Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:21, 22 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Dziękuję bardzo jutro będę robić jak moje dziewczynki zobaczyły zdjęcie to życia nie mam

Aga i jak pieczenie ???

moje ogrodowe doniczki z rojnikami

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:18, 22 paź 2015

Do góry
i dzieki Lindsay ciemerniki w promocji

i troche koloru jak juz weszłam po kwiotki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:16, 22 paź 2015

Do góry
mikro miskant yuka jima zrobił się bordowy

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:16, 22 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

U nas ostatnio też nie są straszne. Ale bywają malownicze Pierwsza moja zima w tym miejscu - era przedogrodowa

Pieknie i bardzo malowniczo... Moja pierwsza zima w nowym domu, druga chyba nawet tez, rowniez taka byla Wtedy tez jeszcze nie bylam zainteresowana ogrodem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:15, 22 paź 2015

Do góry
Ogród komórką ale chciałam pokazac że prawie nie jesienny..gdyby nie żółte funkie, grujeczniki i brzozy to jeszcze cały zielony, grusze zielone,wisnie zielone,dereń zielony, jarzmianka i werbena kwitnie, szałwia i przetacznik tez

nawet po deszczu lezy ale kwitnie krwawnik
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:14, 22 paź 2015

Do góry
Monic napisał(a)
Miro, Twoja purpurowa angielka bez imienia to prawdopodobnie Othello.

Moniko jak miło że jesteś - gdzieś można zobaczyć zdjęcia z Twojego ogrodu?

dziękuję za rozszyfrowanie - tak to chyba Othello - czytałam opisy i się zgadza - ogólnie krzak marny a kwiat i zapach cudny

własnie muszę ją przesadzić
Komendówka 20:12, 22 paź 2015

Do góry
Byłam, cały wątek ogarnęłam. Musiałam do początku wątku się cofnąć. Podziwiałam pieski, motylki i tworzenie brzozowego gaiku. Zdrowia życzę, bo czytam, że jesteś po przejściach. Zdrowia Tobie i najbliższym.

Takie rzadkie bywanie w ogrodzie ma dobre i złe strony. Złe, bo ;podczas bytności za dużo do ogarnięcia za jednym razem, a dobre? Widać zmiany w rośnięciu i kwitnięciu, a to cieszy najbardziej.

Już jutro piąteczek! Kwiatka zostawiam.

Wymienię :) 20:09, 22 paź 2015

Do góry
Hej
Chętnie wymienię cebulki mieczyków około 100 szt czerwonych i 100 szt zielonych

Kiedyś będzie tu ogród 20:05, 22 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja tu nic śmiesznego nie widzę
Brzozki tak szybko rosną ze chwila moment i bedą wielkie
Ale bym sie cieszyła mając taki duży teren do obsadzenia drzewami

Brzozki są piękne nie tylko zwykle, są jeszcze żółte i purpurowe, są gracilis...
Jarzębinki rożne malownicze..
Klony kolorowe...
Sosny zwykle które można formowac
Ach żałuje ze mi się to wszystko nie zmieści ...

Urosną Kasiu, urosną. Ale tak chciałoby się od razu duże. Dojdą jeszcze inne drzewa nie wiem czy brzózki, ale napewno jarzębinki różne malownicze, klony kolorowe, sosny zwykłe i te mniej .... Pozdrawiam.

Agania napisał(a)

Kolorki prawdziwie jesienne, a takie widoki i takie super zdjecia uwielbiam

Jabłonka cudo

Wieeesz, u mnie 3-chłopa kopało i czyścili poletko pod warzywnik i co perz się dalej panoszy...muszę saama...dobrze Cię rozumiem, szybko się nie da....a pokażesz stawowe zmagania...proszę?

...który to sprzedawca tak namieszał z tymi miskantami

Agato kolorków niestety mało w tym roku, po mrozach jakie przeszły większość drzew zgubiła liście. Ale niektóre, jak np dębaki u mnie przebarwiły się na złoto jak nigdy wcześniej. Muszę jutro cyknąć fotkę. A ty nawet jabłonkę wypatrzyłaś na zdjęciu. To część mojego sadku.
Co do zmagań stawowych to poszłam zrobić fotkę i tak na klęczkach, żeby kąt brzegu złapać, dopatrzyłam się zmasowanego ataku jakiegoś dziadostwa. Ze złości zielsko wzięłam, ale fotki stawu w końcu nie pstryknęłam. Ale poprawię się. Ale może Agato wiesz co to za świństwo? Jest tego dziesiątki. Małe toto, a korzeń ma wieeeelki.

Co do miskantów to narazie nie udzielę odpowiedzi, wysłałam maila do sprzedawcy. Zobaczę jaką dostanę odpowiedź. Nie chcę nikogo oskarżać, być może niesłusznie.

Malgosik napisał(a)
widzę, ze brzozy to tak na gęsto posadziłaś
kolory masz piękne w ogrodzie
jesień ma swój urok

Małgosiu wydaje mi się, że to kwestia ujęcia. Nie są gęsto, tak ok. 1,2- 1,8 od siebie. A może jednak za ciasno będą mieć?

Ogrodowe przygody 19:54, 22 paź 2015

Do góry
claudia

jak dobrze że zrobiłam wiele zdjęć
Mój mały ogródeczek :) 19:53, 22 paź 2015

Do góry
A umnie jeszcze margaretka rozkwita

i zapraszam na rogaliczki jeszcze cieplutkie

kicius pilnował piekarnika
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:53, 22 paź 2015

Do góry
Kupiłem odmiane Nigra śliw wiśniowych.
Wiosną po zakupie wyglądały tak:

Jak dla mnie były mało gęste i obciąłem wszystkie gałązki na długośc 10/15 centymetrów. Po tym zabiegu podziwiałem swoją głupotę i przez miesiąc z niepokojem spoglądałem co z tego będzie

Jednak obcięcie było strzałem w dziesiątkę i śliwy utworzyły idealnie gęste i równe korony.
Zdjęć innych nie mam bo drzewka docelowo mają zasłonić pewien widok, którego nie uwieczniam. W przyszłym roku już ładnie przysłonią część niechcianych widoków

Mam nadzieję, że miskanty w przyszłym roku będą znacznie wyższe i wyrównają proporcje całości
Ja i mój ogródek, a może ogród 19:53, 22 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a ten może powędruje do sypialni, choć synuś już na nim rękę kładzie

I ty się nazywasz antytalenciem? przeciez to piękne i jakie pracochłonne ! Te konie są zajebiste!!!
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:51, 22 paź 2015

Do góry
Pracy w ogrodzie stale masa, ile zrobi się teraz to zawsze wiosną mniej, choć praca jest różniasta.
Dziś część donic posprzątałam, coś wsadziłam nowego do części, pelargonie w doniczkach stoją po garażem, to co wykopane się suszy no a liście to stały repertuar a i cebule które się nie chcą skończyć też .

Na dodatek przyszły róże

po raz pierwszy zamawiałam gdzie indziej i przyszły ładnie zapakowane, ale były związane razem i włożone do torebki- korzenie nie były zabezpieczone osobno jak dotychczas miałam,
W każdym razie korzenie były wilgotne i nie zdłamszone to może lepiej, są dość długie i sadzonki chyba ladne. Ale jedna mnie niepokoi - to ta po prawej stronie, grube korzenie główne ale mało korzonków

[img
Ogrodowe przygody 19:49, 22 paź 2015

Do góry
exotic empor

minuet doll

double appeldorn
Ogrodowe przygody 19:43, 22 paź 2015

Do góry
mata hari queen of night

american beauty

flaming flag
Kiedyś będzie tu ogród 19:41, 22 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I Ty kobieto na mnie nie krzyczysz, że do Ciebie nie zajrzałam!!!
Poczytałam całości obejrzałam wszystko Plany masz super, działka wielkości mojej czyli mierzymy się z tym samym areałem Brzozy nawet mamy tej samej wielkości
Mój eM też chciał staw robić, ale plan upadł bo jedyne miejsce gdzie mógłby go zrobić mieści się w pasie zieleni i zgody nie dostanie w życiu, a więc zdecydowaliśmy się na malutkie oczko w przydomowym - na razie w tym miejscu jest czasowo oczko z balii i na adaptacje istniejącego rowu na mini rzeczkę z wodospadzikami, ale muszę się do Gminy przelecieć bo niby zgodę od nich miałam , a coś tam się teraz z przepisami pozmieniało i nie wiem na ile jest aktualne to co było uzgodnione

A pro po ogrodzenia przed sarnami i zającami my ogrodziliśmy całość siatką leśną na łatach pomalowanych folią w płynie i wkopanych w ziemię....przed sarnami chroni w 100% Zając przedostaje się tylko jeden , o którym więcej i dlaczego jest w moim wątku, a bażanty nic sobie z takiego ogrodzenia nie robią poza tym , że się czują bezpieczniej i gniazdują na naszej działce w łące kwietnej i na działce nocują
Zaznaczam do obserwacji

Witaj Sylwio. Areał podobny, tylko efekty inne. No, brzozy podobnej wielkości.
Co do urzędów, papierków itp to lepiej już się nie wypowiadam, bo słów szkoda. Jak człek ma się połapać, jak sami urzędnicy się gubią.
Co do ogrodzenia to chyba nie ma szans nawet na siatkę leśną. Przy kilkuset metrach nawet najtańszy materiał to koszt. A w kieszeni pusto.
Ale bardzo mnie pocieszyłaś co do bażantów.

Iwk4 napisał(a)
Przybliżyłam sobie Aniu na telefonie i drzewka widzę. Szybciutko ci urosną. A sąsiadowi pożycz lornetkę. Miłego dnia.

Iwonko czasami sąsiad im mniej widzi tym lepiej. Pozdrawiam.

Iwk4 napisał(a)

Aniu, twój miskant wygląda jak mój Gracilimus. Na 90% to on.
Ironia losu. Ty chciałaś kwitnącego - masz gracka. Inni chcieli gracki- mają graizelle, hi, hi

Iwonko toś mnie pocieszyła. A kto miał wpadkę w drugą stronę? Ty?
Ogrodowe przygody 19:41, 22 paź 2015

Do góry
z wiosny biedronkowe
upstar

princes irene

lady elegant

mickey mouse

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:39, 22 paź 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Przepiękne...!
Zdjęcie..Ale i zima też!
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:28, 22 paź 2015

Do góry
Nie wiem od czego zacząć, więc może od fotek które dziś zrobiłam bo jesień ucieka i kolory też a jest cudnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies