Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gunnera - parzeplin 11:40, 17 lis 2015

Do góry
Moja dostała do własnych liści na razie parawan od wiatru , ale cały czas i tak trzeba pooprawiać bo wiatr szarpie i sznurki opadają jak się już wypełni w środku liśćmi to powinno być po kłopocie bo będą od środka rozpychać

Pytanie do Chłopaków

W zeszłym roku moja też miała tylko 4 liście własne i nakryłam ją nimi i na to zasypałam liście z drzew i poszła folia, ale teraz tych liści własnych gunnery mam bardzo dużo i nimi na razie mocno okryta ....pytanie czy przed zasypaniem liśćmi z drzewa te jej własne zabrać czy wszystkie zostawić , bo jak wiosną ruszy to się przez nie nie przebije raczej młodymi listkami
Co zrobić doradźcie???

W zielonej aptece 11:29, 17 lis 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Jakie super niwaki u Ciebie! poglądam, bo sama mam sosne do formowania! A ogrodowej apteki zazdroszcze - jakbym miała wiecej słońca to taką samą bym sobie zrobiła

Witaj Kasiu w moich skromnych progach.
Nie wiem dlaczego, ale Twój ogród kojarzy mi się nieprzerwanie z kolorem niebieskim
Przecież u Ciebie nie ma aż tyle niebieskiego ?

pozdrawiam
Pan Maluśkiewicz 11:23, 17 lis 2015

Do góry

Koncepcja jest taka: po lewej: bordowo- zielono- biało, po prawej stronie jasne zielenie z żółciami dyplomatycznie oddzielające nas od sąsiadów. Chętnie posadziłabym żywopłot ciosowy ale to mało dyplomatyczne w naszym przypadku Niech sobie drzewko rośnie
I już wiem, że przyszłą jesienią będę musiała wywalić jedną hortensję z dwóch pomiędzy jeżówkami, bo nie zmieszczą się pewnie Będzie co robić jesienią za rok
Taki urok.

Ja lubię wszystkie te roślinki
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 11:14, 17 lis 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Co do lampionów polecam świecę z imitacją płomienia, na żywo jak prawdziwa, z odległości merta, dwóch nie do rozpoznania, jak ktoś zainteresowany to wpiszcie w google świeca led, właśnie zakupiłem i testuje
bardzo fajny i bezpieczny pomysł

Pięknie to wygląda
W zielonej aptece 10:58, 17 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Na początku maja należy ręcznie wyłamać wszystkie główne młode pędy. Można je przeznaczyć na syrop sosnowy. Jeżeli okaże się, że pędy boczne również są za długie, wtedy skracamy je o 2/3 długości. Zabieg mozolny i pracochłonny, ale przynosi po latach znakomite efekty.

Tak Waldku, wszystko się zgadza
dla zobrazowania, że nie każdy jest takim perfekcjonistą jak Ty wstawię zdjęcie zasieku przeciw ucieczkom psa sąsiadów - ich roboty - jestem wzruszona do łez

Dodam - jest skuteczny !! - najważniejsze
W zielonej aptece 10:52, 17 lis 2015

Do góry
kamila66 napisał(a)
Urokliwe miejsce z tymi kosodrzewinami

W prawo tak, dom sąsiadów niestety jest teraz aktorem drugiego planu

w lewo tak

dzisiejsze zdjęcia pokazują, że zimozielone musi być w ogrodzie!, inaczej byłoby bardzo pusto i skromnie, a przecież ogród powinien cieszyć o każdej porze roku
edit: zamieniłam lewo z prawo , ale to podobno normalne u kobiet
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:52, 17 lis 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kindzia - cycuś powoduje oddychanie prze nos a nie buzię.. po chorobie to wskazane Mądrość życiowa od mojej Mamy

Ula - bez koszyków.. za dużo roboty z koszykami. I do koszyków trzeba mieć miejsce

Kasik - wiankuj bo dobrze Ci idzie. a krokusy posadzisz , byle do końca listopada.

Resztę jak pominęłam to przepraszam.. Muminek uwielbia wstawać przed kurami.. i to zdecydowanie.. a ja najchętniej to i po kurach bym nie wstawała

Focie z dziś telefoniczne.. na takie już byle co w ogrodzie szkoda aparatu wyciągać ..
Ostatnie berberysy

I dla Madżen Z myślą o niej była fota

To z myślą o Irence.. resztki.. pora zebrać, ale fajnie skubnąć jeszcze coś w ogrodzie. Były jeszcze 2 truskawki i 4 poziomki.. Muminek chciał jeszcze.. a tu nie ma

I dla reszty.. klon niepozorny cały rok.. najpiękniejszy teraz i ma palmę pierwszeństwa w ilości upierzenia Prawie wszystkie liście jeszcze są

Byle co? Poczucie humoru Cię nie opuszcza ślicznie wygląda
pogoda do jajec to nas tak nastraja
W zielonej aptece 10:45, 17 lis 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Prawda, u Filomeny można naładować akumulatory przed kolejnym biegiem.

Pozdrawiam, miłego dnia

Asiu

W zielonej aptece 10:41, 17 lis 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Przeczytałam cały watek jednym tchem. To co chciałabym powiedzieć zostało już powiedziane. Zaczarował mnie Twój niesamowicie tajemniczy, bajkowy ogród. Jest chyba olbrzymi, to widać. Chciałoby się mieć w ogrodzie wielkie stare drzewa, ale na tych działkach, jakie kupuje się teraz, nie da się tego wszystkiego pomieścić. Zostają więc przeważnie zielone plecki z iglaczków sadzone przy płocie, a na środku raczej mniejsze formy. Będę tu zaglądać, by uspokoic zmysły. Jest tu tak spokojnie i romantycznie...

Eliso, ogród nie jest bardzo duży, całość ma tylko 30 arów i jest podzielony na wnętrza o różnym przeznaczeniu. Część jeszcze w trakcie tworzenia, ale to chyba każdy zna... niekończąca się opowieść, potrzeby odświeżenia,zmian, nieprzewidzianych wypadków...
Cieszę się, że tutaj odpoczywasz - jest to mój główny cel całego założenia
z pozdrowieniami wiosenne klimaty, już niedługo

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:51, 17 lis 2015

Do góry
admete napisał(a)
I minimalistyczna hahahahahaha

Ta jest cuuuuuuudna
Nieśmiało zapytam czy można sobie u Ciebie zamówić dokładnie taką bombkę? ... ewentualnie trochę większą?

PS Szacun za oczyszczenie trawnika
Pan Maluśkiewicz 09:40, 17 lis 2015

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Od lewej za Miskantem ML:
Ambrowiec amerykański Slender Silhouette,
ekran z cisów a przed nim Trzmielina na pniu jak na lewo,
mini Mariken już tam jest
klon palmowy Sango kaku
w poziomkach Klon Shirasawanum aureum.

Zmieści się to wszystko ?

Ladnie to wszystko brzmi

Ambrowiec tam sie zmiesci? Srednica podawana jest jako 1,5m. Klon w poziomkach super Tylko, zeby poziomki jeszcze slonce dostaly. Jaki on bedzie szeroki?

Jejciu, jak u Ciebie tam sie to wszystko pomiesci, to wezme z Ciebie przyklad i tez gdzies upchne ambrowca, bo piekny jest
Moja bajka 08:59, 17 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Pozostaje chyba rozmnażanie z młodych pędów (w akademii ogrodnika niedawno o tym było)

O! z młodych pędów ? jednorocznych?
Moja bajka 08:53, 17 lis 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Kulkowe drzewko w morderczych objęciach wisterii. Jemu nie zaszkodzi, bo i tak jest martwe, ale można sobie wyobrazić jak solidnych podpór jej potrzeba.

Ozdoba całoroczna
Moja bajka 08:41, 17 lis 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Kasia postaraj się o takiego - kolor autentyk posadzić go obok pomarańczowego i niezła para

U mnie taki kolor ma berberys orange rocket
Moja bajka 08:40, 17 lis 2015

Do góry
Urwałam takie 2 strąki, milutkie jak uczy królika .

Ale w środku były tylko takie mikro nasionka, więc bez szału. Chyba większe by już nie urosły. Pozostaje chyba rozmnażanie z młodych pędów (w akademii ogrodnika niedawno o tym było)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:38, 17 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Jutro usunę

Nie usuwaj! plisss Muszę to pokazać eMowi Gdyby jednak, mimo natłoku spraw, zechciał zbić mi coś takiego to byłoby super
Juz doczytałam o wytłoczkach, fusach po kawie i dolomicie ...
Buziaki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:33, 17 lis 2015

Do góry

Zebrinus .
W Gąszczu u Tess 08:29, 17 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jedna sztuka to za mało, mnie pasuje takie cosik

Dzień Dobry
Z sentymentem patrzę na tą Twoją rabatę, pamiętam jak pierwszy raz trafiłam na Ogrodowisko spisałam wszystkie rośliny, które tutaj masz . Kartka na tablicy korkowej wisi do dzisiaj
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:26, 17 lis 2015

Do góry

Rozplenica Hameln
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:19, 17 lis 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam w mglisty, dżdżysty poranek.

Odczarowuję te wilgoć z okolicy. U mnie jej już dość.

Miłego, pogodnego dnia wszystkim.

Dzień dobry
wrotycz zdobi nawet jesienią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies