Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ogrodowe marzenia... 17:17, 22 paź 2015

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:08, 22 paź 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziś kolejny szaro - bury dzień. Dodatkowo mgła. Typowa jesienna plucha, buuuu.
A może coś na słodko? hmm

źródło: luxlux.pl

O rany, a ja dumam co by tu zjeść..pysznie wygląda
mam nadzieję, ze rośliny pokazywane, juz rozszyfrowane, była juka, rojniki, ostróżka, gożdziki brodate
Nasz przydomowy ogródek 17:03, 22 paź 2015

Do góry
Też tu byłam , wierszyków nie zostawiłam,
ale żeby nie było zwątpienia,
zostawiam kwiatek, od niechcenia.
Ostatnia róża z mej grządki
idzie patrzeć na Twe porządki.
Ucałowania dla Krysi, pieszczoty dla wnuków, i drapanko dla Bariego.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:53, 22 paź 2015

Do góry
Hortensje niestety już po kwitnieniu. A to jest jedno ze wspomnień letnich

Podwórkowa rehabilitacja 16:51, 22 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Nie mogę się oprzeć pokusie zatrzymania na fotografii zmian jakie zachodzą wokół mnie. Dobrze, że telefony mają wbudowany aparat. Mały wypad po marchewkę do ogródka i przyroda już złapana na gorącym uczynku

Genialne!!!
Czasem słońce czasem deszcz 16:50, 22 paź 2015

Do góry
A w dzisiejszym ogrodzie jeszcze inne widoki, przyjechała ekipa poprawiać nawodnienie, ale nie ta która spartoliła. Chłopaki przepraszali mnie że muszą zniszczyć trawnik i przez dwa dni ogród nie będzie ładny- rozczulili mnie, wybaczyłam im wszystko

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:46, 22 paź 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Pachnące
Mr.Johm Lang

Dhita

Ghita

Comte de chambord

Clair renaissance

Pachnące lubię sliczne są
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:44, 22 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

To lubię
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:38, 22 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jesień oznacza koniec ciepełka i koniec ogrodu na kilka miesiecy.. by wyjść na ogród trzeba ubierać się w różne szmatki... brrr nie lubię zimna, pluchy i tego nic nie zmieni.. nawet bajeczne kolory za oknem.

Jesienią dla mnie pracy w ogrodzie więcej niż w sezonie.. a robota marna bo zimno

Same liście które są dosłownie wszędzie.. na rabatach niech leża, ale mam je w oczku, domu, na tarasie, zasłaniają wszytko i potem gniją mi rośliny. Mus tam zbierać.. Trzeba uporządkować dużo rzeczy które się zawsze odkładało na potem..
Wyzbieranie liści z róż... masakra... Robota jesienna jest nie lubiana w moim wykonaniu.. roboty dużo i zimno. Jeszcze z oczka rośliny wyciąć.. czekam na trochę więcej na plus..
Zawsze są plany co przesadzić, gdzieś upchnąć trochę cebulowych, wygrzebać warzywnik, oporządzić szklarnię.. nawet na najpilniejsze to musiałabym rzucić pracę na 2 tygodnie.. Latem zawsze mogę sobie powiedzieć zrobię to potem.. tak jak z bukszpanami.... mam takie (a ze 30 kulek) których nie przycięłam ani razu w tym roku .. Latem mówiłam że zrobię potem.. jesienią nie ma czegoś takiego jak potem... i z tego powodu jesieni też nie lubię. Nie lubię się ubierać.. a czym zimniej tym więcej tego trzeba.. itp itd

Poza tym jesień to choroby..

Grunt, że Kubuś zdrowy... a moje chłopaki też się wykurują.. tylko pogoda nie sprzyja.. zimno, mokro i wirusy szaleją.. jak grypa w Naprawie.

Fajnie, że to napisałaś, bo nie muszę ja, a mam to samo, im ogrody straszne, tym trudniej, u mnie jeszcze wiązy dają popalic...
ach te choróbska, wiem że sie martwisz, ale maluchy chorują i zdrowieją, wróci to jakoś do normy. Przegapiłam zbiory winogron, fota była, bo w miarę na bieżąco czytam.
Orszelinę mi spaliło, twoja na 6
W Kruklandii 16:35, 22 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Juzia...cudny! a rabatki wypasione i taka sliczna jesień na nich zagościła
O....! 16:30, 22 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)
taki obrazek na dobranoc wstawiam... to takie jakby wejście do cz. parkowej...

traw miskanta Variegatus i trzcinnika Overdam już teraz nie ma po tych opadach śniegu, zupełnie się połozyły i musiałam je przyciąć...

Bajecznie....czekałam, że twoje miskanty Ml zakwitną, jak w tym roku? U mnie na razie tylko zebrinus kwitnie.
Sprzeczność w ogrodzie 16:22, 22 paź 2015

Do góry
Jana napisał(a)
A u mnie jesień, hosty pięknie się przebarwiają, uwielbiam je nawet w takim wydaniu, dziś była u mnie piękna pogoda a u Was? Widoczek dla Was

Ja też takie lubię, a ten widok zapiera dech
Liliowo i kolorowo:) 16:21, 22 paź 2015

Do góry
victoriagos napisał(a)

Witam
Wpadłam przypadkiem i takie cudaki zobaczyłam
Co to ? Co to ?

To jednoroczne jak przyjdzie mróz to po nich a tyle pąków mają jeszcze, zaćmiło mnie i na szybko nie umię sobie przypomnieć nazwy to takie gerbery ogrodowe.....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:18, 22 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ależ gigant ten zebrinus!
A to niżej to co Haniu?? piękne kolory i to ujęcie lasu również zachwyca grzybki są, owoce masz, działasz, ziąb teraz, ale ma byc lepiej.
Kochana gratki, juz 800 minęło
Ogród Anety 16:10, 22 paź 2015

Do góry
anetta napisał(a)
Dosadziłam za śliwami Hortensję bukietową Pinky Winky

Witaj Anetko, nie będę oryginalna -piękny ogród. Czy możesz mi powiedzieć w jakiej odległości od szmaragdów masz posadzone śliwy pissardii, też mam taką samą, ale nie wiem ile miejsca potrzeba jej żeby nie właziła do sąsiadów. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ogród wyrozumiały 16:00, 22 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
To czy na tych szerokościach miałoby to sens..??

tylko 7+7 to troche malo tutaj, bedzie duzo miejsca i tak - na 2m szerokosciach? moze jeszcze cos? fairy w nozki nic, bo zagłuszy, ale moze fairy z brzegu przy trawie, potem COŚ pośredniego, i z tyłu ML? podumam co by to moglo byc to COS.. moze zimozielone kulki sosny Varella? ew. cos ciut wiekszego, co by wielkie nie uroslo??
Mój ogród - trudne początki - Paula 15:52, 22 paź 2015

Do góry
Chciałam się pochwalić paczką jaką dostaliśmy Trochę się czeka na pierwszą następne podobno szybciej gdyby któraś była zainteresowana stronę podam na pw Co jakiś czas trzeba wypełnić ankietę (nie częściej jak raz w miesiącu) i po otrzymaniu paczki trzeba napisać raport/opinie
Moje ogrodowe marzenia... 15:38, 22 paź 2015

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:35, 22 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Zrobiłam dzisiaj małe polowanie na cebulki 1,99 zł za opakowanie

też te narcyzy kupiłamtylko zapomniałam, gdzie upchałam
dekoracja sliczna
Moje ogrodowe marzenia... 15:33, 22 paź 2015

Do góry
wrzesień w Żelazowej Woli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies