narysuję plan tej rabaty.
Sylvana 19:48, 17 sty 2016

O super....nie musisz się tak spieszyć....no chyba, że Ci tak zależy na czasie
Popatrzę sobie....podumam...i się odezwę....nie umiem tak szybko jak inni...pięć wpisów na minutę...
U Ciebie wszędzie są kąty proste...pewnie mam za duże wymagania...ale to takie moje zboczenie, że jak coś rysuję to to musi z czymś obok się licować, być przedłużeniem....po prostu musi pasować do całości....dlatego im więcej informacji tym lepiej....żeby uniknąć błędów
Jak za dużo wymagam....to po prostu mnie zignoruj....nie pogniewam się
Iwk4 19:53, 17 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
tylko szkoda przynajmniej mi, że tak szybko weekend przeleciał

A jutro do pracy