Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 09:14, 30 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Poza wiankami na drzwiach wisialy u mnie w ubieglym roku dwa wianki na skrzydla bramy.a ze byly swierkowe juz ich nie ma wiec w tym roku zastapia je wianki z szyszek ale wtroche unowoczesnionej formie ale w mojej swiatecznej kolorystyce bieli i zieleni. Te wianki musza byc dosc skromne by nie konkurowaly z glownym wiankiem na drzwiach,ktory jest bardzo bogaty.
Pierwszy wianek gotowy, drugi tez tylko farby zabraklo na razie wisi na kominku.

Bardzo dziekuje iwce za piekne duze szyszki,ktore mi wyslala i ktorych tu uzylam

Ho, ho proszę Pani! Delikatność i prostota w eleganckim wydaniu. Ślicznie Asiu
Moja działka na Dębowym Lesie 09:13, 30 lis 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak oczka ma piękne, niebieściuchne
Ja my wszyscy do pokolenia dziadków - niebieskie
Także pasuje jak ulał do naszej rodziny.
Teraz ulubionym zajęciem Fiony to jest wylegiwanie sie przed kominkiem- piecuch jeden
rozbroiła mnie ta fotka Fiona urocza
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:03, 30 lis 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Ale piękna, jak gdzieś na wiosnę taką spotkam na pewno kupię. Rety tylko gdzie ja ją wcisnę, no i przypomniało mi się, że jeszcze mam 2 dalie do wykopania.

Ja ją kupiłam 2 lata temu, ale w tym roku też widziałam w marketowych ofertach. Tę dalię też dopiero co wykopałam, kwitła niezmordowanie do końca, to najlepiej kwitnąca u mnie dalia.
W zielonej aptece 08:58, 30 lis 2015

Do góry
Filomeno, dzięki kompostom mój piaseczek stał się ziemią ogrodową całkiem niezłą.Wykorzystuję go do sadzenia wszystkich roślin bez wyjątku, również warzyw, więc w tym roku po raz pierwszy miałam piękną cebulę.
Anabelki są całkiem przyzwoicie sztywne od kiedy zaczęłam je przycinać wiosną na 2 oczka od ziemi. Obwiązuję je potem tylko raz lub dwa razy sznurkiem, to wszystko, wymagają zatem mniej pielęgnacji niż inne hortensje.
Podwiązuję je w takiej fazie jak poniżej, czasami w tyle wbijam pręt, patyk i tyle.
Niebieską azalię kupiłam w casto jako NN , aktualnie jest dość spora, miałam dwie, ale jedna zmarzła, miała bardziej przewiewne stanowisko, postaram się z tej zrobić odkłady, to działa. Ukorzeniłam tak rododendron, przygięłam do ziemii pęd, przycisnęłam i przykopałam, po roku odcięłam od matecznej rośliny, żyje już jako singel. Zdjęcie usunę jak obejrzysz.
Kamienny ogród patykiem malowany 08:55, 30 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)
Wczoraj jeszcze było tak....woda zamarzła....rośliny się zwinęły... i jakoś smutno się zrobiło...

Ty nie masz ogrodu, Ty masz park... Przepieknie u Ciebie Smutku jakos dojrzec nie moge

Sprzeczność w ogrodzie 08:50, 30 lis 2015

Do góry
Jana napisał(a)
teraz niestety te, które są widoczne po lewej stronie..tych mi mniej żal bo chorują, ale tak pusto się zrobi że muszę coś tam wymyśleć

Bedziesz miala mnostwo wolnego miejsca na nowe drzewa Moze ambrowca jakiegos sobie posadzisz? Albo judaszowca? Albo pieknie pachnacy grujecznik? Tylko wybierac

Przyjazny ogród 23:30, 29 lis 2015

Do góry
Nie ma to jak kopniak od Małej Mi ...mam nadzieję, że mnie odwiedzi w przyszłym roku, ale oficjalnie muszę Anię zaproszić

Zarys rabat już masz i to jest jak dla mnie ideał...wyostrzona oś widokowa, światło i dal w ogrodzie

reszta to tylko musi zaczekać do wiosny
Pozdrawiam Mariusz
Kiedyś będzie tu ogród 23:22, 29 lis 2015

Do góry
Filomena napisał(a)
O! tu polowanie i jakie udane
drążę temat derenia, w wolnej chwili może jakieś Twoje wynurzenia? ze zdjęciami? Bo w szkółkach leśnych jest ich dużo, dają też u nas sadzoneczki za makulaturę - taka akcja raz w roku brać czy odpuścić oto jest pytanie

Dla mnie dereń to piękne drzewko nawet jak nie owocuję i warto je mieć. Ale Mariusz jest specem w tym temacie to najlepiej doradzi.

ag_zie napisał(a)
Łosie!!! U nas nie ma hmmm... Może i są ale te za kierownicą

W nas takich na czterech nóżkach jest sporo. Za kierownicą to w okolicy barany królują...

Bogdzia napisał(a)
Nie narzekaj dziecioły zielone i zielono-siwe są płochliwe. Mnie sie udało tylko raz zrobic tylko jedno zdjecie.

To nie narzekanie, to spostrzeżenia.Jakiś mały, kompaktowy aparat by się przydał w kieszeni, bo wiele ujęć umyka.

Agania napisał(a)

Tych śliczności brakuje mi w ogrodzie, nie chcą się u mnie zadomowić, w glinie nie lubią rosnąć

Ja się zaopatruję w ziarna dla ptaków tutaj
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=90086&us_id=12657011
och te ptaszęta i twój obiektyw i sama Ty...podziwiam Cię za wytrwałaość, sprzedali mi klona, uprosiłam ich jeszcze, bo wszystkie drzewa już wyniesione i handel zamknięty...wiosną będę polować na różowego, odnaleźli dla mnie zielonokorego
Pozdrawiam Aniu

Agato klonika widziałam, cudny. Mam nadzieję, że upoluję również. I może wiosną złoże zamówienie u ciebie na różowego jeśli się zgodzisz.
Co do ziaren dla ptaków to ja kupuję u pana na targu, który sprzedaje na kg różności. Ja biorę słonecznik, do tego trochę prosa i kukurydzy. U mnie po wielu próbach to najlepszy zastaw. Na miejscu mam i odchodzą koszty wysyłki. Dzisiaj kupiłam 10 kg, na jakiś czas starczy.

Podwórkowa rehabilitacja 23:19, 29 lis 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Spacerki z kijkami póki nie ma lodu na chodnikach uskuteczniam polecam, choć Ty chodzisz na spacerki z tego co wiem

Chodzę . Poprawia mi się wtedy humor . Sporadycznie też biegam, ale wolę spacery.
Dziękuję za bukiet kosmosów . To takie wdzięczne kwiatuszki.
Życie w wiejskim ogrodzie 23:17, 29 lis 2015

Do góry
Ja już od jutra też zaczynam czas na przygotowywanie Świąt, w piątek wieszaliśmy nowe karnisze, super są, bo kosztowały 1000 siaka, na dwa wyjścia tarasowe, ale dopiero mam zasłony, a firanek nie mam, spoko będą w przyszym roku...za to mam kupiony stojak pod żywą choinkę .....Twoje gwiazdy i zasłony- firany wow
Przyjazny ogród 23:04, 29 lis 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Na koniec relacji trawy i astry.

Super focia..
obejrzałam wspominki... i zatęskniłam za ciepełkiem.
Sprzeczność w ogrodzie 23:03, 29 lis 2015

Do góry
kilka wiosennych fotek na poprawę humoru
Kamienny ogród patykiem malowany 22:54, 29 lis 2015

Do góry
Wczoraj jeszcze było tak....woda zamarzła....rośliny się zwinęły... i jakoś smutno się zrobiło...

Mglisty poranek....

Widać, że jeszcze mnóstwo roboty zostało....ale w przyszłym tygodniu cieplej

Sprzeczność w ogrodzie 22:54, 29 lis 2015

Do góry
teraz niestety te, które są widoczne po lewej stronie..tych mi mniej żal bo chorują, ale tak pusto się zrobi że muszę coś tam wymyśleć
Kamienny ogród patykiem malowany 22:49, 29 lis 2015

Do góry
Pierwsi goście w moim karmniku i pierwsza radość

Sikora bogatka i sikora szarytka - uboga

Trochę nieostre ale latały jak w ukropie i nie mogłam nadążyć....

Sikora bogatka i sójka

Na koniec sójka-pasibrzuch, wyjadła wszystko i towarzystwo się rozeszło...
Sprzeczność w ogrodzie 22:49, 29 lis 2015

Do góry
mój świerk widoczny na zdjęciu po prawej stronie (ogołocony zresztą przez elektryków ostatnio ) od wczoraj jest już tylko wspomnieniem, kiedy wróciłam dziś rano z pracy jego już nie było ....w przyszłym tygodniu idą kolejne.....szkoda
Ranczo Edy 22:36, 29 lis 2015

Do góry
tak tak Hanusia Lencia miała maraton od czwartku a w sobotę w domciu u taty zakończyła hi hi buziaki i spokojnej nocki

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:34, 29 lis 2015

Do góry
fotka z ich profilu na fb.
Mój 4 arowy azyl... 22:20, 29 lis 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Basiu, dawno u Ciebie nie byłam więc nadrabiam zaległości. Moje ciemierniki jeszcze nie kwitną. W tym roku wiosną je przesadzałam to może strajkują
Pozdrawiam Basiu

Ewo, tydzień przerwy miałam i dlatego dopiero dziś na Twój post odpisuję.
Gdzieś wyczytałam, że ciemierniki nie lubią przesadzania, ale młode egzemplarze dobrze sobie radzą. Jak się zadomowi, to zakwitnie.
U mnie tylko ten tak wcześnie kwitnie, pozostałe dużo później. Ciekawa jestem, czy ciemiernik, którego dostałam od Gabrysi zakwitnie. Bardzo się rozrósł, czas więc najwyższy, aby pochwalił się swoimi kwiatami. Na razie paków nie widzę.

Kwitnące skarpy 22:14, 29 lis 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

[
Wianek bardzo piękny. Musiałam poprawić post gdyż zwariowała mi klawiatura. Wypatrzyłam w tle na zdjęciu coś, co ma u góry ptaszka. Takiego samego mam u siebie, ale nie wiem czym była reszta do niego, bo tylko górę posiadam...tego coś...Daj zdjęcie całości...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies