Eden Rose to przepiękna róża o ciemnych liściach które najbardziej lubię Rośnie na prostych mocnych pędach a kwiaty ma prześliczne.U mnie jest już duzo ponad metr .wysoka Zimowała juz jeden sezon ,nic jej nie było pomimo ze poprzednia zima była bardziej ostra Niestety polubił ją skoczek różany ,nie wiem dokładnie czy to skoczek, coś takie małe i białe siada na wszystko Pod koniec lata oberwałam jej wszystkie listki i spaliłam Wiosną chyba nie obejdzie się bez chemii bo gdzieś tam w ziemi te robale może zniosły jaja ?Trzeba to wytępić Róża jest naprawdę piękna w całości a kwitnie nieustannie do samej zimy .Mam jeszcze Cindirellę kupioną po raz drugi ,bo pierwszą robotnicy mi zniszczyli Jest w ziemi ,wiosną okaże się czy przetrwała .Mam 15 krzaczków różanych ale pamięć do nazw kiepska Kiedy odnajdę ich nazwy napiszę Wszystkie przetrwały poprzednią zimę Jedna róża mnie zaskoczyła jest duza liście ciemne ,łodygi sztywne ale nie zakwitła mi w tym roku Nie wiem dlaczego bo nawet nie wiem co to za róża Albo to jest Klasztorna albo ,,,no proszę znowu zapomniałam Z pewnością to pnące róże bo wsadziłam w miejsce dla pnących takich 2,5 m
.Tak wygląda Eden Rose u mnie ,ogrodu jeszcze nie mam wiec nie napiszę w ogrodzie
otrzepujcie śnieg z roślin bo idzie odwilż i wiele strat z tego powodu może powstać. Będzie też leciał śnieg z dachu. U mnie zawsze robi duże spostoszenie, wyłamuje gałęzie, dlatego postanowiłam temu zapobiec i ustawimy specjalne osłony przeciwśnieżne. Ale o tym jutro
otrzepujcie śnieg z roślin bo idzie odwilż i wiele strat z tego powodu może powstać. Będzie też leciał śnieg z dachu. U mnie zawsze robi duże spostoszenie, wyłamuje gałęzie, dlatego postanowiłam temu zapobiec i ustawimy specjalne osłony przeciwśnieżne. Ale o tym jutro
Stuk puk,ja po porade przylazlam
Danus,kupilam hiacynty w doniczkach i teraz w necie wyczytalam,ze po kwitnieniu te doniczkowe sa do wyrzucenia.Chcialam je pozniej w sadzic do ogrodu a tu taki artykul Co o tym myslisz,poradz lailowi prosze
Z gory dziekuje
Nie zakwitną w przyszłym roku, bo muszą odpocząć, ale można spróbować, może w następnych latach