Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:11, 03 cze 2012

Do góry
coli napisał(a)
Profesjonalne cięcie

Coli dziękuję starałam się do zdjęć Miałam motywację.... Przede mną 37 kul do przycięcia. Miałam dzisiaj odcisk o sekatora po 5 kulach... a kiedy reszta???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:04, 03 cze 2012

Do góry
No to jeszcze pochalę się moimi juniorkami bukszpanowymi. Kiedyś (za jakieś 10 lat) będą z nich bukszpaniory a na razie miniatrurki, ale te najwieksze które mam w ogrodzie tez kiedyś takie były... więc jest nadzieja dla maluczkich
Jest szansa, że ta zdublowana kuleczka dostanie pod nóżki żwirek do końca tygodnia....
Szafirki zostały przekopane i dookoła bukszpanka rozrzucone, z tyłu 15 szt dzwonak karpackiego posadzone. Jeszcze tylko floksy i wymiana wymarźniętych carex frosted (jak frosted mogło zmarznąć????) curls i gotowy skalniak!!!

A ta juniorka kiedyś stanie przed drzwiami w donicy (obok tej wielkiej tak samo hodowanej od miniaturki)

Na razie spokojnie się rozrasata
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:03, 03 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marzena, w której części Wrocka mieszkasz? Podaj mi na PW. To pod kątem spotkania na Dolnym Śl.

Aga napisałam CI
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:03, 03 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zaczynam szukać materiału na kulki lub samych kulek w okolicy ... mój areał jak chusteczka do nosa mi się zawsze wydawał ... częściowo odgruzowany objawił jednak powierzchnię pod roślinki ...
żurawki też piękne ... ciągle czekam na "balkonowe" - admin zrób z tym coś

Szukaj szukaj kuleczek, bo nic tak nie upiększa ogrodu jak kule bukszpanowe. A jak przystało na ogrodowiczanke posiadać kule to mus!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:50, 03 cze 2012

Do góry
Izuś już około 300 worków jest wysypanych i cienko i chwasty wyłążą....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:49, 03 cze 2012

Do góry
Iza jesli bedą jeszcze kopać na plantacji to masz szansę na taką kulkę
Muszę sprawdzić czy kopią bo miałam sobie skończyć "skarpetę" pod magnolią i miałam się za sosenski zrewanżować Shrekolowi. Jak nie kopię to tragedia będzie...

I kilka zdjęć z "balkonowych"

Miniaturowa surfinia - zachwyca mnie taka pyciulkowa

I na zbliżeniu misz masz surfiniowy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:46, 03 cze 2012

Do góry
Iza wiesz teraz to trzeba wolniej czytać bo zanim dam edytuj i powklejam zdjęcia to wątek można zgubić
Teraz niedobrze, że zaraz po strzyżeniu leje.....
Może im nic nie będzie???
Wczoraj na trawniku odkryłam stado grzybów.... Czytałam, że miedzian moze go uratować a jak nie to czeka nas zakładanie od nowa. Teraz to sobie z rolki kupię i złożę reklamację jeśli mi grzyby wyrosną A tak to komu mam reklamować sobie czy M???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:37, 03 cze 2012

Do góry
I z wczorajszej wizyty gości taka oto pamiątka - żurawka w ilości szt 10 cudnego koloru. czy ktoś pomoże mi zidentyfikować ten gatunek?

Dostałam jeszcze pięknie wyrośnięty powojnik Multi Blue (ANIA ASC się ucieszy ) Zatem powojniki do stelaży skompletowane. Gdy całą rabatę podsypię korą (aby nie było widać chwaściorów) ta ją obfocę...
W środę ma przyjechać kolejne 100 worków.............
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:34, 03 cze 2012

Do góry
A wielka kula nieuczesana w tle czeka na szablon do cięcia....

I chciałam się pochwalić piatkowym cięciem z drugiej strony ogrodu. Nie wszystkie kule zdążyłam ciachnąć i na dodatek cięte były bez szablonu więc są do poprawki. Jeszcze mi tylko brakuje bordowych żrawek do podsadzenia ich aby było pięknie ....

A żywopłocik jeszcze musi ze dwa tygodnie poczekać na strzyżenie. oj nie mogę się doczekać
Ja sobie zmienię nick na Marzena nożycoręka
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:27, 03 cze 2012

Do góry
Bukszpan przed cięciem

W trakcie

i po

Jeszcze jedno cięcie w tym sezonie i będzie cymuś glanz prawie jak z Ikea tylko, że zakupiony za 8 zł
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:24, 03 cze 2012

Do góry
Zamiasta wieczorem za chwilę będzie sprawozdanie z kulkowania bukszpanów. Dłuuugi spacer z Tytusem do parku odwołany bo leje... Na szczęście ogród lubi deszcz Tytus niekoniecznie...
Przed deszczem akcja cięcia. Usunęłam ze stelaża Tchibo cienki drucik i był idealny do kształtowania moich bukszpanow z plantacji.
Tak wygląda stelaż po usunięciu drucików.

A tak przy bukszpanie

I tylko sekatorkiem wszystko co ponad stelaż wystawało ciachałam

I przy okazji jeszcze muszę zaatakować miodunkę bo mi się po wszystkich bukszpanach z plantacji rozpanoszyła...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:21, 03 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poobserwowałam poczytałam i wędzarka także mi się spodobała, niesamowita

Danusiu baaaardzo mi miło, że znalazłaś czas aby wpaść na chwilę
Wędzarkę wypróbujesz już za 3 tygodnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:48, 03 cze 2012

Do góry
Zapraszam wieczorkiem na fotorelację z wykorzystania szablonów tchibo do formowania kul. Znalazłam patent!!! Zrobiłam sporo fotek więc może będą pomocne
Wracam do pracy po obiedzie
Żurawki w prezencie otrzymane wczoraj i powojnik posadzone
Ogród Magdalenka 15:46, 03 cze 2012

Do góry
Madzia zapraszam wieczorem na pierwszą fotorelację z cięcia do mnie. Dwa bukszpany zakulkowalam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:44, 03 cze 2012

Do góry
Danusiu jak to??? Trawnik nie zadeptany??? rośliny nie oszabrowane???
Żartowalam Przepięknie, brakuje słów aby określić w jaki zachwyt nieustannie mnei wporwadza Twoj ogród. Jedno jest pewne w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy!!!!
A ściany wodne chronosa cuuuuudne!!!
Rajski ogród Ani 12:52, 03 cze 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu witaj po przerwie, wypoczęłaś??? Nie wracałaś przez Wrocław???
Marzenko wracałam przez Wrocław ale tak jak przy przyjeździe miałam mało czasu na przesiadkę i jeszcze ten okropny bałagan informacyjny, gdzie nikt nic nie wiedział, nie działały tablice informacyjne, a osoby w informacji nie były w stanie udzielić wyczerpujących informacji, trzeba było stać i wsłuchiwać się w informacje z głośników a to wszystko dlatego, że zaplanowano uroczyste otwarcie dworca na 1 czerwca o czym wyczytałam wczoraj w necie, i wszyscy myli i sprzątali okolice dworca, nawet pucowano bankomaty, ale nie miał kto wyzbierać papierów i śmieci na terenie ogrodzonym dworca, myślałam, że spodziewają się wielkiej inspekcji sanitarnej, nie pomyślałam o otwarciu, bo w tunelach i na peronach była jeszcze totalna rozwałka.

No tak Aniu trafiłaś na straszny rozgardiasz Mój kolega rementował dworzec to wiem co się tam działo. Mieli strasznie dużo problemów na etapie renowacji, bo plany niemieckie i polskie jakoś mało adekwatne do rzeczywistości były Ledwo zdążyli bo deadline mieli na 31.05
Ale mam nadzieję, że spodobała Ci się chluba naszego miasta??? Dworzec PKP w nowym wydaniu???
Mój kawałek raju 12:49, 03 cze 2012

Do góry
Aniu z przyjemnością oglądałam Cię na zdjęciach u Danusi i powiem szok jestem baaardzo mile zaskoczona. Ze zdjęć tryska energia!!!! I jesteś kobietka z jajem a stylizacja zajefajna!!
Rajski ogród Ani 12:39, 03 cze 2012

Do góry
Aniu witaj po przerwie, wypoczęłaś??? Nie wracałaś przez Wrocław???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:36, 03 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

I z dużym wyprzedzeniem można lot z oltexpress za 99 zł do Wroclawia zarezerwować !!!

Szukałam ..i nici z tego..... bo najtańsze są dużo droższe..i nie latają w sobotę i niedzielę...

Ania ale jak Ciebie znam to samochodem bez GPS też dojedziesz, w sobotę do Pszczółki a w niedziele do nas
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:36, 03 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)

ale Wam fajnie z tym zjazdem
Marzenko - zazdroszczę wędzareczki, a jeszcze bardziej M, ktoremu chce się to robić Ja uwielbiam wędzone ryby!

Ania zapraszamy, Hania o ile mi wiadomo się wybiera pociągiem !!!

Marzenko - ja sama to wsiadam i jadę, no ale są jeszcze moje maluchy...

Aniu no tak, to jest problem. Trzeba spotkanie w Wielkopolsce zrobić abys miala bliżej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies