Oleńko,takie zestawienie szałwii z evergoldami podpatrzyłam tutaj u dziewczyn i muszę przyznać, że udana kompozycja aż się przechodnie i spacrowicze zatrzymują i wzdychają
Nie martw się, że Cię nie bierze Dla mnie mogłyby istnieć trzy gatunki kwiatuchów:stokrotki, hortensje, frezje i szałwia
Moje raczej w tym roku nie zachwycą. Są małe. Bardziej nastawiam się na następny sezon. Też mi wszystkie ruszyły ale pozostawiają wiele do życzenia. Nawet Florovit już dostały. Masz je pierwszy rok?
Zdjęciami się nie przejmuj! Zrób w wolnej chwili jeśli możesz. Bez pośpiechu
Sesleria jesienna powinna być właśnie limonkowa i bardziej stercząca, sztywna. Moja jest zielona i taka trochę "półfontannowa" (jak u Ciebie). Nie wiem o co jej chodzi, ale skoro u Ciebie zachowuje się tak samo to może nie ma się czym przejmować...
Ha, ha u mnie w wiaderku skrzyp nie robi jakiegoś tam wielkiego smrodu, problem pojawia się przy oprysku
Gnojówkę ze skrzypu do podlewania używamy od sierpnia jak już nie używamy pokrzywy, która ma dużo azotu. Jeśli ktoś ma teraz w nadmiarze skrzyp to można łączyć z pokrzywą.
Oprysk gnojówką skrzypową używamy do chorych, zabiedzonych roślin ale również wykazuje działanie coś na zasadzie stymulatora wzrostu.