Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Typografia ogrodu 18:24, 22 sie 2018

Do góry
tak, to oś widokowa i to jeszcze ważna- z wgłębnika
Typografia ogrodu 18:23, 22 sie 2018

Do góry
wiem, wiem. ale to tez jest oś widokowa, no i blisko wejścia, choć faktycznie z boku.
Typografia ogrodu 18:23, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Kto wie co na emeryturze jeszcze będziemy kręcić.
Moja mama piędziesiąty raz ogród przerobiła.

Jak nie ma potrzeby ławki ( nie ma- ja lubię czasem usiąść jak czekam na męża, któremu się wydaje, że umie czas zatrzymywać) to nie ma co tworzyć bytów na pusto.
Poidło dla ptaków tez nie?

poidło mam i to wielkie... a ławka zawsze ładna
Typografia ogrodu 18:19, 22 sie 2018

Do góry
jak tu
http://www.lucianogiubbilei.com/work/completed/chelsea-2011
Typografia ogrodu 18:17, 22 sie 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
może ta irga nie jest głupia... MArta nie uciekaj.... tylko z zagajnikiem gorzej bo tam lipy za płotem są a z boku graby i w podjeżdzie też graby... nie za duzo tego? haha swoją droga zagajnik w irdze nam na tyłach działki

Lipy jako tło sa fajne

mnie ta irga z drzewami gra.
Może tu na zasadzie kontrastu jakieś inne drzewa, a 'po obwodzie' sa inne, porządkujace.

Pomyślałam o dużych kamulcach w irdze, nawet niech ona na nie wlzeie troszkę.
Tylko podobałoby mi się, gdyby je ktoś oszlifował na gładko, jak takie wielkie rzeczne. Albo nawet by na nich jakieś rytmy wydrążył, jak u Giubbilei

Typografia ogrodu 18:14, 22 sie 2018

Do góry
Kto wie co na emeryturze jeszcze będziemy kręcić.
Moja mama piędziesiąty raz ogród przerobiła.

Jak nie ma potrzeby ławki ( nie ma- ja lubię czasem usiąść jak czekam na męża, któremu się wydaje, że umie czas zatrzymywać) to nie ma co tworzyć bytów na pusto.
Poidło dla ptaków tez nie?

Typografia ogrodu 18:08, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
a może tam ławka taka jak na tyłach, żeby przysiąść jak listonosz emeryturę przyniesie?
Ja bym jakiś mini zagajnik tam widziała w irdze - tej ze skarpy.
I w niej może kępy rozchodników, albo bardziej seslerii- kilka , z brzegu bardziej.
I tyle, nic więcej.
na emeryturze to sie juz raczej w Kotlinie widzę ale ławeczka może być ale taki plan ciekawy bo im mniej tym lepiej
Typografia ogrodu 18:07, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
albo Ed, choć u mnie na słabym akurat molinia gorzej sobie radzą, więć nie zaliczam ich do żelaznych
no własnie... a te irge po całości tego placu? od ogrodzenia do krawężnika?
Typografia ogrodu 18:07, 22 sie 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
a może tam ławka taka jak na tyłach, żeby przysiąść jak listonosz emeryturę przyniesie?
I w niej może kępy rozchodników, albo bardziej seslerii- kilka , z brzegu bardziej.
I tyle, nic więcej.
może ta irga nie jest głupia... MArta nie uciekaj.... tylko z zagajnikiem gorzej bo tam lipy za płotem są a z boku graby i w podjeżdzie też graby... nie za duzo tego? haha swoją droga zagajnik w irdze nam na tyłach działki
Typografia ogrodu 18:05, 22 sie 2018

Do góry
albo Ed, choć u mnie na słabym akurat molinia gorzej sobie radzą, więć nie zaliczam ich do żelaznych
Typografia ogrodu 18:04, 22 sie 2018

Do góry
I tyle, nic więcej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:15, 22 sie 2018

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:10, 22 sie 2018

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:07, 22 sie 2018

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:03, 22 sie 2018

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:59, 22 sie 2018

Do góry
kilka fotek od nas
Ogródek Iwony II 13:07, 21 sie 2018

Do góry
Polinko, super, dzięki za przepisy.
Skopiuję sobie i poszukać muszę drzewa wiśniowego.

Toszka, czasami te składy się długo czyta w sklepie. Czytałaś kiedyś skład herbaty np. z hibiskusa? Już myślałam, ze nie kupię W końcu machnęłam ręką na etykietę.

Ewa, tak, w miejscu po śliwce będzie aronia. To było idealne miejsce na drzewo. Niestety nie można sadzić śliwki na tym samym miejscu, co rosła chora śliwka. Jak kupię Lepotikę, będę z nią biegać po warzywniku i przymierzać. Wszystko będzie zależeć od pokroju drzewka. Zbyszek zaproponował mi jedno miejsce, nie zaakceptowałam, bo by śliwka rosła na linii magnolia-kącik wypoczynkowy i by mi zasłaniała magnolię...

Sylwia, z tego wszystkiego mam jeden ważny wniosek: mniej prywaty, więcej o ogrodach. Nigdy nie wiadomo, kto czyta i jak wykorzysta to, co piszemy o naszych prywatnych sprawach. Nikogo nie znamy tak naprawdę, a ile osób niezalogowanych czyta, tego nie wiemy. I nie wiemy, kto stoi po drugiej stronie. Nie znaczy to jednak, że nie mamy mieć przyjaciół. Życzę nam wszystkim, by miały bratnie dusze. I Anioła Stróża. Bo samemu żyć trudno i smutno.

Ogród w remoncie 08:25, 21 sie 2018

Do góry
Magnolia prosiła mnie ostatnio o wieczorne zdjęcia frontowej rabaty

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 20 sie 2018

Do góry
Gosia jaki busz!
Szkoda że nieszczęscia ogrodowe Was nie omijają, ale w sumie nie sa duże i nie widać za bardzo ich w ogrodzie.
Wszystko piękne i bujne bardzo.
Jeżówy zielone w tym roku masz wypasione- wsadzałaś je wiosną ze szklarni, czy zimowały w gruncie?
Buksy ogromne!!!

Wszystko się robi wyraźne, duże- pięknie macie.
Jak miskant za jeżówkami?- lubisz? Wygląda bardzo ładnie.

Do raju daleko - u Ewy 21:37, 19 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To chyba ta sama co u mnie
Ewcia a te hortki na pniu w przyszłości magnolia tam nie zasłoni?

Nie przysłoni, bo mąż ją przycina i prowadzi na niwaka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies