to jest przód domu...tak? bo na moje oko to fajnie by tam pasowało drzewko jakieś np.bordowe posadzone między oknami albo 3 iglaczki formowane w kulkę o różnych wysokościach..oczywiście pienne formy;do tego jakieś trawy i róże..jak lubisz ale niższe formy.
Trawki zimujące powiązałam wcześnie...teraz będę już rzadziej ...nie będę wypinać się na mrozie.Murków
kamiennych mam dużo..ten najwyższy.Służy już 30lat,sama kładłam.Ogródek jest na skarpie i była to konieczność.
Z wyższych trawek mam tylko tą...trzeba rozejrzeć się za innymi.
Udało się posadzić rozchodniki przy budlei Ta ostatnia wygląda bardzo mizernie, ale może na wiosnę się zbierze. Przesadziłam też dwie tawuły, mam nadzieję, że przeżyją, zadołowałam też prawie wszystkie rośliny w doniczkach. Wykopałam canny i dalie, zmarzłam jak nie wiem Jeszcze przed zimą mnóstwo pracy, nie wiem kiedy to zrobię, a prawie cały przyszły tydzień mnie nie będzie, bo mam szkolenie.
Zawsze zapomniany że nie wszyscy się znają.
Z aparatem na pierwszej fotce Gosia autorka relacji
Druga fotka ją ruda pośrodku Ela Gierczusia i Justyna Eee tam..
Trzecia fotka Łukasz Loczek,Beatka ,,W miniformacie,,i Gosia znowu z aparatem.
Nawet nie przypuszczałam, że uda mi się dziś tak dużo zrobić . Przekopałam przedogródek i wykopałam resztę korzeni i korzoneczków . No i posadzołam rośliny, wszystkie własne. Dwie hortensje Limelight rozmnożone z odkładów, dwie anabell, które musiałam i tak przesadzić (posadzone razem, w jednym dołku), dwie pseudo kulki bukszpanowe, także wyhodowane przeze mnie i Ice Dance, któe podziłam z tego co mam . Przydałyby się tam jeszcze ze 2 bukszpany, żeby zimą coś było. W przyszłym tygodniu przesadzimy tam też naszego dużego już cisa formowanego na niwaki. Będzie posadzony na środku.
Phantom w jesiennej szacie. Mimo przymrozków nadal zdobi. W tym roku hortensje uprawiam BEZ NAWOZÓW SZTUCZNYCH. Nie były "brzydsze"od tych z ubiegłego roku.
Pod koniec maja ponownie przycięłam trzy zbyt wybujałe pędy. W tych miejscach krzak wypuścił dodatkowe przyrosty, które zakwitły miesiąc później.
Jeden z nich: