Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:31, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozostałam przy czystej zieleni i bieli

Piękne i eleganckie wnętrza! Lubię stonowane kolory i delikatne ozdoby.
Gwiazdki drewniane i u mnie w tym roku goszczą
Pozdrawiam Danuś.
Skąpana w słońcu 20:29, 11 gru 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Tak sobie myślę, że roślinki jednak mnie lubią.
Dla porównania rabatka zakładana w tamtym roku. Tak wyglądała na początku sierpnia w tamtym roku

A tak w tym roku to samo miejsce

oj lubią Cię, lubią zmiana niesamowita
Do raju daleko - u Ewy 20:27, 11 gru 2015

Do góry
Moja naleweczka bożonarodzeniowa
Ogród z pergolą 20:21, 11 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

to mnie przekonuje do zakupu również chopina może do przedogródka? z jakąś taka delikatna trawką...

Jak chcesz kule zostaw, będzie potem jak u Borbetki.

Ale miedzy nie, koniecznie coś dosadź. Jakieś niezawysokie trawy ozdobne, żeby przełamały tą "twardość" kul.
Może jakieś byliny się zmieszczą: rozchodniki, liliowce.
Ciastkarnia 20:19, 11 gru 2015

Do góry
Makaroniki kokosowo-orzechowe

4 bialka,
300 g cukru,
150 g mielonych orzechow,
200 g platkow kokosowach,
okragle oplatki.
Bialka ubic na gesta piane, powoli dodawac cukier, wsypac platki i orzeczy i powoli wymieszac lyzka. nakladac na oplatki lyzeczka.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:14, 11 gru 2015

Do góry
melduje, ze kolejna porcja ciastek upieczona

Ciasto na nastepne wlasnie sie chlodzi
Puste pole z wysepką kwiatową 20:04, 11 gru 2015

Do góry
Elu, tak bym przycięła pędy winorośli. Ten pęd z krzyżykiem można przygiąć do poziomu i podwiązać do siatki. Oczywiście że to może nie wystarczyć, ale nie mam pełnego obrazu krzewu.

Ps. link się nie otworzył, ale ja chyba wcześniej ten filmik widziałam.
Mój ogród pod górkę... 19:52, 11 gru 2015

Do góry
I ośmielę się pokazać moją pierzastą choinkę

Mój 4 arowy azyl... 19:52, 11 gru 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kręcone przez maszynkę robi czasem moja mama, bo ja już nie mam takiej maszynki. Też je lubimy.
A wianka adwentowego też nie masz? Ja będę robić w sobotę, spóźniony nieco>

Nie mam adwentowego wianka. Kiedyś wieszałam w mieszkaniu, ale dałam go córce. U niej na drzwiach lepiej się prezentuje.

Ogród z pergolą 19:39, 11 gru 2015

Do góry
Wybacz ale ja nie lubię tego zabiegu sadzenia czegoś zaraz przy brzegu kostki Nie ma jak tam wejść bezpośrednio z chodnika bo jest wąska rabata Jak te żywotniki podrosną zasłonią wszystko Piękny trawnik przylegający do podjazdu zachęca by wejść na niego i podziwiać piękne rabaty przy ogrodzeniu z bliska

Ogród z pergolą 19:34, 11 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

... a nie chciałabyś tej skarpy wokół tarasu wypoziomować poprzez zrobienie tarasów Ziemia nie będzie się obsuwać i będą idealnie pasować do stylu ogrodu
Osobiście odradzam miłorząb zapewne Mariken Poza ładnym kolorem jesienią nic ciekawego jak dla mnie
Jeśli chcesz użyć traw do obsadzenia polecam jedną góra dwie odmiany Wieksza ilość gatunków wprowadzi chaos ... no chyba że taki masz zamiar
Nie przepadam za różami w czerwonym kolorze Zdecydowanie wolę szlachetną biel, róż też jest urokliwy
Wśród traw i róż musisz użyć bylin tak by jedne przekwitały a drugie przejmowały pałeczkę Ja ograniczyłbym się tu też do paru dmian ale w dużych ilościach
... tak sobie tylko głośno myślę

Przemek juz wcześniej bogdzia i jazzy proponowały mi podzielenie w taki sposób skarp i właśnie dumałam jak podzielić ta część po drugiej stronie schodów a Ty mi tu ładnie wszystko rozrysowałeś dzieki! myślisz zeby doł tez zrobić z palisadek jak schody i obrzeża tarasu?bo to środkowe piętro to bym napewno zrobiła z tych palisadek
te kółka to miejsca w których proponujesz trawy i róże? a reszta co?kora?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:25, 11 gru 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

która gazete mam kupić

MAM OGRÓD nr styczniowy
Ale mi miło

Ogród z pergolą 19:24, 11 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
https://www.pinterest.com/pin/270004940136191225/https://www.pinterest.com/pin/428264245795802249/

to mnie przekonuje do zakupu również chopina może do przedogródka? z jakąś taka delikatna trawką...
Ogród z pergolą 19:24, 11 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

... a nie chciałabyś tej skarpy wokół tarasu wypoziomować poprzez zrobienie tarasów Ziemia nie będzie się obsuwać i będą idealnie pasować do stylu ogrodu
Osobiście odradzam miłorząb zapewne Mariken Poza ładnym kolorem jesienią nic ciekawego jak dla mnie
Jeśli chcesz użyć traw do obsadzenia polecam jedną góra dwie odmiany Wieksza ilość gatunków wprowadzi chaos ... no chyba że taki masz zamiar
Nie przepadam za różami w czerwonym kolorze Zdecydowanie wolę szlachetną biel, róż też jest urokliwy
Wśród traw i róż musisz użyć bylin tak by jedne przekwitały a drugie przejmowały pałeczkę Ja ograniczyłbym się tu też do paru dmian ale w dużych ilościach

Poza tym, że lubię Marikeny to ze wszystkim się zgadzam.
Ogród z pergolą 19:22, 11 gru 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

ja bym tak wolała

i koniecznie drzewo
Ogród z pergolą 19:20, 11 gru 2015

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:17, 11 gru 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
I choć kwiaty zimy wskazują porę roku...

To wokoło wiosennie - wschodzą żonkile...

I dzięcioł stuka... - ten to nawet porwał orzecha

U mnie wychodzą hiacynty. Ślicznie kwitnie Ci ciemierniki. Moje jeszcze niestety nie kwitną.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:16, 11 gru 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
moje domki musze i tu wstawic, bo na dekoratorski watek nie wszscy zagladaja

fantasycznie to wygląda
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:16, 11 gru 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

moja znajoma ma bardzo podobną
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:14, 11 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochana nic się nie pochwaliłaś a tu całe cztery strony gazecie Twojego ogrodu ....poznałam po japończyku od strzała i Daria w domku super , a Ciebie bym nie poznała
Jeszcze nie czytałam , ale fotki super. Jeszcze raz gratuluję

Ha już przeczytałam od deski do deski zachwycił ich Wasz ogród........czemu nie dziwi mnie to wcale

Jakoś tak wyszło, dopóki nie zobaczysz tego na własne oczy lepiej milczeć
Japoniec z lustrem to faktycznie mój znak rozpoznawczy
Fotka ze mna była z 2008r, taka ładna z dziećmi ... niestety dzieciaki wycieli i tylko ja zostałam. A była taka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies