Coli dziękuję starałam się do zdjęć Miałam motywację.... Przede mną 37 kul do przycięcia. Miałam dzisiaj odcisk o sekatora po 5 kulach... a kiedy reszta???
No to jeszcze pochalę się moimi juniorkami bukszpanowymi. Kiedyś (za jakieś 10 lat) będą z nich bukszpaniory a na razie miniatrurki, ale te najwieksze które mam w ogrodzie tez kiedyś takie były... więc jest nadzieja dla maluczkich
Jest szansa, że ta zdublowana kuleczka dostanie pod nóżki żwirek do końca tygodnia....
Szafirki zostały przekopane i dookoła bukszpanka rozrzucone, z tyłu 15 szt dzwonak karpackiego posadzone. Jeszcze tylko floksy i wymiana wymarźniętych carex frosted (jak frosted mogło zmarznąć????) curls i gotowy skalniak!!!
A ta juniorka kiedyś stanie przed drzwiami w donicy (obok tej wielkiej tak samo hodowanej od miniaturki)
Na razie spokojnie się rozrasata
Iza jesli bedą jeszcze kopać na plantacji to masz szansę na taką kulkę
Muszę sprawdzić czy kopią bo miałam sobie skończyć "skarpetę" pod magnolią i miałam się za sosenski zrewanżować Shrekolowi. Jak nie kopię to tragedia będzie...
I kilka zdjęć z "balkonowych"
Miniaturowa surfinia - zachwyca mnie taka pyciulkowa
I na zbliżeniu misz masz surfiniowy
Iza wiesz teraz to trzeba wolniej czytać bo zanim dam edytuj i powklejam zdjęcia to wątek można zgubić
Teraz niedobrze, że zaraz po strzyżeniu leje.....
Może im nic nie będzie???
Wczoraj na trawniku odkryłam stado grzybów.... Czytałam, że miedzian moze go uratować a jak nie to czeka nas zakładanie od nowa. Teraz to sobie z rolki kupię i złożę reklamację jeśli mi grzyby wyrosną A tak to komu mam reklamować sobie czy M???
I z wczorajszej wizyty gości taka oto pamiątka - żurawka w ilości szt 10 cudnego koloru. czy ktoś pomoże mi zidentyfikować ten gatunek?
Dostałam jeszcze pięknie wyrośnięty powojnik Multi Blue (ANIA ASC się ucieszy ) Zatem powojniki do stelaży skompletowane. Gdy całą rabatę podsypię korą (aby nie było widać chwaściorów) ta ją obfocę...
W środę ma przyjechać kolejne 100 worków.............
A wielka kula nieuczesana w tle czeka na szablon do cięcia....
I chciałam się pochwalić piatkowym cięciem z drugiej strony ogrodu. Nie wszystkie kule zdążyłam ciachnąć i na dodatek cięte były bez szablonu więc są do poprawki. Jeszcze mi tylko brakuje bordowych żrawek do podsadzenia ich aby było pięknie ....
A żywopłocik jeszcze musi ze dwa tygodnie poczekać na strzyżenie. oj nie mogę się doczekać
Ja sobie zmienię nick na Marzena nożycoręka
Zamiasta wieczorem za chwilę będzie sprawozdanie z kulkowania bukszpanów. Dłuuugi spacer z Tytusem do parku odwołany bo leje... Na szczęście ogród lubi deszcz Tytus niekoniecznie...
Przed deszczem akcja cięcia. Usunęłam ze stelaża Tchibo cienki drucik i był idealny do kształtowania moich bukszpanow z plantacji.
Tak wygląda stelaż po usunięciu drucików.
A tak przy bukszpanie
I tylko sekatorkiem wszystko co ponad stelaż wystawało ciachałam
I przy okazji jeszcze muszę zaatakować miodunkę bo mi się po wszystkich bukszpanach z plantacji rozpanoszyła...
Zapraszam wieczorkiem na fotorelację z wykorzystania szablonów tchibo do formowania kul. Znalazłam patent!!! Zrobiłam sporo fotek więc może będą pomocne
Wracam do pracy po obiedzie
Żurawki w prezencie otrzymane wczoraj i powojnik posadzone
Danusiu jak to??? Trawnik nie zadeptany??? rośliny nie oszabrowane???
Żartowalam Przepięknie, brakuje słów aby określić w jaki zachwyt nieustannie mnei wporwadza Twoj ogród. Jedno jest pewne w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy!!!!
A ściany wodne chronosa cuuuuudne!!!
No tak Aniu trafiłaś na straszny rozgardiasz Mój kolega rementował dworzec to wiem co się tam działo. Mieli strasznie dużo problemów na etapie renowacji, bo plany niemieckie i polskie jakoś mało adekwatne do rzeczywistości były Ledwo zdążyli bo deadline mieli na 31.05
Ale mam nadzieję, że spodobała Ci się chluba naszego miasta??? Dworzec PKP w nowym wydaniu???
Aniu z przyjemnością oglądałam Cię na zdjęciach u Danusi i powiem szok jestem baaardzo mile zaskoczona. Ze zdjęć tryska energia!!!! I jesteś kobietka z jajem a stylizacja zajefajna!!