Ogólnie ja też ... ale w tą sobotę chciałam nadrobić to, że w tygodniu nic w ogrodzie nie zrobiłam ze względu na pogodę.
Ja też sie dzisiaj narobiłam i ... jestem z siebie dumna
Drzewa wsadzone, kilka traw i kulek przesadzonych, kostki przy grabach poszerzone i cała grabowa oczyszczona (wychodzą orliki, zawilce wielkokwiatowe, nawet jarzmianki białe od magnolii i zawilce jesienne!!!) mało tego zdążyłam jeszcze namówić eMA żeby zrobił mi cztery małe skrzynie warzywne i przesadziłam buksiki z żywopłotu przed hortensjami do wgłębnika (fajnie będzie)
Trzeba zajrzeć do Danusi żeby się przekonać
Jeśli chodzi o ściankę teraz jestem zależna jedynie od eMa i fachowca, który zrobi lej ... potem tylko czeka mnie pomalowanie całej ścianki na biało i rozsypanie żwirku ... może uda się do końca marca
Renia, w sobotę przed dziewiątą, to ja śpię Nie jestem zdecydowanie skowronkiem, raczej sową. Muszę zawsze w weekend odespać cały tydzień
Natyrałam się też, a nic prawie nie widać...
Kostki większe będą super
Z cisów będą stożki jak się patrzy Ja kilka będę kulkować
Ja nie wiem jak Ty te wszystkie drzewa mieścisz, ale ładnie Ci to idzie, namówiłam mojego M na kolejne 3 sztuki i myślałam o jarząbach Flanrock, bo są wąskie, a tam gdzie je chcę jest mało miejsca, a chcę 3
Buziaki pracusiu
Też mnie bardzo ciekawi
Reniu ale będzie full wypas u ciebie ze ścianką wodną jak ją już uruchomicie,och jak zazdraszczam )) i rezrewuję krzesełka w pierwszym rzędzie do oglądania )))
Aniu
Ja już przed dziewiątą dzisiaj byłam w ogrodzie ... powiększam kostki przy pierwszych grabach ... chcę żeby były takie szerokie jak na Reksiowej
Drzewa? 2 świerki serbskie, kolejne ŚŚ i mam jeszcze takie dwa cisy z wyprzedaży, które chcę zrobić na stożki na froncie ... Nie wiem tylko czy sobie poradzę z tymi cisami ... jak się w miarę uwinę to będę dalej czyścić tuje
A wertykulacja przełożona na za tydzień ... mam nadzieję, że tym razem pogoda dopisze
Dziękuję
Ścianka to dzieło wspólne połowa ogrodowiska pomagała ... w pewnych kwestiach technicznych do dziś korzystam z rad szczególnie Oli ... fundamenty, mury i tynk oraz wylewka to dzieło fachowców ... cała reszta łącznie z projektem to praca zbiorowa ... sama Szefowa miała w niej swój udział
I przyjechała dziś pompa!!!
Jeszcze tylko potrzebny jest lej, do którego będzie skierowana woda i możemy uruchamiać ściankę!!!