Możesz tanio wykroić z tektury, są na zdjęciach. Kiedy nagle widzisz, że kapusta, brukselka, kalafior, brokuł więdnie, lejesz więcej wody, a to nie więdnie, tylko ugryziona szyjka korzeniowa i fik..leży.Zakładasz kółko i uniemożliwiasz złożenie jaj i wylęganie larw podgryzających korzenie.
To typowy przykład nierównomiernego nawożenia. Nawóz nie spadł równo tylko tu gdzie zielono - jest ok, a tu gdzie żółte - za mało. Dokładnie widać "wzór" jak sypałeś. Dosyp w żółtych miejscach, ale tylko tu, albo odczekaj i potem podnawozisz równo. Mam nadzieję, że się nauczysz. Tylko to jest potrzebne do szczęścia, ja nie pomogę, bo za ciebie tego nie zrobię.
Możesz sobie ułatwić zadanie i ustawić wertykulator delikatnie, płytko, potem wygrabić. Ja bym skorzystała i nie męczyła się. Tylko delikatnie, z wyczuciem.
Rudy będzie się nazywał Gucio i zostanie u nas, reszta słodziaków do rozdania do dobrych domków. Już jedzą i dumnie korzystają ze żwirku silikonowego
Dokazują najchętniej w Hakonechloa przy tarasie.
Trawnik wymaga dużo przygotowań. Skoro nie jest tak jak powinno to i z trawnikiem mogą być problemy, podlewanie - 1 sprawa. Woda będzie leciała w piasek i trawnik mało dostanie. Będzie wymagał dużo nawożenia. Juz teraz rób kompostownik, będziesz posypywał kompostem i użyźniał potem.'