Irenko pewnie powinnam się jeszcze oszczedzac szczególnie ze wciąz nie mam okularów a bez nich to zadne patrzenie . Wieczorem bolą mnie oczy ale w dzień na troszke zaglądam.Buziaki.
Ania i Jankosia. Dom bez firanek to dom w remoncie.Za stara juz jestem na nowe mody a firanki zawsze można odsłonic by się napatrzec i tak własnie mam od kilku dni.Buziaki dla Was.
Wszystkim pozostałym dziekuję za wpisy. Większosc odwiedziłam w Waszych watkach , do pozostałych mam nadzieję zajrzec.Pozdrówka serdeczne dla Was.
Znowu natrzaskałam nieprzyzwoitą ilość zdjęć. Strach pomyśleć co by było, gdybym miała większy ogród . No, ale kiedy cieszyć się tymi kolorami, jeśli nie teraz... " target="_blank" rel="nofollow">https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/99/990308/original.JPG[/img]
Studiuje odmiany Zakupy może wiosną... Jak zdąże coś wybrać Przez zimę planuje wycinkę 4-5 wierzb. Zostaną dwie... i dwa jesiony.
Oprócz tych odmianowych, które pokazałam, mam też kilka takich NN. Poza tym rosną u mnie już dwa z bordowymi liśćmi, ale nie pamiętam odmiany, tylko malutkie . Klonom u mnie dobrze
To tak jak ja
Iglaste jakoś marnie u mnie rosną.
Mam (nie licząc tego co przed domem):
2 świerki conica
sosnę himalajską
sosnę czarną
jodłę koreańską
jodłe górską "compacta"
jodła koreańska 'Silberlocke'
2 kosodrzewiny
2 cyprysiki
metasekwoje chińską
ps. i jeszcze przypomniało mi się, że jeszcze jalowiec hortsman
Miałam wiecej, ale albo nornicę podgryzły, albo sarny zjadły, albo chorowały i wywaliłam.
Dobrze, że piszesz Gdybym się zdecydowała to tylko dla pokroju i tego wrażenia Na razie czuję się zniechęcona
Szkoda tylko, że zimno i deszczowo, a róże czekają do posadzenia
Wysiała się rutewka. Ciekawe czy coś z tego będzie...
Kurczę Kobieto, jak ci się udało stworzyć taki piękny ogród mając takich gości? Jakiś pakt o nieagresji z nimi zawarłaś? Paśniki gdzieś w rabatkach chowasz? Kurczę, przy bylinach ten gość stoi- może w tą stronę trzeba iść i wtedy drzewek nie ruszą. Moniko zdradź tajemnicę, bo u mnie robią pogrom.
Dzień dobry wszystkim
A widzisz więc jednak masz jakiś "dar"
To ja też się pochwale do maleństw nie mam cierpliwości wole "większe" rzeczy pokaże Wam kącik małego, malowałam i meble robiłam (półki i łóżko) :
Twarze zamazane bo to nie ja na zdjęciach a czyjś nie będę wrzucać
Ale muszę pomyśleć nad jakąś zmianą bo puchatek już nie bardzo pasuje
Także jak chodzi o wykończenia w domu to ja rządzę
hej hej
dwa tygodnie deszczu mżawki i zimna zniechęcają bardzo
wczoraj udało mi się uciąć jedynie kilka uschniętych gałązek i przekwitniętych kwiatów
podobno jutro ma być ładnie to może wreszcie ogarnę resztę przed zimą
a przez zimę do zaplanowania nowa rabata - to znaczy przerobienie starej
i tutaj prośba o pomoc
rabata do przerobienia ma 17 m długości
szerokość na razie jakiś 1,20
do poszerzenia na ok 2 metry
do pozostawienia berberys świerk, 3 hakuro i bez - stary mojej babci
reszta do ogarnięcia
a rośnie na niej wszystko
mam nadzieję że pomożecie