Ależ przepiękny. Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się że ty Ewo masz metasekwoję. A ile szerokości ma ten piękniś i powiedz mi czy nie miałaś problemów z zimowaniem? A może okrywałaś?
Kochani - fajnie że jeszcze czasem tu zaglądacie. Dla tych wytrwałych jesienne zdjęcia z końcówki października (niestety latem nie zrobiłam ani jednego zdjęcia)...
Aniu, dziękuję za wspólny wieczór przy pięknie podanej czekoladzie na gorąco Udało Ci się zrealizować zamierzone prace ogrodowe?
Pan czajnik obsadzony cebulkami, ale robi też za odstraszacz dla psa na studni. Skubany pakuje się tam, żeby mieć oko na sąsiada.
haha, w tym roku nie kopałam, ale w zeszłym... ufff. Czeka mnie to znów wiosną U mnie piach, więc lekko się kopie, czasem tylko trafiam na zakopane "skarby" .
To mamy już listopad...
piękny słoneczny dzień sprzyjał wyprawie na cmentarze...
ale kto chciał mógł miło spędzić dzień na wędrówkach lub pracach w ogrodzie
ja w dzień zaliczyłam pierwszy i drugi punkt
Czy to odmiana Royalty? Też mamy o takich kwiatach ale nasza powinna się nazywać Jasia Wędrowniczka,sporo razy zmieniała miejsce by trafić na to właściwe.
Trafiło mi się w tym roku jak ślepej kurze ziarno...w piątek dalie wykopane, a z soboty na niedzielę nocny przymrozek się zdarzył...W sobotę cały dzień była paskudna mgła, nie podniosła się nawet na chwilę. Za to w niedzielę piękny, słoneczny dzień.
Rano listki mojego żółtka zaczęły opadać niestety...szybko opadać. I po kolorze MarikenaKlon Crimson Sentry też łysieje...
Ale bajeczne, takie kolory o tej porze roku w ogrodzie są genialne.
Do róż byliny jak najbardziej, dużo wszystkiego, nie tylko obwodka.
Pytanie jw. Czyli czy wymienisz nasiona w wiadomym klubie?
O mój liliak to moja ukochna bo pierwsza sadzona przeze mnie roslina jest...mało że kwitnie cudnie to jeszcze uwodzi zapachem....blisko tarasu wiec tym bardziej mi miło posiedziec w majowe a własciwie czerwcowe wieczory, bo on kwitnie później niż zwyczjane bzy...
To juz "struszek" bo 16 letni ale jeszcze "daje czadu". Tu go masz z bliska...