Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:00, 18 lis 2015

Do góry
Dzisiejsze popołudnie, bardzo wietrznie i tak jakoś zimowo

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:50, 18 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
NO kochana zmiany przy altanie Ci się tak łatwo nie upieką .....pokazuj ale już

mało mam czasu na pisanie, a tu opis potrzebny
Nie wiele widać zmian bo tu pełno krzaków i bylin zmieniło swoje miejsce - byliny wyciełam a krzaki sa bez liści.Dlatego dołączę painta
Tu poprzedni widok wiem że nie widać więc pod spodem wklejam poprawkę na paincie - nie sadziłam dorodnych roślin.

Pojawiło się sporo dereni z czerwonymi pędami - w przyszłym roku powinny być juz widoczne, zamiast wierzby jest niewidoczna teraz jabłonka Ola, a obok niej ogniki o czerwonych kulkach. Doszła jeszcze kulka złota (żywotnik i teraz są 3) trawky - rozplenice i jest tu sporo krzewuszek - 3 miniaturki Minior Black [po lewej, a po prawej jest bordowa aleksandrina, żółta Olimpiade i bordo Purpurea nana. Zapraszam na wiosnę, teraz nie widać - ja widzę co najwyżej na naszkicowanym (tego nie wkejam ) projekcie
Typografia ogrodu 16:38, 18 lis 2015

Do góry
A jaka była średnica tego podkladu słomianego ?
nawigatorka napisał(a)
Dla ren
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:31, 18 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na pierniki przyszlam

Kamienny ogród patykiem malowany 16:29, 18 lis 2015

Do góry

Begonia, którą miałam wykopać i rozchodnik

Wawrzynek i wierzbowe kotki.
Kamienny ogród patykiem malowany 16:26, 18 lis 2015

Do góry

Azalia ma już wielkie pąki, a Tawlina się zazieleniła

Świeże listeczki u Penstemona, a Wilczomlecz kiełkuje.
Kamienny ogród patykiem malowany 16:22, 18 lis 2015

Do góry
Proponuję dziś odpocząć od kompostowników, rododendronów i całej reszty.
Pokażę Wam dzisiejszą wiosnę - drugą w tym roku.

Szafirek się już pokazał, a biedronka nadal nie śpi.

Ciemiernik zamierza kwitnąć, a pęcherznica wypuściła młode listki.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:15, 18 lis 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam mam problem z chryzantemami w ogrodzie są wysokie a od dołu brzydkie czym je zasłonić trawami rozplenicą lub ostnicą czy czyms zimozielonym?

Jest sporo sposobów, mozna zastosować te same tricki jak w układach z astrami. Popatrz na zdjęcia w galerii ale na pewno zastosuj trawy, dużo traw, ukryją brzydkie "doły" w chryzantemach. To sadzenie rządkami tutaj akurat nie jest najlepszym wyborem No i turzyce są za niskie. Może inne np. miskanty Morning Light?

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/316-astry-jesienne
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:08, 18 lis 2015

Do góry
MisiaBela napisał(a)
Pani Danusiu, od dłuższego czasu przyglądam się, jak pani pomaga innym, żeby mieli piękne ogrody i bardzo podobają mi sie pani pomysły i realizacje. Tym razem ja bardzo poproszę o pomoc w uporządkowaniu rabaty przed domem. Jest to rabata cienista - słońce tutaj jest tylko wczesnym rankiem (wystawa północno-wschodnia).
Bukszpany w doniczkach są tylko chwilowo tutaj postawione. Za hortensjami po lewej stronie jest laurowiśnia Etna, ten krzak po prawej to hortensja Great Star. Po prawej stronie mahonie, pierisy i jodła Piccolo.
Chciałabym tutaj dosadzić dwa rododendrony (po środku), ale boję się, że zrobi się jeszcze większy bałagan. Szczególnie po tej prawej stronie coś mi tu nie gra.
Patrząc na inne realizacje, pomyślałam, żeby może też wsadzić tutaj jakieś nieduże drzewo, które może zasłonić częściowo to wąskie okno.
Bardzo proszę o pomoc, co tutaj mogę wsadzić czy wysadzić, żeby to nabrało uporządkowanego wyglądu?

Tutaj potrzebujesz dużo mniej gatunków niż wymieniłaś. Moje kolory przejaskrawione, ale mniej więcej tak:

- drzewo kolumnowe na tle szerszej ściany. Następnie dwa jednakowe drzewka ale o pieńkach różnej wysokości.
Z okien wywal skrzynki, a zamiast poczochrańca postaw solidną donicę na podeście.

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:08, 18 lis 2015

Do góry
Coś dla ducha - dla rozświetlenia listopadowej szarugi.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:54, 18 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Ależ proszę
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-bezowy-z-rabarbarem-i-truskawkami

i na dokładkę fota..)

szacunek! slina mi kapie na klawiature
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:13, 18 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Mam taką piłkę właśnie, ale na razie jeszcze córka używa

Chciałam próbować w takiej gumowej do skakania, ale obawiałam się ze stracą kształt właśnie i odpuscilam.

żarówkę właśnie zalałam wczoraj, peknieta byla delikatnie wiec tasmą wzmocnilam, tak samo zrobilam z pekniętym kloszem

Pomysłowa i pracowita z Ciebie żabka
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:07, 18 lis 2015

Do góry
I jeszcze zające z mchu
Ranczo Edy 15:04, 18 lis 2015

Do góry
Trzymajcie się ciepło kochani niech wszyscy będą bezpieczni tam gdzie są

W miniformacie 14:59, 18 lis 2015

Do góry
Bea napisał(a)

Ja króciutko - wyrażam zachwyt.
W miniformacie 14:38, 18 lis 2015

Do góry
Bea napisał(a)

Jakie piękne są Katowice Tyle zieleni i te zielone ściany Super
Początki mojego ogródka. 14:29, 18 lis 2015

Do góry
U nas w Wielkopolsce strasznie wieje i pada deszcz ale udało mi sie zrobic zdjecia
Chryzantemy ogrodowe
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:26, 18 lis 2015

Do góry
dziewczyny, rurki na wykałaczce z pasków gazet się skręca, lakier do włosów jako forma i pleciemy Taki wianuszek bardzo łatwo zrobić, w necie dużo instrukcji, najlepiej jakiś filmik obejrzeć, bo słowami to trudno wyjaśnić

edit. wstawię moje plecionki

koszyczki na wino lub coś mocniejszego

kurki np. na chlebek

W oflisowym ogrodzie 14:21, 18 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
W ramach luzów może miałby ktoś ochotę coś zaproponować
to część przedogródka na której brakuje tła
Zastanawiam się czy nie dosadzić tu dwóch śliwy nigra a pomiędzy miskany graziella

Nutkajskiego zabierz stąd. Teraz jest malusi, ale kiedyś urosnie, a to wielkie drzewo jest. W szerokość też. Zresztą nutkajskie najlepiej wyglądają jako solitery. Nie pisz, że nie masz gdzie przesadzic, bo u mnie sie zmieścił, choc mam ogród o połowe mniejszy niż Ty

Bardzo mi sie podoba sposób wykorzystania kamieni na rabatach. Niby nie mój styl, a jednak podoba mi sie. Wracam do czytania.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:13, 18 lis 2015

Do góry
Basiu, Cieszy mnie Twój wpis, bo potwierdza moje przypuszczenia. A z tą umysłowa zdolnością to różnie może być w moim przypadku. Na szczęście też miałam dzieci gromadkę[4] i drugie tyle wyniańczyłam, to i tego obracania głowy na wszystkie potrzeby się naumiałam.

Wielbłądkiem też byłam, chociaż tego nie lubiłam, nawet mówiłam, że ja ciężarówka. W każdej ręce bagaż i dziecko na dokładkę.

Teraz już bagaży nie dźwigam, w ręce jednak coś pozostało. W jednej smycz w drugiej niestety laska.

Ale dziś wyjątkowo laska była potrzebna. Wiatr sztormowy i w dodatku z deszczem.

Ciepło witam wszystkich, kogo do mnie przywiało.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies